Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 21 maart 2022, 17:52

Amersfoort krijgt nieuwe parkeerautomaten

Laatste update: 21 mrt 2022 17:52 uur

AMERSFOORT – Op 28 maart start de gemeente met het vervangen van alle 50 parkeerautomaten op straat. Na vervanging moeten bezoekers het kenteken van het voertuig invoeren op de parkeerautomaat, voordat zij een parkeertijd kiezen.

Parkeren op straat is in Amersfoort betaald in een aantal gebieden rondom het centrum. Op de website van Parkeerservice Amersfoort staat waar deze gebieden zijn.

Dankzij de nieuwe automaten ligt er straks geen kaartje meer achter de voorruit. Het grootste verschil met de oude parkeerautomaten is dat de nieuwe automaten werken met een kentekensysteem. De parkeerder volgt de aanwijzingen op een groot kleurenscherm en voert het kenteken en de gewenste parkeertijd in. Handhaving controleert door het scannen van het kentekens of er (voldoende) betaald is. Betalen kan met betaalpas of contactloos. Uiteraard blijft de mogelijkheid van mobiel parkeren (via een app op de mobiele telefoon) bestaan.

De parkeerautomaten zijn allemaal voorzien van een eigen zonnepaneel. Hierdoor werken ze op eigen opgewekte stroom. Ook aan hergebruik is gedacht. Deze nieuwe automaten zijn voor 99% recyclebaar. De oude parkeerautomaten worden na wat aanpassingen opnieuw ingezet bij een andere gemeente. In het centrum zelf geldt de autoluwe binnenstad en worden bezoekers naar parkeergarages verwezen.

Het vervangen van een automaat duurt maximaal één dag. Binnen twee weken staan alle nieuwe automaten op hun plek. Op de websites van Gemeente Amersfoort en Parkeerservice Amersfoort staat een video om uit te leggen hoe het kentekenparkeren werkt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons