Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:19:36 Buitenbrand Ariaweg Amersfoort 090131 Prio Middel Eenheid | Kazernealarm brand hoofdpost Brandweer...
zaterdag 21 juli 2018

DINSDAG 05|09

Edese Dag van de Democratie in het teken van de ideale maatschappij

Iedereen is welkom in het gemeentehuis op zaterdag 9 september van 13.00 - 15.00 uur om het spel te volgen

EDE - Kinderen en jongeren hebben vaak originele oplossingen voor grote maatschappelijke problemen. Ook Edese kinderen. In het najaar van 2016 heeft de Jongerenraad samen met Malkander dromen verzameld van 2200 kinderen en jongeren voor het project "Deel je droom, Ede doet er wat mee!" Veel kinderen en jongeren gaven aan te dromen van een betere wereld.

 

De Jongerenraad daagt daarom op deze Dag van de Democratie raadsleden, wethouders en andere volwassenen uit om samen met kinderen en jongeren maatschappelijke thema's en morele dilemma's te bespreken en oplossingen hiervoor te bedenken. Dit gebeurt op een leuke, speelse wijze. Het spel Terra Nova brengt de deelnemers op een onbewoond eiland waar men met elkaar discussieert over hun ideale samenleving. "Met wie deel je je vis?", "hoe lang voed je je zieke kampgenoot met jouw eten?" en "mogen schipbreukelingen ook op het eiland wonen en hebben ze evenveel rechten als eilandbewoners?" zijn dilemma's waarover men met elkaar moet beslissen.

 

Iedereen is welkom in het gemeentehuis op zaterdag 9 september van 13.00 - 15.00 uur om het spel te volgen. En wilt u zelf meedoen? Er zijn nog enkele spelers plaatsen beschikbaar, (aanmelden bij de Jongerenraad)

 

Het spel Terra Nova kan vanaf het najaar door alle scholen in de gemeente Ede - om niet - geleend worden. Scholen krijgen hierover binnenkort bericht.

Foto's
1/1
Locatie
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie