Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:58:28 Oms-alarm Bernhardkazerne Barchman Wuytierslaan Amersfoort 090131 Prio Hoog Eenheid | Kazernealarm brand hoofdpost Brandweer...
dinsdag 07 april 2020

Archief

Traumahelikopters naar Amersfoort voor ernstig ongeval met fietsers

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 16:08

AMERSFOORT - Op de Leusderweg zijn zondag 17 november meerdere fietsers gewond geraakt bij een zwaar ongeval.

 

Een automobilist heeft vermoedelijk meerdere fietsers aangereden. Mogelijk gaat het om 3 slachtoffers. Een traumahelikopter uit Amsterdam is ook opgeroepen.

 

Het traumateam is druk bezig met de slachtoffers. Er zijn voor de medische assistentie ook 3 ambulances ter plekke en een rapid responder. De gehele Leusderweg is afgesloten.

 

Voor het incident is ook een tweede traumahelikopter ter plaatse gekomen.

Vuurwerk nog steeds met afstand meest voorkomende incident rond voetbal

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 16:13

NEDERLAND - Het vuurwerk binnen stadions is het afgelopen jaar licht afgenomen, even als geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers van het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten.


Elk jaar publiceert het CIV, Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, een overzicht met cijfers van de politie-inspanningen, opgelegde maatregelen, incidenten en strafbare feiten rond het betaald voetbal; het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid. Kijkend naar het afgelopen jaar zijn er geen opvallende wijzigingen in de cijfers. Er is een kleine afname van vuurwerk in het stadion en van geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten. Hoewel er goede voorbeelden zijn van vergund vuurwerk in stadions, wordt er nog veel te vaak op een gevaarlijke manier vuurwerk afgestoken op volle tribunes.

 

Kijkend naar de resultaten over meerdere jaren valt op dat er veel in positieve zin is veranderd. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers in meerjarig perspectief in dit jaarverslag, maar ook uit kwalitatieve onderzoeken van het Auditteam Voetbal en Veiligheid. Het aantal voetbalgerelateerde incidenten is in meerjarig perspectief afgenomen, maar ook de grootschaligheid en heftigheid van incidenten is over het algemeen afgenomen. Het lijkt erop dat de meeste problematische risicosupporters geweerd worden (door handhaving van opgelegde straffen) of zich gedragen (vanwege de pakkans en de straffen die hun boven het hoofd hangen) bij voetbalwedstrijden.

 

De jaren waarbij het hooliganisme in en rond de voetbalstadions in Nederland haar hoogtepunt beleefde en - de voor supporters belastende - veiligheidsmaatregelen toenamen (zoals fouillering, slechte zichtlijnen door netten of hekken, beperkingen aan het vervoer of aan de kaartverkoop), liggen achter ons. Doordat het veiliger wordt bij betaald voetbalwedstrijden, zijn er steeds minder midden- en hoog-risico wedstrijden (de B- en C-categorie) waardoor minder ingrijpende maatregelen worden opgelegd. Opgelegde maatregelen zijn steeds vaker een lichte variant. Zo krijgen uitsupporters vaker lichtere verplichte vervoersregelingen opgelegd. Ook de politie inzet heeft daardoor kunnen afnemen.

 

Dit succes is te danken aan de inzet en samenwerking van alle lokale en landelijke partijen die betrokken zijn bij de veiligheid in en om voetbalwedstrijden te weten de KNVB, de betaald voetbalorganisaties, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en natuurlijk de politie. Deze partijen hebben de wettelijke mogelijkheden (onder andere stadionverbod, groepsverbod, meldplicht) om de risicosupporters middels een gezamenlijke aanpak (strafrechtelijk, civiel en bestuurlijk) langdurig te weren bij voetbalwedstrijden. Ook de inspanningen van het supporterscollectief en diverse supportersverenigingen hebben een positief effect gehad op het vergroten van de veiligheid, toegankelijkheid en gastvrijheid van voetbalwedstrijden.

 

Ondanks dat het voetbal veiliger en daarmee gastvrijer en toegankelijker wordt, blijft scherpte nodig. Het aantal incidenten rondom betaald voetbalwedstrijden is nog steeds te veel en ingrijpende veiligheidsmaatregelen blijven daarom dikwijls nodig.

Meisje (4) overleden na ernstig ongeval op de Leusderweg in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 20:09

AMERSFOORT - Op de Leusderweg in Amersfoort zijn zondagmiddag 17 november rond 15:30 uur drie fietsers aangereden door een personenauto. De slachtoffers zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een van de slachtoffers, een vierjarig meisje, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.


Een 36-jarige moeder en haar vierjarige dochter fietsten op de Leusderweg in Amersfoort toen ze werden aangereden door een auto die door onbekende reden op de andere weghelft terecht kwam. Ook werd een derde fietser, een 44-jarige man aangereden. Alle slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het vierjarige meisje is helaas komen te overlijden.

 

Het opsporingsteam verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht van dit noodlottige ongeval en is op zoek naar getuigen. Heeft u zich nog niet gemeld, maar bent u bent u wel getuige, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Elektrische fietser klapt tegen zijkant van bestelbus in Achterveld

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 14:17

ACHTERVELD - Woensdagmorgen omstreeks 09.10 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Hessenweg in Achterveld. Daar is een fietser in de zijkant van een busje geklapt. De fietser raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis in Utrecht is vervoerd.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. Zowel de fiets als de bus raakte flink beschadigd.

Hulpdiensten rukken groots uit voor gewonde in woning Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 20:53

AMERSFOORT - Woensdag omstreeks 18:10 uur moesten de hulpdiensten groots uitrukken voor een gewond persoon in een woning aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort.

 

Het slachtoffer zou direct achter de deur liggen van een woning. De brandweer moest de voordeur los zien te krijgen zodat de hulpverleners makkelijker bij het slachtoffer kunnen komen.

Vermoedelijk is het slachtoffer van de trap gevallen en daarbij zwaargewond geraakt. De specialisten van het traumateam uit Amsterdam kwamen met een auto uit Amsterdam ter plaatse. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

Brand in woonkamer van woning aan de Ferguutplaats in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 21 november 2019 21:06

AMERSFOORT - De brandweer is donderdagavond met spoed uitgerukt voor een woningbrand aan de Ferguutplaats in Amersfoort.

 

Bij aankomst bleek het te gaan om een brand in de woonkamer. De brand was snel onder controle maar ondanks dat kwam er toch veel rook vrij in de woning. De brandweer heeft de woning geventileerd om zo het meeste rook te kunnen verdrijven.

 

De dierenambulance is ook ter plaatse gekomen om zorg te dragen over een huisdier.

Graafmachine trek gasleiding kapot in Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 23 november 2019 14:03

HOEVELAKEN - Zaterdagmiddag 23 november rond 12.00 uur aan de Veenwal in Hoevelaken werd een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden.

 

Brandweer heeft onderzoek en metingen verricht. Liander is gekomen om het lek te dichten.

Raam vernield bij fietsenzaak Steven Koelewijn in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 23 november 2019 14:21

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag is volgens getuigen bij Steven Koelewijn aan de Soesterweg in Amersfoort een poging gedaan om een elektrische scooter te stelen. Daarbij is een raam vernield.


Of het gelukt is om de scooter te stelen is niet duidelijk. Het raam is tijdelijk afgeplakt met een stuk karton en later vandaag zal er een nood raam gezet worden.

Flinke ravage na ongeval in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 23 november 2019 20:53

AMERSFOORT - Op de Ringweg Randenbroek in Amersfoort zijn zaterdagavond een automobilist en zijn passagier met de schrik vrijgekomen na een eenzijdig ongeval.

 

De man reed iets voor half 8 aan de andere kant van de rijbaan een lantaarnpaal uit de grond. Via de bossage belandde hij op de kop op de rijbaan. De opgeroepen brandweer van Amersfoort hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. Beide mannen zijn wel door ambulance personeel behandeld maar niemand raakte gewond. De schade aan de auto was aanzienlijk. Zover bekend was er geen sprake van alcohol of drugsgebruik.

Auto vliegt uit de bocht en belandt te water in Hoogland

Gemaakt: Zondag, 24 november 2019 15:18

HOOGLAND - Zondagmorgen 24 november rond 11.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A1 ter hoogte van Hoogland.

 

Door nog onbekende oorzaak is een auto op de afslag over de kop in het water terecht gekomen. De bestuurder is zelf uit zijn auto gekomen. Brandweer heeft nog controle gedaan en een tas uit de auto gehaald.

Kletsnatte kat Joep na 3 dagen uit boom gehaald door boomverzorger

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 15:22

AMERSFOORT - Maandagmorgen is boomverzorger Joep weer omhoog gegaan om kat Joep uit de boom te halen aan de Doctor Abraham Kuyperlaan in Amersfoort.


De boom verzorger kon de kat uiteindelijk van de tak afstoten waarop joep veilig op zijn pootjes in de het gras terecht kwam kat Joep maakte een sprint richting huis.


Zijn baasjes waren zeer blij dat kat Joep eindelijk na al die dagen uit de boom was gehaald

Scooter brandt volledig uit in de Korte duinen

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 19:34

AMERSFOORT - Maandagmiddag is de brandweer opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Birkstraat. Het bleek te gaan om een brandende scooter die in de Korte duinen lag.

 

De brandweer heeft met scheppen zand het vuur kunnen doven. De politie is ter plaatse gekomen om de herkomst van de scooter te achterhalen.

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in bestelbus op de A1

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 14:54

REGIO - Op zaterdag 23 november 2019 kregen de collega's een zogenaamde 'ANPR-hit'. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

 

Naar aanleiding van deze hit controleerden agenten een bestelbus en de inzittenden hiervan. Ook werd er een onderzoek naar de lading van het voertuig ingesteld. Hierbij werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk van de zwaarste categorie aangetroffen. De inzittenden van het voertuig zijn direct aangehouden. Achteraf bleek het om een grote vangst van 423 kg te gaan.

Drugsdealers vanuit woning in Vathorst opgepakt

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 15:19

AMERSFOORT - Vrijdag 22 november heeft de politie een man en een vrouw aangehouden op verdenking van drugsdealen.


Meerdere meldingen waren binnengekomen dat er gedeald werd vanuit een woning aan de Sprengenberg. Vooral in Bunschoten-Spakenburg zou de man veel klanten hebben. De politie startte een onderzoek en hield donderdag 21 november een man uit Amersfoort aan. Hij had op dat moment een hoeveelheid harddrugs bij zich. Daarna werd zoeking gedaan in de woning aan de Sprengenberg. Daar vonden agenten drugsgerelateerde spullen. Een vrouw die aanwezig was, werd aangehouden.

 

De drugs zijn vernietigd en beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De man zit nog vast en de vrouw is heengezonden om het proces af te wachten. De politie doet nader onderzoek in deze zaak.

Nieuwe grafstenen voor Russisch strijders op begraafplaats Rusthof in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 14:27

LEUSDEN - De Russische overheid heeft Nederland 300.000 euro gegeven om de 865 graf stenen te vervangen die op het Russische ereveld staan bij begraafplaats Rusthof in Leusden.


De eerste stenen zijn al neergezet. De stenen zijn vernieuwd en indien bekend is de datum van overlijden vermeld.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de N224 in Woudenberg

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:07

WOUDENBERG - Vrijdagavond 29 november zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de N224 in Woudenberg met 4 voertuigen. Bij het ongeval raakte 1 persoon gewond.

 

Het ongeval zorgt voor een flinke file. Er zijn meerdere voertuigen afgesleept door een berger.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto op de Ringweg Randenbroek in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:19

AMERSFOORT - Vrijdagavond zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Ringweg Randenbroek in Amersfoort. Daar is een scooterrijder geschept door een auto. Vermoedleijk is 1 van de bestuurders door rood gereden, dat zal de politie onderzoeken.

 

De scooterbestuurder raakte gewond en is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Het kruispunt was tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Traumahelikopter landt op voetbalveld in Amersfoort voor medisch noodgeval in woning

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:27

AMERSFOORT - Vrijdagavond omstreeks 20:30 uur moesten de hulpdiensten groots uitrukken voor een incident bij een woning aan de Violenstraat in Amersfoort. Een traumahelikopter landde gezien de ernst van de situatie op een nabij gelegen voetbalveld.

 

Mogelijk zou er een persoon zwaargewond zijn geraakt na een val van hoogte.

Test rit eindigt in kopstaart aanrijding met meerdere voertuigen

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 16:24

AMERSFOORT - Zaterdagmorgen moest de politie een rijbaan afsluiten aan het einde van de N199 bij de stoplichten ter hoogte van de praxis in Amersfoort. Een testrit eindigde voor een automobilist nadat deze achterop zijn voorganger klapte. Dit zorgde voor een kopstaart aanrijding met 3 voertuigen.

 

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Alle drie de voertuigen moesten afgesleept worden.

Agenten met hulp van politiehelikopter op zoek naar verdachte in Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 01:08

HOEVELAKEN - Zaterdagavond rond 21:00 uur is de politie in Hoevelaken druk geweest met een melding aan de Veenslagenweg. De bewoner ontdekte bij thuiskomt een verdachte in zijn schuur die daarop op de vlucht sloeg. Met hulp van meerdere politie eenheden waaronder de politiehelikopter kon men de verdachte achterhalen en aanhouden.

 

De verdachte had een fiets bij zich die mogelijk gestolen is. De politie is op zoek naar de eigenaar zodat aangifte gedaan kan worden en zijn/haar gestolen fiets weer terug krijgt.

 

Ben je de eigenaar van deze fiets? Graag melden via 0900-8844.

Traumahelikopter trekt veel bekijks in Leusden

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 15:46

LEUSDEN - Zondagmiddag omstreeks 12.30 uur zijn meerdere hulpdiensten opgeroepen naar de Schaapherder in Leusden voor een medische noodsituatie. Ook de traumahelikopter is opgeroepen voor ondersteuning van het ambulance personeel.


De traumahelikopter landde op een speelveld in leusden en trok veel bekijks van buurtbewoners.

Scooterrijder aangereden voor de deur van het Meander ziekenhuis in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 20:12

AMERSFOORT - Maandagavond 2 december omstreeks 20:00 uur is er een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding voor het Meander ziekenhuis op de Maatweg in Amersfoort.

 

Op het fietspad werd de scooterrijder geschept door een automobilist die net uit de uitgang van de parkeergarage van het ziekenhuis reed. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd door ambulancepersoneel waarna deze is overgebracht naar de spoedeisende hulp afdeling van het ziekenhuis.

 

Zowel de scooter als de auto raakte flink beschadigd.

Automobilist botst tegen pijlwagen op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 03:28

TERSCHUUR - In de nacht van maandag op dinsdag 3 december is op de A1 ter hoogte van Terschuur een automobilist tegen een pijlwagen gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks 02:30 uur in de richting van Amersfoort.

 

De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept door een berger.

Automobilist botst bij wegrijden tankstation tegen scooterrijdster

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 16:43

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag 3 december rond 13.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Liendertseweg in Amersfoort. Een automobilist heeft bij het verlaten van het Esso-tankstation een scooterrijdster over het hoofd gezien.

 

De bestuurster van de scooter raakte daarbij gewond en is door het ambulancepersoneel nagekeken. De vrouw hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Straten in Hoogland opengebroken na leidingbreuken

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:18

HOOGLAND - Woensdagmorgen 4 december zijn in de wijk Langenoord de Eikenlaan en Kerklaan in Hoogland opengebroken door twee waterleidingbreuken en een gasleidingbreuk.

 

Rond 4.00 uur zaten bewoners aan de Kerklaan zonder water en stroomde hun straat vol met water. Even later stond deze helemaal blank. Door onduidelijke oorzaak sprong de waterleiding. Twee uur later sprong de waterleiding in de Eikenlaan. Rond 6.15 uur begaf de gasleiding het ook. Door de druk van de gesprongen waterleiding in deze straat ontstond naast een waterleidingbreuk ook een gasleidingbreuk.

 

Bewoners in zowel de Eikenlaan als de Kerklaan zitten voorlopig zonder water en in de Eikenlaan zitten enkele huishoudens zonder gas. Tot ergernis van een aantal bewoners is het niet duidelijk wanneer zij weer water en gas hebben.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met DHL busje

Gemaakt: Woensdag, 04 december 2019 16:24

AMERSFOORT - Woensdagmorgen zijn de hulpdiensten gestuurd naar de Birktstraat in Amersfoort. Daar is een scooterrijder gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een afslaande DHL bus.


Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in brand op bedrijventerrein de Isselt in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 03:57

AMERSFOORT - Woensdagavond omstreeks 22.40 uur is er brand uitgebroken in een auto aan de Uraniumweg in Amersfoort op bedrijventerrein de Isselt

De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto grote schade opliep. Of er sprake is van brandstichting of van kortsluiting is onduidelijk. De auto is afgesleept door een berger

Kleine brand in dak van schuur bij woning in Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 04:09

HOEVELAKEN - Woensdagavond 4 december rond 23.05 uur is brand ontstaan in een dak van een schuur aan de Parklaan in Hoevelaken.

 

Bij de brandweer kwam een melding van een woningbrand binnen waarna alle alarmbellen afgingen. Naast een tankautospuit van de brandweer uit Hoevelaken werd ook een hoogwerker uit Barneveld opgeroepen om de brand te bestrijden.

 

Ter plekken bleek de brand echter mee te vallen. In het dak van een schuur zaten smeulende delen welke voor rook en een beginnende brand zorgden. De brandweer heeft een deel van het dak gesloopt en de brand geblust. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onduidelijk.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 december 2019 23:49

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk.

 

Wij helpen je graag. Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Auto vliegt in brand na botsing tegen boom in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 06 december 2019 16:40

AMERSFOORT - Vrijdagmorgen 6 december rond 9.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Hardwareweg in Amersfoort.

 

Een bestuurder is met zijn auto tegen en boom gebotst. Hierna is de auto in brand gevlogen en helemaal uitgebrand. De bestuurder is in een ambulance behandeld.

 

Door het ongeval was een deel van de Outputweg afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen.