Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:04:08 Ringweg-kruiskamp A 3814TE A Amersfoort Prio Hoog Eenheid | Sololance 09-344

Sololance 09-344

donderdag 19 juli 2018

DONDERDAG 25|05

Pinksterorgelconcert Matthijs Visscher

Deze begaafde musicus is behalve kerkorganist in Scherpenzeel en Garderen, regelmatig deelnemer aan orgelconcoursen, vaak mét resultaat

TERSCHUUR - Op zaterdagavond 3 juni is de Voorthuizense organist Matthijs Visscher te beluisteren met een biizonder Pinksterprogramma in een orgelconcert in de Sionskerk in Terschuur.

 

Deze begaafde musicus is behalve kerkorganist in Scherpenzeel en Garderen, regelmatig deelnemer aan orgelconcoursen, vaak mét resultaat. Zo won hij al eens vier maal een prijs bij het Govert van Wijn orgelconcours in Maassluis en in 2016 schreef hij het orgelconcours van de Stichting Groningen Orgelland op zijn naam. Matthijs studeerde orgel bij onder andere Herman van Vliet en Jan Raas. Tijdens het orgelconcert van 3 juni zal van diverse componisten muziek te beluisteren zijn. Het programma bevat naast het majestueuze 'In dir ist freude' van J.S. Bach, werken van Galupi, Grieg, Buxtehude, Vierne en Mendelssohn, de schitterende Preludium en Fuga in g-moll van Brahms. Daarnaast zijn er Psalmbewerkingen van Toon Hagen en Chiel Jan Hofwegen en een improvisatie van de concertgever zelf te beluisteren. Bij het laatste onderdeel van het programma is er samenzang.

 

Zoals u ziet een zeer gevarieerd en bijzonder programma. Na afloop van het concert is er koffie en thee en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten met de concertgever.

 

Het concert begint om 20.00 uur. Voor meer informatie over de: en www.hhgzwartebroek-terschuur.nl of www.facebook.com/Concerten-Sionskerk-Terschuur. Weet u/je welkom; hopelijk tot ziens!

Auteur: H. Nap
Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie