Redactie ongeval 0 reactie(s) di 17 mei 2022, 13:07

Fietsster zwaargewond bij aanrijding met scooter op de Amersfoortseweg in Nijkerk

Laatste update: 17 mei 2022 20:16 uur

NIJKERK – Op de Amersfoortseweg in Nijkerk zijn dinsdagmorgen een scooterrijder en een fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is een 50–jarige vrouw uit Nijkerk en de bestuurder van de scooter is een 44–jarige man uit Amersfoort.

Het ongeval gebeurde op het fietspad met de kruising bij het Jaap van der Krol zwembad. De vrouw op de fiets is ter plaatse gestabiliseerd en daarna met spoed naar het UMC ziekenhuis gebracht in Utrecht. De man op de scooter raakte niet gewond ondanks de harde botsing.

Een opgeroepen traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) landde in een weiland tegenover het ongeval. De arts is met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan. De politie onderzoekt de botsing en spreekt met getuigen.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons