Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:43:16 Amersfoort 10495 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

woensdag 29 januari 2020

Archief

Verdachten van woninginbraak op de Roerdompstraat na achtervolging aangehouden

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 16:46

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 9 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 3 pogingen.


De inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of het ingooien van een ruit.


Vannacht zijn er 3 verdachten aangehouden naar aanleiding van een heterdaad melding van een woninginbraak op de Roerdompstraat. De melder hoorde omstreeks 23:55 uur een alarm van een woning op de Roerdompstraat afgaan en een persoon over een schutting klimmen. Deze persoon zou in het donker gekleed zijn en een muts dragen. In de directe omgeving van de inbraak zagen agenten een auto met hoge snelheid wegrijden. Na een achtervolging konden 3 verdachten worden aangehouden.


De recherche heeft de zaak in onderzoek. Mocht u getuige zijn geweest van de genoemde woninginbraak of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Politie zoekt man die hoofddoek dragende vrouw beledigt en discrimineert in woonwinkel Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 16:51

AMERSFOORT - De politie doet onderzoek naar een discriminatiezaak en roept de hulp in van getuigen. Het incident vond plaats in een woonwinkel aan de Euroweg op maandag 29 april.


Omstreeks 15.30 uur kreeg een 42-jarige, hoofddoek dragende vrouw in de rij voor de kassa's discriminerende en beledigende opmerkingen van een andere klant. Ze was in het bijzijn van twee jonge kinderen die getuigen moesten zijn van de discriminatie door de man. De vrouw deed vervolgens aangifte van belediging en discriminatie.

 

Signalement dader:

Man, blanke huidskleur, ongeveer 55 jaar, rond 1.80 m lang, gezet postuur, blond halflang haar in zijscheiding. De man droeg een blauw shirt met lange mouwen en een donkerblauwe bodywarmer. Daaronder droeg hij een beige/bruine broek en bruine schoenen.

 

In het bijzijn van de man waren een een andere man en een vrouw. Deze man was ook blank, circa 1.65 m lang, rond de 55 jaar en hij droeg een opvallend gestreepte trui. De vrouw was eveneens blank, grijs haar, rond de 55 jaar en rond 1.65 m lang. Zij droeg een zwarte tas met het hengsel gekruist over haar lichaam en had een lange grijze jas aan met daaronder een rode broek en witte sportschoenen.

 

Op beelden van de bewakingscamera is te zien dat de man en de vrouw snel verdwijnen als de beveiliging arriveert. De politie wil graag in contact komen met personen die de man herkennen aan het signalement of wellicht in combinatie met de andere man en vrouw. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via M-online.

Burgemeester Bolsius sluit winkelpand na vondst hennepkwekerij

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 17:48

AMERSFOORT - Door bevindingen van handhavers en bewoners die een hennepgeur roken, heeft de politie vorige maand een hennepkwekerij met 634 kweekpotten aan de Arnhemseweg 5A ontmanteld. Ook is er illegaal stroom afgetapt. Burgemeester Bolsius heeft op 9 september besloten om het winkelpand en de bijbehorende garageboxen voor drie maanden te sluiten, van 9 september tot en met 8 december 2019.

 

Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente de openbare orde rondom het pand herstellen en de bekendheid van het pand als drugspand doorbreken. Ook is de sluiting er op gericht om te voorkomen dat er opnieuw criminele activiteiten in het pand plaatsvinden. Het politieonderzoek naar de kwekerij is nog in volle gang.

Bestelwagen slaat over de kop op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 17:56

NIJKERK - Op maandag 9 september zijn de hulpdiensten rond 17:29 uur uitgerukt naar de A28 ter hoogte van Nijkerk. Door een onbekende oorzaak is een bestelwagen over de kop gevlogen en op zijn dak tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder is nagekeken in de ambulance. Het verkeer had enige hinder door het ongeval.

Automobilist gewond bij botsing met boom in Hoogland

Gemaakt: Woensdag, 11 september 2019 20:15

HOOGLAND - Op de Hamseweg in Hoogland is even voor 20:00 uur een automobilist de macht over het stuur verloren en met een flinke klap tegen een boom tot stilstand gekomen.

 

Ambulancepersoneel hebben zich direct ontfermd over het slachtoffer. De Hamseweg is in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Overval op woning aan het Componistenpad in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 13 september 2019 19:13

AMERSFOORT - Vrijdagochtend 13 september heeft er op het Componistenpad in Amersfoort een woningoverval plaatsgevonden. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en is op zoek naar 3 verdachten. Bij de actie hielp ook een politiehelikopter mee zoeken.

 

Een van de verdachten deed zich vermoedelijk voor als een medewerker van Oxxio. De daders zouden in een kleine groene auto gevlucht zijn.

Brandende boom zorgt voor gevaarlijke situatie

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 20:13

AMERSFOORT - Zaterdag omstreeks 16:05 uur moest de brandweer uitrukken voor een brandende boom aan de Oude Lageweg in Amersfoort.

 

De brandende boom zorgde voor een gevaarlijke situatie omdat deze door de brand op vallen stond. De brandweemannen besloten om een ladderwagen ter plaatse te laten komen. Met behulp van de ladderwagen werden er delen van de boom afgezaagd waardoor de brand uiteindelijk volledig geblust kon worden.

 

De weg was door het incident aan beide kanten afgesloten.

14 woninginbraken opgenomen in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 16 september 2019 20:28

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 14 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 5 pogingen. De meeste inbraken vonden plaats in Schothorst-Noord.

 

De inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of het ingooien van een ruit.

 

Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Honderden huishoudens zonder water door lekkage

Gemaakt: Maandag, 16 september 2019 21:28

AMERSFOORT - Vitens is de gehele avond al druk bezig met een waterlekkage onder de grond aan de Groningerstraat in Amersfoort.

 

Vermoedelijk is een oude dienstkraan onder de grond gaan lekken waardoor er een lekkage was ontstaan. Om het lek te repareren is de wateraansluiting afgesloten waardoor er zo'n 500 huishoudens zonder water zitten.

Kindje ernstig gewond bij aanrijding op de Hudsonstraat in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 19:38

AMERSFOORT - Bij een incident aan de Hudsonstraat is een kindje ernstig gewond geraakt. Meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen. Voorlichting van de politie kon nog niks vertellen.

 

Volgens omstanders zou het gaan om een automobilist die meerdere personen zou hebben aangereden. De automobilist zou overgebracht zijn maar het politiebureau.

 

De verkeersongevallenalayse is ter plekke gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Politie ontruimt woning aan de Coningstraat in Amersfoort na vondst wietplantage

Gemaakt: Donderdag, 19 september 2019 17:41

AMERSFOORT - Donderdagmorgen 19 september heeft de politie aan de Coningstraat in Amersfoort, tegenover de Flint, een woning met een wietplantage ontruimd. Het gaat om een monumentale woning aan Hofje Armen de Poth. Hoeveel wietplanten er in de woning stonden is nog niet bekend. De politie heeft een speciaal team laten komen die de wiet kwekerij heeft ontmanteld.

Volgens getuigen is er iemand aangehouden. Of het om de bewoner van de woning gaat is niet duidelijk, de politie media desk kon hierover nog niks zeggen.

Gewonde bij steekpartij nabij winkelcentrum Nieuwland in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 00:40

AMERSFOORT - Donderdagavond rond 23:00 uur zijn de hulpdiensten groots uitgerukt na een steekpartij nabij winkelcentrum Nieuwland aan de Zonnewijzer in Amersfoort. Bij de steekpartij zou één persoon gewond zijn geraakt. Voor de behandeling van het slachtoffer werd ook een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen.

 

De politie heeft het gebied groots afgezet en doet onderzoek. Bij zowel het winkelcentrum als bij het skatepark is de omgeving afgezet.

 

Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zou nog op zoek zijn naar twee verdachten.

Alarm van auto houdt bewoners Ringslang in Amersfoort uit hun slaap

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 01:44

AMERSFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag 20 september omstreeks 00.15 uur is de brandweer gestuurd naar de Ringslang in Amersfoort. Daar werd de buurt en de eigenaar zelf uit hun slaap gehouden door het alarm van een dienst voertuig van Rijkswaterstaat.

 

Er kwam een vreemde geur uit een compartiment met electronica. De brandweer heeft de deksel van het compartiment los gemaakt en uiteindelijk de oorzaak gevonden. De brandweer heeft stekkers losgehaald om de kortsluiting op te lossen en het alarm stil te krijgen.

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto bij kettingbotsing op de A28

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 14:55

AMERSFOORT - Op de A28 ongeveer zeshonderd meter voor de afrit Nijkerk zijn een kleine vrachtwagen en zo’n 7 personenauto’s op elkaar geklapt. Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag even voor twee uur thv hmp 31,2.

 

Naast politie, brandweer en ambulance is ook een traumateam gealarmeerd. Tenminste twee personen moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd.

 

Behalve een file in de richting van Amersfoort is er ook een lange kijkersfile ontstaan tussen Vathorst en strand Nulde. De traumahelikopter is uiteindelijk niet naar het incident gekomen.

Fietsster bekneld onder vrachtwagen na aanrijding

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 15:47

AMERSFOORT - Op de Nijverheidsweg Noord in Amersfoort is ter hoogte van de Tango een fietsster onder een vrachtwagen gekomen. De oudere dame raakte bekneld en gewond.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen om te assisteren, ook is er een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk hoe dit incident heeft kunnen gebeuren.

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.

Koninklijke Onderscheiding voor brandweervrijwilliger Peter Zee

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 20:21

AMERSFOORT - Op vrijdagavond 20 september 2019 reikte burgemeester Lucas Bolsius een Koninklijke Onderscheiding uit aan brandweervrijwilliger Peter Zee. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als vrijwilliger in de hoofdpost Amersfoort-Centrum. Peter Zee ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange bijdrage aan de openbare veiligheid in de regio Amersfoort.

 

Burgemeester Bolsius: "Na ruim 22,5 jaar vertrekt een fijne collega en een 'brok' aan ervaring binnen de vrijwillige brandweer Amersfoort. Ruim 22,5 jaar hielp Peter Zee, zowel tijdens zijn reguliere werk als tijdens diensten bij de VRU collega's bij calamiteiten en om erger te voorkomen. Binnen en buiten de regio, ook bij nacht en ontij".

 

Peter Zee (1961), werkzaam bij het Materieel Logistiek Commando Land van het ministerie van Defensie, is sinds 1998 lid van de vrijwillige brandweer Amersfoort, post Amersfoort-Centrum. Hij fungeerde onder andere als brandwacht, hoofdbrandwacht en chauffeur/pompbediener.

Hulpdiensten rukken voor uit voor scooter in de sloot aan de Bunschoterstraat

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 07:53

HOOGLAND - Op het fietspad aan de Bunschoterstraat in Hoogland zag een voorbijganger vanmorgen een scooter in een sloot liggen. 

  

De vrouw belde de hulpdiensten die groots uitrukte. Ambulance, politie en de brandweer met twee duikteams rukte uit maar ter plaatse bleek de scooterrijder al naar huis te zijn. De hulpdiensten konden al snel weer terug naar de kazerne. 

Veel schade bij aanrijding op de A1 ter hoogte van Terschuur

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:05

TERSCHUUR - Op de A1 bij Terschuur zijn zondagavond rond 21:15 uur twee voertuigen op elkaar gebotst. Bij de aanrijding raakte niemand ernstig gewond wel zijn de betrokkenen door ambulancemedewerkers onderzocht.

 

De schade aan beide auto's is aanzienlijk. Door het ongeval en de berging was de weg korte tijd afgesloten vanuit Amersfoort naar Barneveld. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Camper explodeert tijdens het blussen aan de Kapelweg in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 22 september 2019 22:53

AMERSFOORT - Zondagavond omstreeks 21:40 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een voertuigbrand aan de Kapelweg in Amersfoort.

 

Eenmaal ter plaatse bleek er half op het gras bij de ingang van een portiekflat een camper volledig in brand te staan. Terwijl de brandweer aan het blussen was ontstond er een grote explosie. De explosie ontstond door een gasfles in de camper. Bij de explosie kwamen meters hoge vlammen vrij en een flinke vonken regen die ook een deel van de boom in brand zette.

