Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:04:08 Ringweg-kruiskamp A 3814TE A Amersfoort Prio Hoog Eenheid | Sololance 09-344

Sololance 09-344

donderdag 19 juli 2018

MAANDAG 28|08

Autobanden lekgestoken op de Amalialaan in Baarn

Als signalement werd aangereikt dat het zo'n acht jongeren betrof met zowel blanke als met getinte huidskleur

BAARN - De politie doet onderzoek naar het leksteken van autobanden bij geparkeerde auto's op de Amalialaan in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus. In de week daarvoor vonden ook bij de Noorderstraat en Meester Pluimhof vernielingen aan autobanden plaats.

 

Op 27 augustus kwam even na middernacht de melding van een alerte getuige dat er een groep jongeren op de Amalialaan liep die vernielingen pleegden aan autobanden. Als signalement werd aangereikt dat het zo'n acht jongeren betrof met zowel blanke als met getinte huidskleur. Een aantal van hen droeg zwarte petjes. De groep liep richting het NS-station Baarn. Met meerdere eenheden ging de politie ter plekke, maar trof na een zoekactie niemand meer aan die voldeed aan het signalement. Bij de Amalialaan bleken bij zeven voertuigen banden te zijn lek gestoken. De gedupeerde eigenaren werd gevraagd om aangifte te doen.

 

Bel 112 bij verdachte situaties
De politie doet onderzoek naar de vernielingen; op maandag 28 augustus vond aanvullend buurtonderzoek plaats. Daarnaast houdt de politie gericht toezicht in verband met de vernielingen aan autobanden in de wijk Oosterhei. Getuigen of personen met meer informatie wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Baarn via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via M-online. Bovendien blijft het belangrijk om bij verdachte situaties direct 112 te bellen, want daarmee is de pakkans van verdachten het grootst.

Locatie