Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:03:19 Amersfoort 69839 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-111

Ambulance 09-111

dinsdag 14 juli 2020

Archief

Wie herkent deze sieraden?

Gemaakt: Vrijdag, 21 februari 2020 14:50

AMERSFOORT - Wie herkent deze sieraden? De politie van Amersfoort heeft het vermoeden dat deze sieraden, een broche en een armband, mogelijk door middel van een woninginbraak dan wel insluiping verkregen zijn.


Mocht u de sieraden herkennen dan hoort de politie dat graag via telefoonnummer 0900-8844. referentienummer: 2020051224

McDonald's Amersfoort noteert kenteken op zak in actie tegen zwerfafval

Gemaakt: Vrijdag, 21 februari 2020 16:09

AMERSFOORT - De McDonald's in Amersfoort Noord gevestigd aan de Maanlander attendeert bezoekers doos middel van een bord die bij de uitgang staat dat hun kentekens steekproefs gewijs op de zak genoteerd gaat worden. Deze actie is in samenwerking met de politie en is bedoeld om het vele zwerfafval tegen te gaan.

 

Mocht er een McDonald's zak met daarop een kenteken worden gevonden, dan kan de politie geen bekeuring uitschrijven. De wijkagent zal een brief sturen naar de tenaamgestelde van het voertuig om een signaal af te geven.

Traumahelikopter landt bij manege in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:10

BUNSCHOTEN - In de buurt van de manege aan de Zevenhuizenstraat, tussen Amersfoort en Bunschoten, is zaterdag 22 februari een traumahelikopter geland. Even later werd een gewonde per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Wat er precies is gebeurd op het manegeterrein is niet duidelijk; mogelijk heeft iemand een ongeluk gehad met een paard.

 

Volgens Alarmeringen Bunschoten werden de hulpdiensten om 10.20 uur opgeroepen. Er kwamen meerdere ambulances op af.

 

Update

Stal Groenendaal heeft laten weten dat een persoon omver is gelopen door een paard. De persoon is hierbij hard op de grond terecht gekomen. 'Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij nog steeds in een ernstige toestand verblijft.', aldus Stal Groenendaal.

 

Update 2

Stal Groenendaal heeft laten weten dat het slachtoffer van het ongeval is overleden aan zijn verwondingen.

Dode boom valt om in Amersfoort en raakt voorbijrijdende BMW

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 17:16

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag 22 februari is de brandweer gestuurd naar de Laan 1914 in Amersfoort. Daar is een dode boom op een voorbij rijdende dure BMW gevallen.


Er raakte niemand gewond maar de bestuurder en zijn bijrijder zijn wel erg geschrokken. De auto zal worden afgesleept.

Twee aanhoudingen na vondst grote hoeveelheid hennep in woning Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 24 februari 2020 19:30

AMERSFOORT - Vrijdag 21 februari 2020 heeft de politie twee verdachten aangehouden in een woning aan de Grote Beer in Amersfoort in verband met de vondst van een grote hoeveelheid hennep. In een woning in Amersfoort trof de politie 5 kilo aan gedroogde henneptoppen aan, goed voor een straatwaarde van zo'n 100.000 euro.


De politie was gealarmeerd door buurtbewoners die een sterke hennepgeur roken. De politie is naar aanleiding van de melding ter plaatse gegaan, en constateerde dat de geur vanuit een woning aan de Grote Beer moest komen. De agenten kregen toestemming om de woning binnen te treden op grond van de Opiumwet. In de woning troffen zij ruim 25 kilo aan gedroogde henneptoppen aan, goed voor een straatwaarde van zo'n 100.000 euro.

 

In de woning waren twee mensen aanwezig: een man van 25 jaar en een man van 30, beiden uit Amersfoort. Zij zijn aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet. Ook is een auto in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar mogelijk witwassen.

Zwaargewonde na val van trap in woning Leusden

Gemaakt: Dinsdag, 25 februari 2020 21:03

LEUSDEN - Dinsdagavond zijn de hulpdiensten met spoed gestuurd naar de Van Daatselaarhof in Leusden. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische ondersteuning.

Volgens omstanders wilde een grootvader samen met zijn kleinzoon de trap op lopen toen zij ten val kwamen. De grootvader is zwaar gewond onder begeleiding van een traumarts naar het ziekenhuis vervoerd. Het kleinkind gaat ook voor controle naar het ziekenhuis. Hoe het met de slachtoffers gaat is nog onbekend.

File op A1 na meerdere ongevallen door hagelbui

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:01

VOORTHUIZEN - Op de A1 tussen Kootwijk en Voorthuizen zijn woensdagavond rond 18:15 uur meerdere ongevallen gebeurd. Een auto belandde in de sloot.


Door het ongeval ontstond er een flinke file van Apeldoorn richting Amersfoort. Naast de auto die in de sloot belandde kwamen twee andere auto's op rijstrook 1 achterop elkaar tot stilstand. Ook op de rijbaan richting Apeldoorn knalde een auto in de vangrail. Zover bekend raakte niemand gewond. Automobilisten werden opgeschrikt door een flinke hagelbui kort voor het ongeval.

Maximumsnelheid omlaag, ook voor hulpdiensten

Gemaakt: Woensdag, 26 februari 2020 19:12

NEDERLAND - Op 16 maart daalt de maximum snelheid op snelwegen overdag naar 100 km/u gaat. Hiermee daalt ook de maximum snelheid voor hulpdiensten. Die ligt met zwaailicht en sirene namelijk op 40 km/u boven de limiet voor het andere verkeer.

 

Nu mogen hulpdiensten nog maximaal 170 km/u rijden. Dit gebeurt niet vaak maar bij een reanimatie telt elke seconde. 

 

Wat is jouw mening? Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen in de regio

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 17:14

REGIO - Woensdag 26 februari 2020 is een bewoner aan de Dorresteinseweg in Amersfoort opgelicht door mannen die zich voordeden als dakdekkers. Volgens de klusjesmannen zou de woning van de bewoner verschillende gebreken hebben aan het dak, zoals kapotte dakpannen. Zij konden de gebreken repareren voor 250,- Euro. De bewoner moest dit bedrag direct betalen zodat de mannen materiaal konden kopen. De bewoner heeft het geld aan de klusjesmannen gegeven, maar de mannen zijn niet meer terug gekomen.


De mannen reden in een zwart busje met oranje letters.


Een van de mannen had het volgende signalement:
- man
- blanke huidskleur
- 1.84 cm lang
- tenger postuur
- kort licht blond haar
- slecht gebit
- blauw grijze jas

 

De politie wil iedereen waarschuwen om geen klusjes van deze personen aan te nemen! Bel bij een verdachte situatie 112!

Karretje achter scooter komt los en ramt auto

Gemaakt: Vrijdag, 28 februari 2020 17:30

AMERSFOORT - Vrijdagmiddag 28 februari rond 16:30 is een karretje achter een scooter losgekomen en tegen een stilstaande auto geknald. Er was lichte schade aan de auto. Niemand raakte gewond.

 

De politie is ter plaatse gekomen voor de verdere afwikkeling.

Brand in autowasstraat aan de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 01:23

AMERSFOORT - Rond middernacht van 28 op 29 februari 2020 werd melding gemaakt van een brand aan de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort. Na eerste constatering werd door de brandweer opgeschaald en kwamen meerdere eenheden ter plaatse. Het bleek te gaan om een brand in een autowasstraat. Hoewel er geen sprake was van een uitslaande brand was de rook duidelijk zichtbaar en de geur onmiskenbaar.

 

Alles liep goed af en rond 00.20 uur werd het sein brandmeester gegeven. De eigenaar was inmiddels geïnformeerd maar die kwam eerst aan toen de brandweer al vertrok. Saillant detail: de brandweer ontdekte een ingeslagen ruit en andere sporen van inbraak.

Gestolen auto zwaar beschadigd aangetroffen in Vathorst

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:06

AMERSFOORT - Zaterdagmorgen om 08:30 heeft een man bij het uitlaten van de hond aan de Koningsbergenweg (Vathorst, gelegen aan groot braakliggend terrein tegen Kaverblad Hoevelaken) een zwaar beschadigde auto aangetroffen. Ook was een putdeksel verdwenen.

 

De politie is ter plaatse gekomen. De put was tijdelijk afgezet met beton door een burger en de politie. De auto, een Opel Astra, blijkt als gestolen geregistreerd. In de Opel lag oa. een pvc pijp, en de putdeksel. Deuren, motorkap, ramen, etc. zijn flink vernield. De auto is door de berger afgevoerd onder begeleiding van de politie. Forensische opsporing zal bij de berger onderzoek doen aan de auto. De put is inmiddels hersteld met een andere vervangende deksel .

Autobanden lek gestoken van meerdere auto's op de Soesterweg in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 16:42

AMERSFOORT - Op vrijdag 28 februari 2020, vermoedelijk tussen 19.00 en 22.00 uur, zijn er autobanden van meerdere auto's op de Soesterweg in Amersfoort lekgestoken.
Dat is gebeurd tussen de Plataanstraat en de Tulpstraat. Mogelijk zijn er camerabeelden aanwezig van het incident.


De recherche gaat een onderzoek starten en zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort. Dat kan via het nummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Drie personen opgepakt na achtervolging gestolen auto in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 29 februari 2020 18:40

AMERSFOORT - Op de Damespolder in de wijk Vathorst in Amersfoort is een gestolen auto na achtervolging door de politie gestrand met twee lekke banden.

 

Twee personen konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Een jongen van 15 a 16 jaar is opgepakt in de Suzannapolder. Hij was tijdelijk door de politie aan een lantaarnpaal vastgezet en daarna meegenomen. Na een bugernet melding en hulp van een politiehelikopter is ook de derde persoon aangehouden.

 

De beschadigde auto is afgesleept door een berger.

Dronken fietser bij knooppunt Hoevelaken van de snelweg gehaald

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 16:20

HOEVELAKEN - Zondagmorgen, omstreeks 06.15 uur, hebben agenten van Politie Baarn ondersteund bij een melding in Amersfoort. De agenten kregen een melding dat er een fietser op de snelweg (A1) zou fietsen. Gezien de gevaarzetting zijn de agenten met spoed ter plaatse gegaan.

 

Op knooppunt Hoevelaken troffen zij een dronken jongen op een fiets aan. Hij was zo dronken dat vragen van de agenten beantwoorden ook moeilijk verliep.


Uiteindelijk wist hij te vertellen dat hij in het centrum van Amersfoort is geweest en onderweg naar huis was. Omdat deze jongen zodanig onder invloed van alcohol was hebben de agenten hem bij zijn ouders thuisgebracht.

 

Gezien de hele situatie heeft deze jongen een bekeuring gekregen voor: het niet voeren van fietsverlichting, fietsen op de vluchtstrook en openbare dronkenschap.

Drie woninginbraken opgenomen in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 02 maart 2020 16:35

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 3 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 1 poging. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of deur.


Op zaterdag 29 februari omstreeks 03:20 uur is er gepoogd in te breken in een woning aan de Veenslagen. De melder hoorde breekgeluiden, toen hij naar buiten keek zag hij 2 mannen in de tuin van zijn buren staan. De mannen zijn weggerend in de richting van het Balatonmeer. Zij droegen beiden donkere jassen.


Op zaterdag 29 februari omstreeks 17:15 uur is er in Vathorst een achtervolging geweest van een gestolen auto. Deze auto was weggenomen met behulp van de sleutels die eerder bij een woninginbraak waren gestolen. Deze achtervolging stopte op de Damespolder en zijn er drie verdachten aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Agressieve man vernielt geldautomaat bij Hema in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 03 maart 2020 16:51

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag 3 maart zijn meerdere eenheden van de politie gestuurd naar de Utrechtsestraat in Amersfoort. In de Hema was een man zo agressief geworden dat hij de geldautomaat in de winkel heeft vernield.


Toen de politie bij de winkel aankwamen was de 46 jarige man al weg maar naar een korte zoektocht konden ze de verdachte aanhouden.

Auto belandt in de berm en mist op haar na boom

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 16:23

AMERSFOORT - Een auto is donderdagochtend 5 maart op de Trekvogelweg ter hoogte van de Gruttostraat in Amersfoort van de weg geraakt. De auto zou van achteren zijn aangereden. De auto miste op een haar na een boom en kwam tot stilstand in de berm.


Er raakte niemand gewond. De sleeptdienst van Bergnet moest er aan te pas komen om het voertuig weer op de weg te krijgen.

BART!-experiment: eenvoudig melden zonder bellen

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 16:23

NEDERLAND - Wat doe je als je een incident wilt melden in je wijk, zoals geluidsoverlast of problemen met hangjongeren? Daarvoor kun je in de toekomst BART! gebruiken, een meldingsplatform waarmee je met behulp van slimme techniek pijlsnel buren, gemeente en politie tegelijk op de hoogte brengt. De techniek achter BART! is nog in ontwikkeling en werd onlangs getest in een proeftuin in Den Haag. Op donderdag 5 maart zijn de laatste bevindingen gedeeld om te zien of het platform breder inzetbaar is.

 

social media
BART! staat voor Burger Alert Real Time . Het is een real time, digitaal meldingsplatform voor bewoners om verdachte situaties 24/7 te delen met politie, gemeente en andere BART! -gebruikers. De techniek achter BART! maakt gebruik van bestaande apps en sociale mediaplatforms, zoals Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp.


Bij overlast, verdachte situaties of sociale problemen geven bewoners via BART! een digitale waarschuwing aan elkaar, en indien nodig onderneemt de politie of de gemeente direct actie.

 

Verschil
Op dit moment zijn er al bewonersinitiatieven om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te vergroten, zoals de WhatsApp-buurtgroepen en buurtwachten. Wat is het verschil?


BART! gaat uit van een nieuwe technologie die werkt volgens algoritmes. Dit houdt in dat als een bewoner een bericht stuurt via BART! het systeem een bepaalde combinatie van woorden uit dat bericht herkent en er verband tussen legt. Met behulp van slimme technologie worden deze online berichten automatisch geselecteerd en gestructureerd aangeboden aan het juiste loket bij gemeente of politie.


De melding van een bewoner wordt automatisch door het systeem doorgestuurd naar de instantie die erover gaat, zonder dat er een telefoontje aan te pas komt of dat een bericht eerst door iemand moet worden uitgelezen. Er komt dan een waarschuwing binnen bij de meldkamer waardoor een medewerker weet dat er op een bepaald adres wat aan de hand is.

 

Drempel
René Rosmolen werkt bij de meldkamer en heeft, als operationeel specialist, veel te maken met social media en innovatie. Over BART! zegt hij: 'Bij een verdacht incident is de drempel voor bewoners vaak te hoog om 112 te bellen. Het is dan eenvoudiger om even een berichtje te sturen naar de politie. Die online berichten komen vaak van jongeren die minder snel geneigd zijn om te bellen om iets te melden en vaker online zijn. Voor de politie zijn de online berichten gunstig. Het levert extra informatie op en er zijn meer bewoners die getuigen over hetzelfde incident. Daarnaast kun je sneller handelen omdat je meteen de locatiegegevens bij de hand hebt en precies kunt zien waar de melder zich bevindt.'

 

Filters
BART! is nog een experimenteel systeem. De eerste proeftuinen in Den Haag zijn gebruikt om het meldingsplatform uitgebreid te testen en in de toekomst verder te ontwikkelen, zodat het platform beter aansluit bij de behoefte van bewoners. 'Een bewoner kan met BART! zelf kiezen wanneer en op welke manier hij contact opneemt met de politie', vertelt de Haagse inspecteur wijkzorg politie Mart Spruijt. 'Dat werkt drempelverlagend, want een bewoner kan ons dan via meer verschillende kanalen bereiken, dan alleen via het huidige 0900-8844 nummer. Een ander voordeel is dat het systeem van BART! filters heeft, waardoor een bericht over een losse stoeptegel niet meer bij de politie binnenkomt maar automatisch naar de gemeente gaat. En als er een overlastmelding bij de politie binnenkomt hebben we meteen de locatiegegevens van bewoners, zodat we sneller kunnen ingrijpen.'

 

Moderator belangrijk
Uit de praktijkproef blijkt dat een goede moderator in een appgroep ook belangrijk is. Weerbaarheidsprofessional Edwin van Rijswijk heeft als bewoner deelgenomen aan de praktijkproef van BART! Hij zegt daarover: 'Het systeem via sociale media is een mooie aanvulling in het contact met de politie. Dat kan naar mijn idee nog verder worden doorontwikkeld, zodat je bij een incident als bewoner ook real time aan de meldkamer een video kan laten zien of een spraakbericht kan doorgeven.'

 

Doorontwikkeling BART!
Op donderdag 5 maart werden de opgedane inzichten met BART! uit de praktijkproef Den Haag landelijk gedeeld met betrokken professionals. De resultaten kunnen nu worden uitgewerkt naar een daadwerkelijke aanpak in de praktijk. De input van de bewoners en betrokken professionals wordt daarbij meegenomen.BART! is een project waaraan de gemeente Den Haag, de politie, CGI, TNO, TU Delft en TIGNL samenwerken.

Kleine brand in werkplaats Trilo in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 18:52

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag 7 maart is brand ontstaan in de werkplaats van Trilo aan de Astronaut in Amersfoort. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

 

Voor zover bekend raakte niemand gewond. Bij de brand kwam veel rook vrij in het pand. De brandweer heeft het pand gevenitileerd. Een kruiwagen vol brandende resten werden naar buiten gebracht door de brandweer.

 

Het bedrijf maakt machines, waaronder bladblazers, zuigwagens maaiers en machines voor de graszodenindustrie. Trilo maakt deel uit van de holding Vanmac.

 

Volgens Alarmeringen Amersfoort kwam de melding om 17:59 uur binnen bij de hulpdiensten.

Auto's opengebroken bij Dierenpark Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 16:06

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag, zaterdag 7 maart, zijn er verschillende auto's opengebroken bij Dierenpark Amersfoort. Hierbij zijn radio's en navigatiesystemen gestolen.

 

De inbraken zijn gepleegd tussen 10:30 uur en 15:00 uur. Heeft u wat gezien? Laat het de politie weten via telefoonnummer 0900-8844.

Traumahelikopter landt op A1 bij Amersfoort na ernstig ongeval

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 19:42

AMERSFOORT - Zondagavond 8 maart rond 19.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A1 in Amersfoort.

 

Een automobilist verloor de macht over het stuur, botste tegen de vangrail, en kwam daarna tot stilstand. De inzittende is bij het ongeval zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter landde op de snelweg om de ambulance te assisteren.

 

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Zwaar beschadigde auto aangetroffen bij bushalte in Hoogland

Gemaakt: Maandag, 09 maart 2020 22:31

HOOGLAND - Maandagavond rond 20:15 is een zwaar beschadigde auto aangetroffen bij een bushalte aan de N199 ter hoogte van Nieuwland. Van de bestuurder is er geen spoor.

 

Het betreft een Seat Ibiza. De schade is opgelopen door een botsing met een andere wagen bij Hoogland. Die auto is er veel erger aan toe. Die is over de kop geslagen via de berm struiken naar de ventweg. De chauffeur heeft licht letsel aan zijn hand.

 

Update

Volgens een getuige was de wagen die leeg bij Nieuwland was aangetroffen en de veroorzaker was al vlak voor het ongeval slingerend aan het rijden, wieldoppen verliezend, en ook over de middenberm rijdend. Een getuige, een weggebruiker die is gestopt, heeft de besuurder van de auto op de kop uit zijn benarde positie geholpen. De auto op zijn kop is dus aangereden door de slingerende auto.

Bewoner overleden bij woningbrand in Zielhorst Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 11 maart 2020 14:47

AMERSFOORT - Op woensdag 11 maart is de brandweer rond 8 uur uitgerukt voor een woningbrand op de Erasmusstraat in Amersfoort. In de woning is een overleden persoon aangetroffen.

 

Een buurtbewoner die toevallig voor de woning stond, zag rookwolken uit de woning komen en belde direct 112. De voordeur werd ingeslagen om toegang te krijgen tot de woning. In de woning woonde een alleenstaande man van in de vijftig. Ook het hondje van de bewoner kwam bij de brand om.

 

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en het overlijden van het slachtoffer.

Lange file op A28 door stilgevallen tankwagen bij Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 11 maart 2020 16:45

NIJKERK - Woensdagmiddag 11 maart rond 16.15 uur is tankwagen langs de Rijksweg A28 bij Nijkerk stil komen te staan.

 

De vrachtwagen zal door een berger weggesleept moeten worden en Rijkswaterstaat heeft in verband met de bergingswerkzaamheden een rijstrook gedeelte afgesloten. De A28 vanaf Amersfoort staat tot aan Nijkerk vast. Waarom de vrachtwagen met pech staat, is niet duidelijk.

Elektriciteitskast in brand door kortsluiting in Hoogland

Gemaakt: Donderdag, 12 maart 2020 15:39

HOOGLAND - Donderdagmiddag 12 maart rond 14.50 uur is brand ontstaan in een elektriciteitskast aan de Hamseweg in Hoogland.

 

De brand zou zijn ontstaan door kortsluiting. Blussen is nog niet mogelijk omdat dit een gevaar kan zijn voor de brandweerlieden. Stedin zal eerst de stroom moeten afsluiten wil de brandweer in actie kunnen komen.

Gedumpte scooter in brand gestoken in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 13 maart 2020 06:24

AMERSFOORT - Vrijdagmorgen 13 maart rond 5.10 uur is een scooter in brand gestoken op de geluidswal langs de Rijksweg A1 in Amersfoort.

 

Een voorbijganger ontdekte de brand en heeft de brandweer gebeld. De brandweer heeft het vuur geblust. Van de scooter is niet veel meer over dan een hoop schroot. Ook is een deel van de bossage door de brand beschadigd.

 

Het gaat om een gedumpte scooter die vermoedelijk gestolen is. Hier doet de politie verder onderzoek naar.

Autoruit ingeslagen bij poging beroving, bestuurder gewond

Gemaakt: Vrijdag, 13 maart 2020 16:03

AMERSFOORT - Een 19-jarige man is in Amersfoort gewond geraakt nadat hij belaagd werd in zijn auto. Hij kreeg glas in zijn oog toen zijn autoruit werd ingeslagen. De politie onderzoekt de zaak en wil graag getuigen spreken.

 

Op woensdagavond rond middernacht werd de politie door het slachtoffer gealarmeerd over het incident. Hij vertelde eerder op de avond, rond 23.30 uur, aan de Oud Lageweg te hebben gestaan met zijn auto. Toen hij daar wegreed zou er een auto achter hem aan zijn gereden. Uiteindelijk werd de man klem gereden aan de Hogeweg. Drie mannen zouden vervolgens met een hamer zijn ruit hebben ingeslagen. Het slachtoffer is er vervolgens vandoor gegaan. De man heeft letsel opgelopen doordat er glas in zijn oog terecht is gekomen.

 

De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag mensen spreken die iets van het incident hebben gezien. Ook als iemand denkt te weten wie er bij het incident betrokken was wordt hij of zij gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via opsporingstiplijn 0800-6070. Melding doen kan ook anoniem via 0800-7000.

Lege schappen in de supermarkten na coronamaatregelen

Gemaakt: Vrijdag, 13 maart 2020 16:11

NEDERLAND - In verschillende Nederlandse supermarkten waren vrijdagmorgen lege schappen te zien. Mensen zijn waarschijnlijk gaan hamsteren vanwege de extra coronamaatregelen die premier Mark Rutte donderdag aankondigde. Vooral houdbare etenswaren als conserven, pasta en afbakbroodjes vliegen de winkels uit. Ook toiletpapier en Paracetamol gaan hard.

 

Online

Bij Albert Heijn is het op dit moment niet mogelijk om online boodschappen te bestellen. De supermarkt vraag klanten om het later nog een keer te proberen. Jumbo heeft inmiddels een bestellimiet ingesteld.

 

 

Burgemeester sluit woning Amersfoort na aantreffen illegale prostitutie

Gemaakt: Vrijdag, 13 maart 2020 18:49

AMERSFOORT - Donderdag 12 maart 2020 heeft burgemeester Bolsius besloten om een woning aan de Hendrik van Viandenstraat per direct te sluiten na het aantreffen van een illegaal bordeel.


Op basis van anonieme meldingen is op donderdagmiddag 12 maart een controle uitgevoerd door handhavers van de gemeente, samen met de politie. In de woning was sprake van illegale prostitutie. Aan sekswerkers die bij de controle zijn aangetroffen, is hulp aangeboden door Belle. Zij bieden ondersteuning en hulpverlening aan (ex-) sekswerkers.