Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:16:12 Amersfoort 81913 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

zaterdag 15 augustus 2020

TOP NIEUWS

GISTEREN 14|08

LEUSDEN - Vrijdagmiddag 14 augustus rond 15.25 uur is aan de Doornseweg - N227 in Leusden bij een Esso tankstation een brandstoflekkage ontstaan.

 

Meerdere eenheden werden ingezet voor het incident. Het zou gaan om een LPG lekkage. De ingang van het tankstation is afgesloten evenals een deel van Doornseweg zelf in verband met explosie gevaar.

 

De onderhoudsploeg van Esso zelf is onderweg om het lek te repareren. Wanneer het tankstation weer open kan gaan is nog niet duidelijk.

GISTEREN 14|08

AMERSFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag 14 augustus, rond 2.15 uur, is brand ontstaan in een auto aan de Koerierstersweg in Amersfoort.

 

Buurtbewoners hoorden één of twee personen wegrennen na een knal en ontdekten de brand. Ondanks snel ingrijpen kon de brandweer niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. De politie doet onderzoek.

DONDERDAG 13|08

AMERSFOORT - Donderdagavond 13 augustus rond 18.20 uur is een grote brand uitgebroken in een loods aan de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort.

 

De brand woedt in een loods waar afval ligt opgeslagen van Hartog Containers. Zwarte rook trekt over de stad. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

1/1

WOENSDAG 12|08

RENSWOUDE - In de avond van zaterdag 8 augustus raakte een wielrenster zwaar gewond bij een ongeluk aan de Utrechtseweg. Vermoedelijk is de vrouw aangetikt waardoor zij ten val kwam. Hiervoor is zondag een 17-jarige jongen uit Woudenberg aangehouden. Ook de blauwe scooter waarnaar werd gezocht, is in het bezit van de politie.


Op de warme zaterdagavond fietste de vrouw met een man over de Utrechtseweg in Renswoude. Rond 19.45 uur werden zij ingehaald door een blauwe scooter met twee jongens. Vermoedelijk heeft de jongen die achterop zat – de 17-jarige uit Woudenberg - hierbij de fiets ...

WOENSDAG 12|08

REGIO - De warmste week ooit. Dit heeft diverse gevolgen in het dagelijkse leven. Onder andere met betrekking tot de hygiëne.

 

Onze fotograaf schrok zich rot toen hij dinsdagavond de GFT kliko met tuinafval op straat zette tussen de andere kliko's uit de buurt. Bovenop de deksels van kliko's krioelde het van de maden. Wat zit er dan wel niet aan hoeveelheid ongedierte in de kliko's zelf ? Hoe ervaren de bewoners dit, en met name de bewoners nabij de verzamelplaats van de kliko's? Ook op social media wordt de problematiek gedeeld.

 

In Amersfoort bijvoorbeeld wordt afval ...

DONDERDAG 06|08

AMERSFOORT - Er zijn bij politie Amersfoort meerdere meldingen binnengekomen van een persoon die de inhoud van uw fietstas vingervlug ontvreemd. Met name bij dames op leeftijd is dit al een paar keer gebeurd.


Een dame had haar handtas met portemonnee in haar fietstas gedaan en vervolgens afgesloten met een gesp. Terwijl ze voor een druk kruispunt stond te wachten voelde ze een korte ruk aan de zijkant van haar fiets, bij omkijken was er niets te zien. Bij thuiskomst bleek de inhoud van haar fietstas te zijn weggenomen.

DONDERDAG 06|08

LEUSDEN - Een ruzie tussen een 47-jarige man uit Amersfoort en zijn vriendin ontaardde op 26 maart van dit jaar in zo'n heftige ruzie in haar woning aan de Larikslaan in Leusden, dat de man zijn vriendin met een mes stak. De 46-jarige vrouw werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en overleed diezelfde avond aan haar verwondingen.

 

Na het steekincident bekende de verdachte direct tegenover de politie zijn vriendin te hebben gestoken. De twee hadden begin 2019 een relatie gekregen die vanaf januari 2020 verslechterde. Op 26 maart liep de ruzie zo op dat de man besloot de ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Maximum snelheid voor hulpdiensten
Aantal stemmen:
  7091
3%
  gelijk aan overig verkeer

10%
  maximaal 40 kilometer harder

88%
  geen limiet

AMERSFOORT 24Webvertising