Logo 112Amersfoort

Redactie overig 0 reactie(s) di 20 september 2022, 16:10

Medewerker scholen in Amersfoort en Soest aangehouden na seksueel grensoverschrijdend gedrag

AMERSFOORT – De politie heeft dinsdag 20 september een 22-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden op verdenking van een zedendelict. Tegen de man is aangifte gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag als medewerker van de Scholen in de Kunst in Amersfoort en de Bachschool in Soest.

De politie heeft nauw contact met het stichtingsbestuur en onderzoekt of deze man mogelijk bij meerdere strafbare feiten is betrokken. De verdachte is na zijn aanhouding meegenomen naar het bureau en wordt verhoord. In deze fase van het onderzoek kan op dit moment niet meer informatie gedeeld worden.

Wat zijn zedendelicten?

Onder zedendelicten wordt, kort gezegd, verstaan het ondergaan van seksuele handelingen tegen de eigen wil of het onder dwang moeten verrichten van seksuele handelingen. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om onzedelijke betastingen, aanranding of verkrachting. Er is een verschil tussen gedrag dat als moreel ongepast gezien wordt en gedrag dat volgens de wet strafbaar is gesteld. Bijvoorbeeld seksueel getinte toespelingen -al dan niet via social media gedaan- kunnen ongepast zijn, maar zijn in beginsel niet strafbaar.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.