 

De blussende brandweermannen kwamen met de schrik vrij. Ook de omwonende bleven ongedeerd en ook zo lijkt de portiekflat onbeschadigd, wel ging de camper volledig in vlammen op.

Traumahelikopter naar Eemnes na val van paard

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 16:37

EEMNES - Op een boerenerf in Eemnes heeft maandag 23 september een ongeval plaats gevonden. Rond het middaguur viel een vrouw van een paard aan de Wakkerendijk. 

 

Hulpdiensten waren snel ter plaatse waaronder de traumaheli uit Amsterdam. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De vrouw is gestabiliseerd en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de trauma-arts ging mee.

Verdachten van inbraak aangehouden na korte achtervolging

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 17:04

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 7 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 2 pogingen. De inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of het ingooien van een ruit.

 

Op dinsdag 17 september zijn er 2 woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Omstreeks 10.40 uur die dag kwam er een melding van een alerte buurtbewoner dat er mogelijk ingebroken werd in een woning aan de Ds. Posthumus Meijjesweg in Hoogland. De politie was snel ter plaatse en na een korte achtervolging te voet konden de 2 verdachten worden aangehouden.

 

Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u camerabeelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Brandweer op zoek naar de brand na klachten over rook in de wijk

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 02:05

AMERSFOORT - Maandagavond omstreeks 23:00 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een brandmelding aan de Amsterdamseweg in Amersfoort. Meerdere personen zagen veel rook hangen in de wijk en het industrieterrein. Ook was hierbij een stevige brandlucht aanwezig.

 

Omdat de locatie van de mogelijke brand niet te achterhalen was ging de brandweer en de politie al rijdend zoeken in de omgeving. Ook keken ze bij het ziekenhuis maar niets werd aangetroffen.

 

De rook en de geur was waarschijnlijk afkomstig van een grote brand in Maarsbergen.

Meerdere bekeuringen uitgeschreven bij scootercontrole in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 15:05

AMERSFOORT - Op dinsdag 24 september 2019 tussen 09.00 uur en 11.00 uur heeft de politie een scootercontrole uitgevoerd langs het Jan van Riebeeckpad in Amersfoort.


In korte tijd zijn relatief veel bromfietsen gecontroleerd. Er werd o.a. gecontroleerd op constructiesnelheid, gladde banden, remmen, plaats op de weg, en of de bestuurder überhaupt wel een rijbewijs had. Er zijn ongeveer 30 bromfietsen op de rollerbank gezet. Daarvan waren 10 bromfietsen waarvan de constructiesnelheid te hoog lag. Die bestuurders kregen naast een boete ook een WOK-status op de scooter zelf. De bestuurder moet in dat geval dan de scooter opnieuw laten keuren bij een RDW-station.


Naast de snelheid is er bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, rijden op het fietspad, gladde banden, lekke uitlaat en het negeren van een stopteken.


Een bestuurder kon nadat hij een gegeven stopteken negeerde, rekenen op een forse boete waar een Officier van Justitie moet bepalen hoe hoog de boete wordt. Een motorrijder kon hem later alsnog achterhalen.


Naast bekeuringen zijn er toon-regelingen getroffen, zodat de bestuurder een kans krijgt om binnen 28 dagen het euvel te verhelpen zodat een bekeuring voorkomen wordt. Ook zijn er veel waarschuwingen gegeven voor allerlei kleine feiten of als iemand meerdere zware overtredingen had gepleegd.


De herfst komt er weer aan. Zorg dat je scooter (zeker de banden!) weer in orde is, dan is het risico op een ongeval kleiner.

Auto op zijn kant na aanrijding op de Hogeweg in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 15:58

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Hogeweg in Amersfoort. Bij de aanrijding belandde een voertuig op zijn kant. Niemand raakte gewond.

 

Beide voertuigen raakte flink beschadigd. Gedurende het incident was de Hogeweg in de richting van Schuilenburg afgesloten. Een automobilist werd bekeurd die vanuit een rijdende auto foto's van het incident aan het maken was.

Mannen opgepakt na golf van fietsendiefstallen op de Veluwe

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 16:30

REGIO - In de gemeenten Harderwijk en Putten vonden vanaf begin augustus 2019 opvallend veel diefstallen plaats van dure, nagenoeg nieuwe, elektrische fietsen. Bij onderzoek bleek dat soortgelijk diefstallen ook plaatsvonden in Barneveld, Nijkerk, Amersfoort en Leusden. Bij de diefstallen werd verschillende keren eenzelfde auto gezien. Samenwerking tussen verschillende politieteams leidde tot de aanhouding van drie verdachten.

 

Het gaat om een 24-jarige man en twee 29-jarige mannen uit Polen. Zij werden 12 september op heterdaad aangehouden in Harderwijk. Tijdens de aanhouding verzetten zij zich behoorlijk.

 

Heterdaad
Ook op 12 september meldden meerdere mensen in Harderwijk dat hun elektrische fiets was gestolen. Bij deze diefstallen was wederom een auto gezien. Agenten wisten om welke auto het ging en zagen de genoemde auto die middag rijden. Ook zagen zij dat deze stopte op de Houtkamp. Een agent observeerde korte tijd de situatie en zag dat twee mannen bezig waren om twee fietsen in de auto te laden. Hierna liepen de twee mannen weg in de richting van de Frisialaan.

 

Agenten die in de buurt van een supermarkt aan de Selhorstweg waren zagen dat beide mannen bij de supermarkt een fiets wegnamen. Na een achtervolging werden beide mannen aangehouden. Er werden in totaal vijf fietsen aangetroffen die kort daarvoor waren weggenomen in Harderwijk. Deze zijn in beslag genomen en worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Ook de auto werd in beslag genomen.

 

De 24-jarige en een 29-jarige man zijn door de rechter-commissaris in verzekerde bewaring gesteld. De andere 29-jarige man is wegens geringe betrokkenheid heengezonden.

 

In de periode 01 augustus 2019 tot 12 september 2019 werd bij de politie in bovengenoemde plaatsen zo'n 80 keer aangifte gedaan van diefstal van elektrische fietsen. De 24-jarige - en de 29-jarige man worden verdacht van het plegen van vijf van deze diefstallen.

Brommerrijder gewond bij valpartij in Achterveld

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 07:27

ACHTERVELD - Op de Moorsterweg tussen Scherpenzeel en Achterveld is woensdagmorgen rond 06:45 uur een brommerrijder gewond geraakt bij een valpartij.

 

De man is door ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis toe. Vermoedelijk is de man op het natte wegdek in de bocht ten val gekomen.

Scholier aangereden op rotonde in Hoevelaken

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 17:07

HOEVELAKEN - Woensdagmiddag zijn de hulpdiensten onstreeks 15.30 uur opgeroepen naar de stoutenburgerweg in Hoevelaken. Een fietser reed over de rotonde en werd daar aangereden door een auto. De fietser raakte bij de aanrijding gewond.


Het slachtoffer is ter plaatse nagegekeken door ambulance medewerkers en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto ramt vangrail na missen van bocht

Gemaakt: Zaterdag, 28 september 2019 07:38

AMERSFOORT - Zaterdagmorgen is een deel van de Ringweg Koppel in Amersfoort afgesloten nadat er een auto vol in de nieuwe vangrail was geklapt. Volgens de politie was er geen drank en drugs in het spel. Vermoedelijk dat de gladheid van de regen er mee te maken heeft.


De bestuurder van de auto raakte niet gewond. Wel liep de auto zware schade op en moest worden afgesleept door een berger.

Trekvogelweg in Amersfoort onder water door leidingbreuk

Gemaakt: Zaterdag, 28 september 2019 17:16

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag is er een groot deel van de Van Randwijcklaan en de Trekvogelweg in Amersfoort onder water te komen staan nadat er een leiding was gebroken.

 

Honderden liters water kwamen omhoog waardoor de stoep verdween en alles blank kwam te staan. De handhaving heeft een tussenstuk van de Van Randwijcklaan af moeten sluiten.

 

Vitens zal ter plaatse komen om reparatie werkzaamheden uit te voeren.