Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 18 november 2021, 18:46

Alleen nog ongeadresseerde reclame bij ja-sticker, gebruik nee/nee sticker voor geen reclame en geen huis-aan-huisblad

Laatste update: 18 nov 2021 18:46 uur

AMERSFOORT – Een brievenbus zonder sticker betekent vanaf woensdag 22 december dat de bezorger daar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk mag bezorgen. Ongeadresseerd reclamedrukwerk bestaat uit reclamefolders, -brochures en -flyers of samples die gratis bij elk huis door de brievenbus worden gedaan zonder dat er een naam, adres of postbus en woonplaats van de ontvanger op staat. Wilt u dit type reclamefolders nog wel krijgen, dan kunt u de ja-sticker op uw brievenbus plakken. In november en december vindt u de groene ronde ja-sticker een aantal keer in de reclamefolderpakketten. U kunt de ja-sticker vanaf december ook gratis bij ons aanvragen.

Minder papier, inkt en transport
Steeds meer gemeenten gaan over op deze manier van bezorging van ongeadresseerd reclamedrukwerk. Amersfoort nu ook. Minder verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk betekent dat we papier, inkt en brandstof besparen en dat we minder oud papier hoeven in te zamelen. En dat is allemaal beter voor het milieu.

Wel huis-aan-huisbladen
Zonder sticker op de brievenbus, krijgt u nog wel huis-aan-huis krantjes en informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt die voor u belangrijk zijn om te weten. Wilt u ook gaan huis-aan-huisblad in uw brievenbus bestel dan de Nee-Nee sticker via deze link.

Wat plakt u op uw brievenbus?
Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders, maar nog wel huis-aan-huisbladen? Dan hoeft u vanaf 22 december helemaal niks op uw brievenbus te plakken. Heeft u al een nee/ja-sticker op uw brievenbus, dan kunt u deze ook laten zitten. Het betekent hetzelfde als geen sticker. Wilt u nog wel ongeadresseerde reclamefolders, dan kunt u de nieuwe ja-sticker op uw brievenbus plakken. U krijgt dan ook de huis-aan-huisbladen. Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders én geen huis-aan-huisbladen, dan kunt u de nee/nee-sticker op uw brievenbus plakken.

Brievenbussticker gratis aanvragen
U kunt alle brievenbusstickers bij de gemeente bestellen. Dit kost u niets. Ga naar www.amersfoort.nl/ja of bel 14033.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons