Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:35:02 Amersfoort 78077 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-111

Ambulance 09-111

dinsdag 23 juli 2019

Archief

Brandweer blust bermbrand in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 17:01

AMERSFOORT - Op woensdag 27 februari omstreeks 11.20 uur is de brandweer opgeroepen naar de Daam Fockemalaan in Amersfoort bij de MBO school. Daar stond een stuk berm in brand van enkele meters.


De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie heeft 1 persoon staande gehouden. Waarom de persoon precies is staande gehouden is onduidelijk.

Geld weggenomen bij babbeltruc aan de Otelloplaats in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 18:43

AMERSFOORT - Op woensdag 27 februari 2019, omstreeks 11.30 uur, is er een babbeltruc gepleegd op de Otelloplaats in Amersfoort. Twee mannen liepen een flat in waar op dat moment de deur van de centrale hal open stond. Ze stapten in de lift met een oudere dame die daar woonachtig is. Een van de mannen liep met de dame mee en vertelde dat er bij haar ingebroken was. Hij vertelde dat hij van de politie was. De man vroeg daarna aan de dame of alles er nog was. De dame controleert alles en zegt dat alles er nog is. De tweede man kwam korte tijd later ook de woning binnen.


Terwijl de dame aan de praat was met de eerste man heeft de tweede man een geldbedrag weggenomen.


Een buurtbewoner zag dat de mannen zich buiten zenuwachtig gedroegen en bij een derde man in de auto stapte, een grijze Toyota Yaris nieuw model. Kenteken is niet bekend.


De politie komt altijd in uniform bij een inbraak, babbeltruc of insluiping. Meestal belt een bewoner of buurtbewoner naar de politie en is het niet andersom. De politie waarschuwt bewoners van Amersfoort voor mensen die zich voordoen als politieambtenaar. Vraag naar legitimatie. Controleer of een agent die niet in uniform loopt, van de politie is door naar 0900-8844 te bellen. Een politieagent zal daar begrip voor hebben, een verdachte niet. Bel 112 als u het vermoeden heeft dat u met oplichters te maken heeft.


Signalementen
MAN 1:
-verm. Nederlands, blanke huidskleur
-grijs haar
-1.80 m lang ongeveer
-40-50 jr oud
-gezet postuur
-droeg een spijkerjas en spijkerbroek

 

MAN 2:
-verm. Nederlands, blanke huiskleur
-grijs haar
-40-50 jr oud
-gezet postuur
-droeg een spijkerbroek verder onbekend
-kleiner dan man 1

 

MAN 3 is niet goed gezien.


Heeft u meer informatie of heeft u iets gezien? Bel naar 0900-8844 en vraag naar de politie Amersfoort.

Bestuurder aangehouden van auto vol met vaten en jerrycans

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 02:13

TERSCHUUR - Op parkeerplaats De Palmpol langs de A1 bij Terschuur heeft de Landelijke Eenheid van de politie donderdagavond een automobilist staande gehouden. De kofferbak van de auto bleek vol te staan met vaten, jerrycans, met een onbekende inhoud. 

 

De brandweer heeft metingen uitgevoerd. De bestuurder is door agenten geboeid afgevoerd. De parkeerplaats was tijdens het incident afgesloten.

 

Update

De aangehouden man op de A1 bij Terschuur betreft een 23-jarige man uit Enschede. Bij een routine controle bleek hij 5 vaten met gedi. water ( niet strafbaar) te hebben en 1 met amfetamine olie te hebben wat gebruikt word voor het produceren van drugs. Een mooie vangst!

Eigenaar voertuig dodelijk ongeval Renswoude meldt zich

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 16:53

RENSWOUDE - In verband met een aanrijding met dodelijke afloop op de Dorpsstraat in Renswoude op zondagavond 10 februari, was de politie op zoek naar de bestuurder van een oude groene Opel Astra. De eigenaar heeft zich donderdagavond gemeld op het politiebureau.


Die zondagavond rond 20.00 uur werd een 76-jarige vrouw uit Renswoude tijdens het oversteken op een zebrapad op de Dorpsstraat aangereden. De automobilist reed na de aanrijding door. Omstanders kwamen het slachtoffer direct te hulp. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze op vrijdag 22 februari aan haar verwondingen kwam te overlijden.

 

Onderzoek
De recherche startte meteen een onderzoek, sprak met meerdere getuigen en bekeek bewakingsbeelden. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de doorgereden auto vermoedelijk een ruim 20 jaar oude groene Opel Astra hatchback was en mogelijk uit de omgeving van Renswoude en / of Scherpenzeel kwam. Meerdere tips kwamen er binnen. De eigenaar van de auto meldde zich donderdagavond 28 februari op het politiebureau waarna hij werd aangehouden. Ook de auto is achterhaald en in beslag genomen. Deze wordt door specialisten van Forensische Opsporing onderzocht op sporen. Om redenen van privacy doet de politie geen mededelingen over de leeftijd en woonplaats van de verdachte.

 

Zie ook:

Zwaar beschadigde auto rijdt door na ongeval op de Amsterdamseweg in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 17:39

AMERSFOORT - Op zaterdag 2 maart rond 12.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op op de kruising Amsterdamseweg met de Heliumweg/Plantaanstraat in Amersfoort. Twee voertuigen zijn door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen. Een auto is doorgereden na het ongeval.

 

Het doorgereden voertuig kwam vanaf de Heliumweg. Waarom de bestuurder is gevlucht is niet duidelijk. Bij het ongeval raakte voor zover bekend niemand gewond.

Motorrijder onderuit op de Stadsring in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 03 maart 2019 16:15

AMERSFOORT - Op zondag 3 maart omstreeks 13.15 uur heeft de politie een deel van de rijbaan afgesloten op de Stadsring in Amersfoort nadat er een motor bestuurder onderuit was gegaan, vermoedelijk door glad wegdek.

 

De motorrijder raakte niet gewond. De motor raakte beschadigd en werd afgesleept. Het wegdek zal gereinigd moeten worden.

Jongen (14) overvallen in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 03 maart 2019 16:43

AMERSFOORT - Rond middernacht werd op 2 maart een jongen net buiten een fastfoodrestaurant aan de Stadsring in Amersfoort overvallen. De recherche is op zoek naar getuigen.


Twee jongens - waarvan één met een steekwapen - bedreigden een man die net in het fastfoodrestaurant aan de Stadsring was geweest. Toen het slachtoffer naar buiten liep werd hij onder bedreiging van het steekwapen overvallen. Goederen van het slachtoffer – een 14-jarige jongen uit Leusden – werden buitgemaakt. Het slachtoffer wist te ontkomen.

 

Signalementen
Dader 1:
- Donker getinte man
- Tussen 13 en 15 jaar oud
- Klein kort kroeshaar
- Mager
- 170 centimeter lang
- lichtbruine jas met Gucci-tas

 

Dader 2:
- Blanke man
- Man
- Kort blond haar
- Tussen de 13 en 16 jaar oud
- Mager
- 180 centimeter lang
- Blauwe jas

 

Uw tip!
Heeft u iets van de beroving gezien of misschien heeft u wel iemand over de beroving horen praten? Alle informatie helpt. Geef uw tips door via 0800-6070 of meld anoniem via 0800-7000.

Vrouw gewond bij botsing met boom in Woudenberg

Gemaakt: Zondag, 03 maart 2019 18:27

WOUDENBERG - Bij een eenzijding ongeval in Woudenberg is zondagmiddag 3 maart een vrouw gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks 17:00 uur op de Moorsterweg tussen Scherpenzeel en Achterveld.

 

De vrouw is waarschijnlijk geschokken van een ander ongeval op de Moorsterweg waarna ze met haar auto van de weg raakte en tegen een boom botste. De vrouw is met hulp van de brandweer uit de auto gehaald en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte zwaar beschadigd.

PICNIC bezorgwagen waait om in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 16:08

AMERSFOORT - Op maandag 4 maart is op de Groningerstraat in Amersfoort een PICNIC wagen op zijn kant terecht gekomen. Dit gebeurde vermoedelijke door de harde wind. De chauffeur van de wagen raakte bij het ongeval niet gewond en kwam met de schrik vrij. De bestellingen zullen wat later worden bezorgd.

 

De PICNIC wagen wordt afgesleept. De politie heeft tijdelijk de rijbaan afgesloten en bestuurders moesten omrijden

19 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 7 pogingen

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 17:03

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 19 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 7 pogingen. De meeste inbraken zijn gepleegd in Amersfoort Noord.


De inbraken werden gepleegd door middel van cilindertrekken en het openbreken van een raam met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. Ook zijn er enkele keren ruiten ingegooid. De inbraken vonden met name in de avonduren plaats. Net als vorige week zijn er op vrijdagavond veel inbraken (6) opgenomen. De meeste van deze inbraken zijn gepleegd tussen de tijden 18:00 - 21:30 uur.


Op vrijdag 1 maart omstreeks 21:20 uur zijn op de Triangelstraat 2 inbrekers overlopen door oplettende buurtbewoners. Zij hoorden gebonk bij de voordeur van de buurman en zijn naar buiten gegaan om te kijken. Daar zagen zij 2 mannen bij de voordeur staan die vervolgens direct wegliepen met een breekijzer in de hand. De mannen waren tussen de 18 en 20 jaar oud, 1.70m / 1.75m lang en hadden beiden kort zwart haar. De ene man was volledig in het zwart gekleed en de ander droeg een grijs jack met capuchon. Zij zijn weggelopen in de richting van Stradivariusstraat.


Mocht u getuige zijn geweest van een van de eerder genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:55

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier.

Bestelwagen botst tegen pilaar van tankstation aan de A12 in Woudenberg

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 20:03

WOUDENBERG - Op de A12 bij Shell tankstation Bloemheuvel is woensdagmiddag rond 17:30 uur een bestelwagen tegen een pilaar gebotst. Zover bekend raakte er niemand gewond bij het eenzijdige ongeval.

 

Een automobilist die met zijn elektrische auto bij de lader stond had geluk dat de kast net naast zijn auto viel. Er moest een monteur komen om de kast stroomloos te maken. De schade aan de bestelwagen is aanzienlijk.

Boom valt op drie dagen oude Tesla in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 07 maart 2019 17:07

AMERSFOORT - Op donderdag 7 maart omstreeks 14.15 uur werd de brandweer gestuurd naar de Steven van der Hagenlaan in Amersfoort. Daar is een boom omgewaaid die gedeeltelijke de weg blokkeerde maar ook op een 3 dagen oude Tesla terecht gekomen is.


De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd en de weg weer vrijgemaakt. De schade aan de Tesla valt mee.

Afgebroken tak verspert fietspad in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 18:56

AMERSFOORT - Op zaterdag 9 maart omstreeks 16.00 uur is de brandweer gestuurd naar de Heliumweg op Industrieterrein De Isselt in Amersfoort. Daar is door de harde wind een grote tak afgebroken en versperde het fietspad.

 

De brandweer heeft de tak in stukken gezaagd en aan de kant gelegd zodat het fietspad weer vrij was.

Geld op straat na plofkraak op geldautomaat in Scherpenzeel

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 05:42

SCHERPENZEEL - De politie is een onderzoek gestart na een plofkraak bij een geldautomaat aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel. Na de plofkraak gingen twee verdachten er op een scooter vandoor. Mensen die iets gezien hebben of informatie hebben voor de politie worden verzocht contact op te nemen.

 

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag 11 maart omstreeks 03.00 uur de melding van een plofkraak. Bij het bedrijfspand aangekomen, bleek er inderdaad een plofkraak te zijn geweest. De geldautomaat en het pand raakten zwaar beschadigd en diverse bankbiljetten lagen verspreid over de straat.

 

Zoekactie
De omgeving werd direct afgezet en de noodzakelijke acties werden uitgevoerd. Zo werd de brandweer ingeschakeld om metingen te doen naar eventuele gevaarlijke stoffen. Ook werd een explosievenverkenner van defensie ingeschakeld om nader onderzoek te doen naar eventuele andere explosieven. Verschillende politie-eenheden kwamen ter plaatse en zochten in de omgeving naar de verdachten. Door de forensische opsporing is sporenonderzoek gedaan.

 

Ontruiming
Getuigen hadden gezien dat er mogelijk twee verdachten waren die op een scooter zouden zijn gevlucht. Korte tijd na de plofkraak werd aan de Lindelaan een achtergelaten scooter aangetroffen. In de buddyseat werd een mogelijk explosief aangetroffen. Hierop zijn 15 woningen ontruimd. De meeste mensen konden bij familie of vrienden terecht. Bewoners van drie woningen werden opgevangen bij de Gemeentewerf in Scherpenzeel. De explosieven opruimingsdienst heeft het explosief onschadelijk gemaakt. De scooter is weggetakeld voor het onderzoek.

 

Getuigen gezocht
Op dit moment is over de verdachten alleen bekend dat zij donkere kleding droegen. De politie is op zoek naar getuigen. Inmiddels is al met een aantal getuigen gesproken maar de politie komt graag in contact met meer mensen die iets gezien hebben of informatie hebben over de verdachten. Zij worden verzocht te bellen met 0900 8844.

