Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) vr 15 april 2022, 22:16

De voordelen van een visgraat vloer

Laatste update: 30 apr 2022 20:22 uur

Voor wie op zoek gaat naar een nieuwe of andere vloer zal al snel tot de conclusie komen dat het aanbod gigantisch is. Toch zien we dat de visgraat vloer de laatste jaren niet meer is weg te denken uit het hedendaags interieurbeeld. Niet voor niets, want deze vloer is niet alleen prachtig, maar ook in verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar. Daarnaast is deze vloer ontzettend duurzaam en heb je er dus jaren plezier van. Loop jij al een tijdje met het idee een visgraat vloer te leggen in je woning, dan zijn dit de grootste voordelen.

Uitstraling
Het grootste voordeel wat een visgraat vloer met zich meebrengt is toch wel de uitstraling. Waar je zult denken dat deze vloer pas de laatste jaren in opkomst is, is dat absoluut niet het geval. De visgraat vloer werd namelijk al in de 16e eeuw toegepast in ambtswoningen. Van oorsprong dus een echt statussymbool. Voor wie wel eens een woonkamer is binnengestapt met een dergelijke vloer zal kunnen beamen dat deze vloer zorgt voor een enorm sfeervol en warm gevoel. Het grote voordeel is, dat deze vloer in principe overal en altijd past. Uiteraard wel in afstemming met de rest van je interieur, maar er zijn geen voorwaarden waaraan je woonkamer dient te voldoen voor het leggen van deze vloer. Vervelende hoeken of ronde wanden zijn geen probleem. De visgraat vloer wordt ook bij lastige ruimtes volledig op maat en volgens patroon gelegd.

Prijsklasse
Van origine is een visgraat vloer van hout. Maar sinds de opkomst van PVC, wat tegenwoordig niet meer in te onderscheiden van hout, biedt dit ook voor een wat lager budget de mogelijkheid te kiezen voor een visgraat vloer. Wel is het zo, dat een visgraat vloer per definitie een stuk prijziger is dan een normale vloer. Kijkend naar de prijzen voor een reguliere PVC vloer ten opzichte van een PVC visgraat is dit al snel tot wel 20 a 30 euro per vierkante meter. Dit zit hem met name in het meerwerk wat bij het leggen van deze vloer komt kijken. Vergelijkend met de gietvloer prijzen liggen deze dus relatief dicht bij elkaar. Het is dus puur een kwestie van smaak of je kiest voor een PVC visgraat of een gietvloer.

Onderhoud
Kies je voor een PVC visgraat, dan zal deze in onderhoud een stuk eenvoudiger zijn dan wanneer je kiest voor een houten visgraat vloer. Voor een kunststof vloer volstaat het om meermaals per week te stofzuigen en één keer per week te dweilen. Heb je huisdieren of kinderen, dan zul je wel merken dat je hier qua hygiëne niet helemaal mee weg komt. Heb je een houten visgraat, dan zul je al snel merken dat hier door de aanwezigheid van naden een stukje grondigere reiniging benodigd is. Daarnaast is het bij een houten vloer ook belangrijk deze minimaal één keer per jaar in de olie te zetten. Een houten vloer heeft namelijk als eigenschap, dat deze naar verloop van tijd een doffe uitstraling krijgt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons