Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:04:08 Ringweg-kruiskamp A 3814TE A Amersfoort Prio Hoog Eenheid | Sololance 09-344

Sololance 09-344

donderdag 19 juli 2018

DINSDAG 12|09

Overdracht Airborne Monument aan leerlingen de Beatrixschool

Het Airborne Monument wordt elk jaar geadopteerd door een basisschool in het kader van het Project 'Adopteer een monument'

EDE - Leerlingen van groep 7 van basisschool de Beatrixschool uit Ede krijgen donderdag 14 september 2017 het Airborne Monument op de Ginkelse Heide in Ede symbolisch overgedragen. Groep 8 van basisschool De Brugge heeft het afgelopen jaar het monument symbolisch onderhouden.

 

De overdracht bestaat uit een programma, waarbij de kinderen stilstaan bij de thema's als oorlog, vrede en veiligheid. Burgemeester René Verhulst van Ede opent de bijeenkomst bij het monument met een korte toespraak.

 

Adoptie

Het Airborne Monument wordt elk jaar geadopteerd door een basisschool in het kader van het Project 'Adopteer een monument'. Dit is in 1985 opgezet door Stichting Februari 1941. Vorig jaar adopteerde groep zeven van De Brugge het monument. Deze klas, inmiddels groep acht, draagt het Airborne Monument nu over aan leerlingen van groep zeven van de Beatrixschool in Ede. Kinderen van de Beatrixschool zijn zaterdag 16 september aanwezig bij de Airborne herdenking en leggen namens de school een krans.

 

Vrijheid

Doel van de adoptie is leerlingen vertrouwd te maken met de ontstaansgeschiedenis van een monument. Zo kunnen ze leren begrijpen waarom er mensen in de Tweede Wereldoorlog bereid zijn geweest, en er ook vandaag de dag nog mensen bereid zijn, hun leven te geven voor vrijheid. De adoptie houdt daarmee niet in dat kinderen het monument ook onderhouden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie