Redactie misdaad 0 reactie(s) do 12 mei 2022, 16:25

Monumentale eiken aan het Venterspad in Hoogland onherstelbaar beschadigd

HOOGLAND – Aan het Venterspad zijn 2 eiken onherstelbaar beschadigd. De gemeente kreeg een melding dat aan het Venterspad 2 bomen dood waren en met jute omkleed.

Na een eerste inspectie werden de beschadigingen duidelijk. Bij beide bomen is de stam rondom ingesneden. De ene boom is dood. Bij de andere boom is een inkeping (zogenaamde valkeep) aangebracht van meer dan 30% van de doorsnede van de boom. Die maakt dat de boom makkelijker kan omvallen en is daarmee onveilig.

Volgende week komen boomtaxateurs nader onderzoek doen bij de bomen om te bepalen wat er verder gedaan moet worden. Daarom sluiten de gemeente voorlopig het Venterspad vanwege de veiligheid af.

Aangifte bij de politie
Uit de aard van de beschadigingen blijkt duidelijk opzet. De gemeente gaat dan ook aangifte doen bij de politie. Alle tips en informatie van inwoners om de daders op te sporen zijn welkom. Als u iets verdachts heeft gezien, hoe klein ook, meld dit via www.amersfoort.nl/melden of bij de politie op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Alle informatie of tips die helpen bij vinden van de daders zijn welkom.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons