Motorrijder crashed tegen politieauto na achtervolging door Amersfoort
Redactie overig 1 reactie(s) zo 21 augustus 2022, 3:40

Motorrijder crashed tegen politieauto na achtervolging door Amersfoort

Laatste update: 5 maanden geleden

AMERSFOORT – Zaterdagavond 20 augustus rond 23.50 uur is een achtervolging geëindigd aan de Noordewierweg in Amersfoort.

Een groep motorrijders hadden een meeting onder de brug aan de Vanadiumweg, deze plek is een bekende plek om samen te komen en tevens een overlast locatie. Op het moment dat agenten een kijkje kwamen nemen reed een motorrijder plots met hoge snelheid weg in de richting van het Soesterkwartier. De motor waar een man op reed was niet van hem, maar van een kennis.

Agenten zetten direct de achtervolging in, meerdere politie-eenheden sloten zich hierbij aan en reden richting de volkswijk het Soesterkwartier. Ter hoogte van de visvijver Puntenburg ging het mis, de motorrijder verloor de macht over het stuur, botste tegen en boom en kwam tot stilstand tegen een stilstaande politieauto welke de weg probeerde te blokkeren.

De motorrijder raakte zwaargewond en werd door het ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen waarna hij gestabiliseerd werd afgevoerd naar het UMC in Utrecht. Agenten hebben de omgeving afgesloten met linten voor onderzoek. Op de locatie van de botsing zijn meerdere pylonen geplaatst om bewijsmateriaal veilig te stellen. Ook heeft de motorrijder in zijn vluchtpoging geen helm gedragen.

Na het onderzoek zijn beide voertuigen afgesleept. Het incident trok veel bekijks bij buurtbewoners uit de volkswijk het Soesterkwartier.

Deel dit artikel

Video

Locatie

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.