Logo 112Amersfoort

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 24 oktober 2022, 16:54

Amersfoort biedt hulp bij energie besparen voor huishoudens met laag inkomen

Laatst bijgewerkt: maandag 16:54 uur
AMERSFOORT – Vanaf 1 november 2022 helpt gemeente Amersfoort inwoners met een laag inkomen om energie te besparen. Het gaat om een persoonlijk advies aan huis van een energiecoach. Ook biedt deze coach hulp bij het installeren van gratis energiebesparende producten.

Door de gestegen energiekosten wordt het belang van energiebesparing steeds groter. Speciaal voor inwoners die recht hebben op de energietoeslag zet de gemeente maatregelen in om inwoners extra te ondersteunen. Deze actie komt bovenop de energietoelages en het energieplafond vanuit het Rijk.

Astrid Janssen, wethouder wonen en energietransitie: “Mensen met een laag inkomen en een minder goed geïsoleerd huis worden dubbel geraakt. Omdat ze hoge prijzen betalen voor energie en er tegelijkertijd geen geld is om de woning te isoleren. Vaak kunnen kleine duurzaamheidsmaatregelen al zorgen voor een lagere energierekening. Maar niet iedereen weet hoe je dat kunt doen. De energiecoach kan mensen op weg helpen. Ik ben blij dat we dit aan mensen kunnen aanbieden.”

Brief naar geselecteerde huishoudens

De gemeente stuurt eerst een brief naar circa 2300 huishoudens in de wijken waar hulp het hardst nodig is: Soesterkwartier, De Koppel, Kruiskamp, Liendert, Rustenburg en Schuilenburg. In een later stadium volgen, afhankelijk van het aantal aanvragen, gefaseerd de overige huishoudens die een energietoeslag hebben ontvangen.

Amersfoorters die nu zorgen hebben over geld en willen weten of ze in aanmerking komen voor deze regeling en/of andere regelingen vinden meer informatie op www.amersfoort.nl/energietoeslag

Meer hulp

Tot eind dit jaar kunnen Amersfoorters gebruik maken van een tegoed van 50 euro om energiebesparende producten te bestellen op amersfoort.energiebespaarshop.nl. Deze tegoeden zijn nog beperkt beschikbaar.
Verschillende duurzame bewonersgroepen hebben energiecoaches opgeleid en bieden praktische hulp in de buurt.
Het lokale energieloket van Amersfoort biedt gratis advies voor de verduurzaming van je woning met een stappenplan en mogelijke subsidies en financiële regelingen.

Een overzicht van alle regelingen voor mensen met geldzorgen staat op www.geldcheck033.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.