Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:10:42 Amersfoort 115771 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-140

Ambulance 09-140

dinsdag 16 oktober 2018

WOENSDAG 28|06

Grebbelinie Bezoekerscentrum officieel geopend

In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers op een (interactieve) manier kennismaken met de lange geschiedenis van de Grebbelinie

RENSWOUDE - Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is officieel geopend door de heer Prof. mr. Van Vollenhoven. Met een druk op een knop onthulde hij het logo dat op de zijgevel van het nieuwe pand aan het Fort aan de Buursteeg. Samen met de Commissaris van de Koning Willibrord van Beek, gedeputeerde Mariette Pennarts van de provincie Utrecht en divisie directeur Kees Lever van Staatsbosbeheer kreeg hij als eerste een rondleiding door het nieuwe bezoekerscentrum.

 

Ontdek het verhaal van de Grebbelinie

Fort aan de Buursteeg maakt deel uit van de Grebbelinie, een verdedigingslinie die loopt van Rhenen tot Spakenburg. In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers op een (interactieve) manier kennismaken met de lange geschiedenis van de Grebbelinie. Meteen bij binnenkomst wordt de bezoeker getrakteerd op een aansprekende introductiefilm. Deze geeft een prachtig overzicht van het ontstaan en het gebruik van de Grebbelinie tot nu met haar natuurbeleving en als historisch cultureel erfgoed. De expositie laat de bezoeker ontdekken dat er nog veel meer te zien te beleven is langs de Grebbelinie.

 

Herontwikkeling Fort aan de Buursteeg

De herontwikkeling van Fort aan de Buursteeg startte tien jaar geleden. De provincie en alle betrokken partijen willen hiermee het overkoepelende verhaal van de Grebbelinie een nieuwe impuls geven en het gebied bij het fort voor een breed publiek toegankelijk maken. De bouw van het bezoekerscentrum startte in 2016. Op het zuidelijke deel van Fort aan de Buursteeg is volop gelegenheid om te wandelen en te genieten van de ongerepte natuur.

 

Intensieve samenwerking

De opening van het bezoekerscentrum is een bekroning van een jarenlange en intensieve samenwerking tussen de provincies Utrecht en Gelderland, Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Gebiedscoörperatie O-gen, Regio Foodvalley en de omliggende gemeenten Renswoude, Veenendaal en Ede. Staatsbosbeheer is de eigenaar van het bezoekscentrum en de exploitatie is in handen van gebiedscoöperatie O-gen die in het gebouw een kantoor heeft. De horeca wordt verzorgd door Restaurant Grebbelounge.

 

Publieksdag

Vanaf 8 juli is het bezoekerscentrum geopend voor publiek. Op deze dag wordt een publieksdag georganiseerd. Er zijn dan interessante activiteiten voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld in de voetsporen treden van de soldaten die hier ruim twee eeuwen geleden ons land hebben verdedigd of je laten verassen door de thematische menukaart en genieten van de speciale koffies gemaakt door barista’s. Kijk voor meer informatie op www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines