Redactie brand 0 reactie(s) zo 23 oktober 2022, 3:21

Brandstichter zorgt voor paniek in de Amersfoortse wijk Vathorst

Laatste update: 3 maanden geleden

AMERSFOORT – In de nacht van zaterdag op zondag 23 oktober, rond 00.40 uur heeft een brand plaatsgevonden aan de Dassenberg in Amersfoort.

Bewoners van de Dassenberg zagen een flinke steekvlam en gingen op onderzoek uit. Eenmaal buiten troffen zij een kleine aanhanger aan welke in brand stond. Ook 50 meter verderop zagen zij een rode gloed, in een steegje stonden twee afvalcontainers in brand. Beide branden woedden tegen de gevel van woningen waardoor bewoners bang waren voor overslag. Een bewoner van een woning greep meteen een brandblusser en een tuinslang en probeerde de vlammen te doven in de aanhanger in afwachting van de brandweer. Andere buurtbewoners hebben met emmers water de brandende afvalcontainers geblust.

De aanhanger, gevuld met banden en velgen rookte flink. De brandweer heeft het vuur snel weten te doven en heeft met een warmtebeeldcamera de gevel van de woning gecontroleerd.

De politie doet verder onderzoek naar het incident en de brandweer bedankte de bewoner welke met een brandblusser en tuinslang het vuur te lijf ging. Niemand raakte gewond.

Deel dit artikel

Locatie

112 Melding

00:39:50 23-10-22 P 1 BR wegvervoer Dassenberg Amersfoort 090231 Blusgroep 1 noord Brandweer Amersfoort Utrecht

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.