Woning
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 01 augustus 2022, 16:26

Hoe kun je je voorbereiden op een woningtaxatie?

Laatste update: 1 aug 2022 16:26 uur

Je krijgt maar één eerste indruk, dus maak er een goede van. Het is erg moeilijk om de getaxeerde waarde te wijzigen nadat een taxatierapport is afgegeven. Het is absoluut noodzakelijk dat je, en je makelaar Hilversum, vooraf zoveel mogelijk informatie verstrekken om de taxateur te helpen de juiste waarde te bepalen. Als verkoper moet je je voorbereiden op een taxatie. Dit betekent dat je je beste beentje voorzet en denkt als een taxateur. Het is duidelijk dat je je huis moet opruimen en de aantrekkingskracht moet aankleden. Behandel de taxateur Hilversum als een potentiële koper. Lever de “wow”-factor en maak een geweldige eerste indruk. De echte magie bij het voorbereiden van een beoordeling is je huiswerk vooraf doen. Daarover lees je in dit artikel meer!

Plan de beoordeling

Als verkoper heb je tijd om je voor te bereiden op een taxatie. Je krijgt bericht zodra de taxatie is ingepland; we raden je echter aan om je voor te bereiden op de taxatie zodra je een uitgevoerd contract hebt. De hypotheekverstrekker zal opdracht geven tot de taxatie zodra de koper ondertekent en de initiële leningsverklaringen retourneert. Een taxatiebeheerbedrijf zal de inspectie van de taxateur plannen nadat de koper voor de taxatie heeft betaald.

Inspecteer je eigendom

Inspecteer je huis met een onbevooroordeeld oog voor het bezoek van de taxateur. Zoek naar iets alarmerends en pak het onmiddellijk aan. Taxatie-inspecties zijn geen woninginspecties. Taxateurs beoordelen de functionaliteit en staat van het huis niet; ze zijn echter de ogen en oren van de geldschieter. Taxateurs zijn verplicht om eventuele zorgen die nadere inspectie rechtvaardigen, te melden.

Een taxateur kan bijvoorbeeld foto’s maken van scheuren in de muren, vaststellen dat deuren blijven plakken en uiteindelijk een funderingsinspectie aanbevelen. Dit kan een aanzienlijk ongemak zijn als deze goedaardig zijn en te wijten zijn aan langdurige afwikkeling. Pak alarmerende items aan voordat ze problemen worden. Laten we heel duidelijk zijn: we raden niemand aan om bekende gebreken te maskeren. We raden verkopers gewoon aan om niet-problemen op te lossen om de mogelijkheid van verkeerde interpretatie te verwijderen.

Maak een informatiepakket

We raden je aan een informatiepakket voor de taxateur aan te maken, aangezien je niet direct in contact komt met de taxateur in sommige gevallen. Onthoud dat het erg moeilijk is om een ​​lage waardering te bestrijden. Doe het werk vooraf en leer hoe de getaxeerde waarde wordt bepaald (omdat het geen prijs per vierkante meter is). Geef alle informatie over het huis en de buurt die van invloed kan zijn op de waarde. De aanvullende informatie is nuttig en leent zich voor een nauwkeurigere waardebepaling.

Creëer een lijst met je huisverbeteringen

Zorg ervoor dat je een lijst opneemt met de verbeteringen en upgrades van je huis. Voel je vrij om gedetailleerde beschrijvingen van het materiaal en de kosten te geven. Dit zorgt ervoor dat de taxateur op de hoogte is van alle voorzieningen in het huis. Laat ze elk kenmerk overwegen voor het bepalen van de waarde. Je kunt deze lijst toevoegen aan het informatiepakket.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons