Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 15 december 2021, 19:22

Groen en levendig Stationsgebied voor Amersfoort Centraal

Laatste update: 15 dec 2021 19:22 uur

AMERSFOORT – Een groen en levendig stationsgebied; waar de inwoners en reizigers bij aankomst op het stationsplein omarmd worden door een groen welkom. Waar stad en natuur elkaar versterken en waar op een ontspannen manier ruimte is voor verblijf en ontmoeten met meer bomen en meer groen. De entree van de fietskelder is een blikvanger, het stationsplein een waardig visitekaartje voor de stad en de weg naar het centrum spreekt voor zich. Dit is de uitwerking van de ambities van de Gebiedsvisie Stationsgebied Amersfoort Centraal in het voorlopige ontwerp.

Voordat het zover is zijn er nog wel wat stappen te zetten. De aanleg van het plein kan namelijk pas beginnen als de nieuwe fietskelder onder het Stationsplein klaar is. De bouw van de kelder wordt door ProRail gedaan. Volgens de huidige planning is de fietskelder in 2025 klaar. De route naar de binnenstad en het opnieuw inrichten van de Snouckaertlaan kunnen eventueel al wel eerder aangepakt worden. Dit dan in verschillende fases om de stad bereikbaar te houden.

Financiële middelen
Het voorlopig ontwerp is financieel doorgerekend. Er zijn nog wel aanvullende middelen nodig. De wens is er om in 2022 de benodigde extra financiële middelen beschikbaar te krijgen.

Activiteiten “Gezond Centraal”
In het gebied werken veel bedrijven en organisaties samen om de kwaliteit van het gebied te verbeteren. Onder de noemer “Gezond Centraal” worden activiteiten georganiseerd die de levendigheid van het gebied versterken, van openbare ruimte tot de gebouwen.

De plannen van NS en ProRail
NS en ProRail gaan aan de slag met de vernieuwing van het stationsgebouw en de overstap op bus, OV-fiets en andere vervoerwijzen. Ook het Piet Mondriaanplein en het busstation zijn hierbij belangrijk. Dat hier aandacht naar uit gaat, sluit aan op de vraag van inwoners en ondernemers tijdens de verschillende participatiebijeenkomsten over het Stationsgebied.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons