Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:04:08 Ringweg-kruiskamp A 3814TE A Amersfoort Prio Hoog Eenheid | Sololance 09-344

Sololance 09-344

donderdag 19 juli 2018

ZATERDAG 02|09

Overweldigende opkomst bij 43e fietstocht voor Nederlandse Hartstichting

Zo'n 115 deelnemers meldden zich bij het startpunt aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken

ZWARTEBROEK - Het mooie weer dat werd voorspeld, zorgde voor een overweldigende opkomst op zaterdag 2 september 2017 bij alweer de 43e fietstocht voor de Nederlandse Hartstichting.


Zo'n 115 deelnemers meldden zich bij het startpunt aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken. De opbrengst kwam dit jaar voort uit de startgelden, fooien/donaties en verkoop van eten en drinken en de verloting van een kunstwerk geschonken door Jan Mastenbroek uit Putten. De organisatie is zeer tevreden met het totale resultaat van € 750.

 

De hoogste bieder - Mees vd. Kraats uit Terschuur - won het kunstwerk dat speciaal voor de fietstocht voor de Hartstichting is gemaakt door Jan Mastenbroek uit Putten.


Helaas had een enkele fietser nog de pechhulp van Edwin Kamphorst van Edwin Tweewielers uit Zwartebroek nodig. Edwin was snel ter plaatse en bracht een vervangende fiets, zodat de fietser de route snel kon voortzetten en uitrijden.


Onderweg kregen de fietsers bij een extra mobiele post een gratis appel, gesponsord door Junbo Altena uit Hoevelaken. Ook broodjes knakworst en pakjes sap werden gratis verstrekt.
De organisatie was blij met deze nazomerse dag, waarop ook nog een onweerslag met een klein maar heftig buitje overkwam. En dank gaat uit naar de gastvrije boeren die hun erf en diverse voorzieningen beschikbaar stelden voor startpunt en controleposten, de familie Van Ravenhorst aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken, de familie Kuijper aan de A.P. Hilhorstweg in Soest en de familie Van Putten aan de Domstraat in Nijkerkerveen.


De fietsers bleven enthousiast tijdens de route die door Amersfoort, Soest, Soestdijk, Baarn, Bunschoten, Nijkerk leidde en weer eindigde in Hoevelaken. "'t Was fantastisch weer, een bijzonder mooie route met veel verrassingen onderweg; volgend jaar weer.".

 

De organisatie kijkt alweer uit naar de volgende fietstocht, op de eerste zaterdag van september 2018 en is begonnen met de voorbereidingen van een nieuwe fietsroute.

 

Versla hart- en vaatziekten
Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland en in totaal zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten.. En dat aantal neemt alleen maar toe. Dat vinden we onacceptabel.


De Hartstichting financiert onderzoek, geeft steun en voorlichting aan patiënten en wil extra levens redden bij een hartstilstand.


De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Onze missie is: hart- en vaatziekten te verslaan! En hiervoor is geld nodig, van donateurs en acties zoals deze fietstocht.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie