Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:19:35 Amersfoort 32125 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

zondag 29 maart 2020

TOP NIEUWS

VANDAAG 29|03

AMERSFOORT - Zondagmiddag omstreeks 17:05 uur moesten de brandweer van Amersfoort en Soesterberg met spoed uitrukken voor een melding van een natuurbrand aan de Belgenlaan.

 

De jongeren hadden een jerrycan gevuld met benzine. Toen zij de jerrycan uit de auto haalde bleek deze te lekken. Eén van de jongens die met een aangestoken sigaret stond veroorzaakte hiermee per ongeluk de brand.

 

Een stuk natuur vatte vlam, de groep kon zelf met behulp van emmers water een groot deel al blussen tot de brandweer kwam en verdere overslag kon voorkomen.

VANDAAG 29|03

AMERSFOORT - Zondagmiddag rond 15:00 uur is de brandweer van Amersfoort opgeroepen voor stormschade aan de Hof de Gedachten. Ter plaatse bleek het te gaan om een deels instortende steiger aan de zijde van Het Masker van het appartementencomplex. Steigerdelen inclusief doek kwamen naar beneden en vielen deels in het water.

 

De brandweer is bezig de losse buizen en doek te verwijderen. Afgelopen winter deed hetzelfde probleem zich ook voor aan de zijde van de Hof der Gedachten van dit gebouw. Ook toen moest de brandweer hiervoor uitrukken.

GISTEREN 28|03

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag , even voor 15:30 uur is de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Valutaboulevard / Bergpas. Ter plaatse gekomen bleek er sprake van een bermbrand in de middenberm van de Berpas, net aan de Noordzijde van de A1.

 

De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen. Mogelijk heeft de droge boomschors bodembedekking vlam gevat door een nog brandende peuk.

VRIJDAG 27|03

Omdat we allemaal binnen zitten en sociale afstand nemen, haalde een fotograaf uit Litouwen zijn drone tevoorschijn en fotografeerde mensen thuis door hun ramen of op hun terrassen.


Toen Litouwen in quarantaine ging, werden al zijn fotografieopdrachten in advertenties geannuleerd, evenementen uitgesteld of geannuleerd, en hij zat zonder werk en dacht: "wat is er in vredesnaam aan de hand en hoe kan ik deze puzzel oplossen?" Hij wist dat hij iets interessants moest fotograferen, maar deze sociale afstand was een lastige zaak. In eerste instantie dacht hij erover aan om aan te bieden om ...

DONDERDAG 26|03

AMERSFOORT - Sportpark Nieuwland, ASC Nieuwland (Amersfoortse Boys Sova Combinatie) aan de Laan van Duurzaamheid in de wijk Nieuwland in Amersfoort is hermetisch afgesloten. Alle kieren en lage punten in het hekwerk en een oefenrek zijn met lint afgezet.

 

De volgende waarschuwing wordt gegeven: " GESLOTEN In verband met het Coronavirus COVID-19 is dit sportpark gesloten en is het verboden om het sportpark te betreden.Politie en BOA's zullen hier in de komende periode intensiever en vaker op controleren en waar nodig boetes uitdelen.We verzoeken iedereen dan ook met klem om het ...

MAANDAG 23|03

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 ...

MAANDAG 23|03

HOOGLAND - In de nacht van zaterdag 25 januari op zondag 26 januari wordt een jonge man met een drankfles op zijn achterhoofd geslagen. De daders vallen hem aan terwijl hij naar huis fietst over de Lindelaan in Hoogland.

 

Het slachtoffer is rond 2.00 onderweg naar huis. Tijdens zijn fietstocht over de Lindelaan in Hoogland komt er in de zelfde straat een scooter aangereden. De jonge man hoort de scooter met hoge snelheid naderen en wordt vervolgens op zijn hoofd geslagen met een gedeeltelijk gevulde fles sterke drank. Hij valt van zijn fiets en verwondt daarbij ook zijn gezicht. ...

Agenda

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Maximum snelheid voor hulpdiensten
Aantal stemmen:
  3147
1%
  gelijk aan overig verkeer

5%
  maximaal 40 kilometer harder

93%
  geen limiet

AMERSFOORT 24Webvertising