Logo 112Amersfoort

Redactie misdaad 0 reactie(s) di 21 november 2023, 22:12

Heropening onderzoeken Amersfoortse moorden

AMERSFOORT – De politie heeft de onderzoeken naar twee coldcase-zaken uit 2014 heropend. Het gaat om de moord op de 22-jarige Mohammed Alarasi en de moord op de 38-jarige Samir Jabli in Amersfoort. Aanleiding is nieuwe informatie die bij de recherche is binnengekomen door onder andere cryptocommunicatie-data.

Maandagavond 20 januari 2014 werd Mohammed Alarasi doodgeschoten op de parkeerplaats voor sportschool de Pellikaan in Amersfoort. Twee mannen openden het vuur en hij overleed ter plekke. Later dat jaar, in december, werd Samir Jabli onder vuur genomen op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort.

Dezelfde dadergroep

Uit onderzoek blijkt dat beide moorden mogelijk door dezelfde dadergroep zijn gepleegd. We hebben aanwijzingen dat zowel Jabli als Alarasi voor hun dood zijn gevolgd, vermoedelijk door een groep die speciaal wordt ingezet om liquidaties voor te bereiden en uit te voeren. Verbanden met andere zaken worden niet uitgesloten. We richten ons niet alleen op de twee Amersfoortse zaken, maar op meerdere liquidaties uit de periode 2011-2014.

Opsporing Verzocht

We komen graag in contact met mensen die meer weten over de moorden op Alarasi en Jabli. Ook zijn we op zoek naar informatie over de mogelijke dadergroep. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedt daarom dinsdagavond 20.30 uur aandacht aan de heropening van de onderzoeken. Bureau Hengeveld van RTV Utrecht doet dat woensdag om 13:30 uur.

Tipgeld verhoogd

Het Openbaar Ministerie heeft het tipgeld verhoogd naar €60.000. Voor elke zaak staat er €30.000 klaar voor de gouden tip; de informatie die leidt tot de oplossing van de zaak.  Tippen kan via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u volledig anoniem blijven? Neem dan contact op met het Team Bijzondere Getuigen (TBG) via 088- 661 77 34.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.