Politie doet onderzoek na aanrijding tussen scooterrijder en voetganger

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 16:57

AMERSFOORT - De politie heeft maandagmiddag de Flierbeeksingel in Amersfoort afgesloten voor onderzoek. Automobilisten moesten omrijden en fietsers en voetgangers mochten niet over het zebrapad heen gaan.

 

Het onderzoek werd ingesteld na een ongeval tussen een scooterrijder en een voetganger waarbij de voetganger gewond is geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Medewerker begraafplaats Leusden overvallen door drie gemaskerde mannen

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:07

LEUSDEN - Op maandag 11 maart werd in de vroege ochtend op de begraafplaats nabij de Vlooswijkseweg in Leusden een medewerker het slachtoffer van een gewapende overval.

 

De man kwam rond 06.45 uur oog-in-oog te staan met drie gemaskerde mannen die onder dreiging van een vuurwapen om machines vroegen. De medewerker, een man uit Amersfoort, kon hen deze niet geven. Daarop gingen de mannen er zonder buit vandoor. Eén van de mannen was opvallend kleiner dan de twee andere mannen. Verder signalement ontbreekt.

 

Uw tip!
Heeft u rond 06.30 en 07.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de begraafplaats of zijn de drie mannen u eerder of daarna opgevallen? Neem dan contact op met de recherche via tel. 0900-8844

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Ambulance zwaar beschadigd bij aanrijding in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 15:45

AMERSFOORT - Op woensdag 13 maart rond 06:10 uur heeft er een ongeval plaats gevonden op de Zielhorsterweg in Amersfoort. Een auto kon een ambulance die wilde draaien niet meer ontwijken. De auto is hard tegen de zijkant van de ambulance aangereden. De vrouw in de personenauto is voor controle mee naar het ziekenhuis.

 

Zowel de ambulance als de auto zijn afgesleept door een berger. Een deel van de Zielhorsterweg was afgesloten. Tijdens het ongeval vervoerde de ambulance geen patiënt.

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Voetganger aangereden op zebrapad Groningerstraat in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 21:50

AMERSFOORT - Op woensdag 13 maart omstreeks 20:00 uur is er een voetganger aangereden door een auto bij de voetgangersoversteekplaats op de Groningerstraat in Amersfoort. De automobilist zag de overstekende voetganger over het hoofd waarna het slachtoffer aangereden werd en hard op de grond terecht kwam.

 

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De politie sloot een rijbaan af om een veilige werkplek te creëeren.

Personen bekneld na aanrijding op de Zielhorsterweg in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 16:24

AMERSFOORT - Op donderdag 14 maart omstreeks 12:45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen op de Zielhorsterweg in Amersfoort. Twee personen zijn door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald omdat deze deels bekneld zat.

 

Meerdere personen raakte gewond bij de aanrijding. De twee voertuigen raakte zwaar beschadigd. De Zielhorsterweg was tijdelijk voor al het verkeer afgesloten.

Verdachten bekend na tonen beelden in twee Amersfoortse zaken

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 16:57

AMERSFOORT - In twee zaken zijn verdachten bekend geworden dankzij beelden op social media en in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Een 24-jarige vrouw uit Houten werd herkend als degene die een café-bezoeker in Amersfoort slaat met een longdrinkglas. Een 26-jarige man uit de gemeente Amersfoort heeft zichzelf gemeld in verband met een eerdere mishandeling in die plaats.


Op 13 maart bracht de politie beelden naar buiten waarop te zien was hoe een vrouw agressief reageert als ze in een druk café langs twee mensen loopt. Dat gebeurde in de nacht van 9 op 10 februari. Te zien is dat de bezoekers elkaar aanstoten. De vrouw geeft daarop een andere vrouw een duw. Een man die ernaast staat krijgt een klap in zijn gezicht met een londrinkglas. Hij loopt daarbij een snijwond op in zijn gezicht. De vrouw loopt daarna snel het café uit. De beelden werden getoond in een #WantedWednesday op social media en in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Dat leidde al snel tot meerdere herkenningen. De vrouw zal vandaag, donderdag 14 maart, gehoord worden.

 

Op 27 februari bracht de politie beelden naar buiten van een mishandeling op 25 december, ook in Amersfoort. In de uitzending van Bureau Hengeveld werd de zaak besproken en werd een foto getoond van de verdachte. Ondanks dat de foto nog geblurd werd getoond herkende de verdachte zichzelf waarop hij zich, via een advocaat, bij de politie in Amersfoort meldde. Het gaat om een 26-jarige man uit de gemeente Amersfoort. Ook hij wordt vandaag, donderdag 14 maart, gehoord.

 

In beide zaken zal de politie het onderzoek voortzetten.

Auto komt tegen boom tot stilstand na aanrijding

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 17:18

AMERSFOORT - Op vrijdag 15 maart zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding op de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort. Daar heeft een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbusje plaatsgevonden. De personenauto is na de aanrijding tot stilstand is gekomen tegen een boom.

 

Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen. Een berger heeft de personenauto afgesleept.

Veel schade bij aanrijding in het buitengebied van Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 15:20

NIJKERK - Op de kruising Wolfsesteeg met de Schoolstraat in het buitengebied van Nijkerk is dinsdagmorgen een ongeval gebeurd. Rond 07:45 uur knalde twee auto's op elkaar. De schade is groot.

 

Het ongeval is ontstaan door een voorrangsfout. Een auto kwam in de sloot tot stilstand. Niemand raakte uiteindelijk gewond bij het ongeval. De kruising was tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten.

Brandweer redt kat uit de gracht in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 17:45

AMERSFOORT - Op dinsdag 19 maart moest de brandweer uitrukken voor een dier in nood aan de Langegracht in Amersfoort.

 

De duikers van de brandweer gingen met behulp van een ladder het water in om een kat te redden. De kat was in het water terecht gekomen en was daarna via een gat in de muur weer op het droge gekomen.

 

Omdat de kat niet zelfstandig weer op de straat kon komen kwam de brandweer in actie. De dierenambulance heeft de kat meegenomen met onderkoelingsverschijnselen.

Blikschade na kop-staart aanrijding op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 22 maart 2019 16:28

NIJKERK - Op vrijdag 22 maart omstreeks half 9 heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A28 bij Nijkerk. Twee personenauto's zijn met elkaar in botsing gekomen.

 

Brandweer, politie en ambulance werden opgeroepen. Rijkswaterstaat heeft 1 rijstrook afgesloten in de richting van Amersfoort. Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij de aanrijding. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Scootercontrole in Nieuwland en Hoogland

Gemaakt: Vrijdag, 22 maart 2019 16:46

HOOGLAND - Op donderdag 21 maart 2019 heeft de politie een scootercontrole uitgevoerd op de Gekroonde El in Nieuwland en de Ds Posthumus Meijjesweg in Hoogland.


Veel scooters zijn gecontroleerd op met name constructiesnelheid, gladde banden, verlichting en de remmen. De meeste scooters hadden alles prima in orde.


Vijf scooters hadden een te hoge constructiesnelheid. Zij kregen een boete die varieerde van 65 euro tot 130 euro. Daarnaast krijgt iedere scooter die te hard rijdt een WOK-status, dat wil zeggen dat de scooter niet meer mag rijden totdat het RDW de scooter herkeurd heeft. 2 scooters hadden een gladde of beschadigde achterband (95 euro). 1 bestuurder reed zonder rijbewijs (Officier van Justitie bepaalt de hoogte van de boete). 1 bestuurder reed met een rijbewijs die nog ingevorderd moest worden en 1 bestuurder reed zonder helm (95 euro).


De laatste scooter die gecontroleerd werd, reed er in eerste instantie vandoor maar kon door de motorrijder worden onderschept. Die bestuurder reed onder invloed van alcohol en drugs. Zijn bloed wordt opgestuurd naar het NFI en afhankelijk van dat resultaat krijgt hij een boete en/of rijontzegging van het CBR.


Voor alle bestuurders waar zijn of haar scooter te hard rijdt, maak een afspraak bij je fietsenwinkel/scooterdealer: 34 km/u is nog OK. 35 km/u NIET (ligt aan vermogen). Betekent dus 9 km/u die je gratis van de overheid krijgt (blauwe plaat). Voor een gele plaat betekent het over het algemeen dat vanaf 57 km/u beboet wordt.


Buiten de controle om hadden agenten een bestuurder van een scooter gecontroleerd die al vaker (>3) zonder rijbewijs had gereden. De constructiesnelheid was te hoog (meer dan het dubbele). In overleg met de Officier van Justitie wordt de scooter in beslag genomen en uit het verkeer genomen.