Redactie misdaad 0 reactie(s) do 02 februari 2023, 18:44

Man mishandeld en beroofd van zijn motorscooter op de Driftakkerweg in Amersfoort

AMERSFOORT – Woensdagavond 1 februari is rond 21.50 uur een 18-jarige man uit Leusden mishandeld en beroofd van zijn motorscooter op de Driftakkerweg in Amersfoort door een inzittende van een zwarte Peugeot 107. De politie zoekt getuigen of mensen die meer over deze beroving weten.

De man was wezen tanken bij een tankstation bij de foodcourt aan de Wiekenweg. Toen hij omstreeks 21.45 uur wegreed, zag hij dat hij vanaf de foodcourt werd gevolgd door een zwarte Peugeot 107. Om te controleren of hij inderdaad werd gevolgd, stopte hij op de Driftakkerweg.

De auto stopte vervolgens ook en een jongeman stapte uit de auto. Hij liep op de motorscooterrijder af en gaf aan een testritje te willen maken. Dat wilde de motorscooterrijder niet. Als reactie duwde de man tegen de motorscooter aan totdat deze omviel. Er ontstond een vechtpartij waarbij de 18-jarige Leusdenaar meerdere keren in zijn gezicht is geslagen. Hij liep daarbij verwondingen op aan neus, tanden en aangezicht. Vervolgens werd hij bedreigd met een steekwapen.

De overvaller ging er vandoor op de motorscooter met in zijn kielzog de zwarte Peugeot 107 die bestuurd werd door een handlanger. Ze reden in de richting van de snelweg.

Nadat het slachtoffer contact had opgenomen met de politie zijn verschillende eenheden op zoek gegaan naar de motorscooter en de zwarte Peugeot 107 maar ze werden helaas niet aangetroffen.

Signalement

Het volgende signalement van de overvaller is bekend:

  • jongeman tussen de 17 en 20 jaar oud
  • donker haar, aan beide kanten boven de oren opgeschoren
  • licht getinte huid
  • lengte 175 à 180
  • normaal postuur
  • zwarte trainingspak

Je kunt helpen!

De politie wil graag weten of er mensen zijn die op de foodcourt woensdagavond 1 februari een zwarte Peugeot 107 hebben gezien met een inzittende die voldoet aan bovenstaand signalement. Ook wil de politie weten of er mensen zijn die getuigen zijn geweest van de vechtpartij of beroving op de Driftakkerweg.

Mensen zijn die meer informatie hebben over deze mishandeling en beroving kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844. Anoniem kan via meldmisdaadanoniem.nl of 0800 7000.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.