Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:43:56 Amersfoort 98141 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-126

Ambulance 09-126

zondag 15 september 2019

Archief

PicNic wagen kantelt na aanrijding in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 26 april 2019 18:55

AMERSFOORT - Een wagen van Picnic heeft ter hoogte van een rotonde aan de Patriciërslaan een ijzeren kunstwerkbal geraakt met de wielen. Daardoor is het wagentje van PicNic gekanteld.

 

De bestuurder is nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij is met een collega naar de huisartspost gegaan . Het ongeval gebeurde net na 16.00 uur.

Letselschade, wat nu? Stel hier je vragen

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 01:54

Een ongeval op het werk, in het verkeer of een medische fout door andermans schuld. Het kan iedereen overkomen en de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Als slachtoffer heb je recht op een schadevergoeding en ben je gebaat bij een vlotte afwikkeling. Maar hoe moet je handelen? En wat betekenen al die juridische termen? Stel hier vrijblijvend jouw vraag of vragen. Laat je telefoonnummer achter en wij zorgen ervoor dat je spoedig wordt gebeld.

 

Wacht niet te lang! Het is in jouw belang om ervoor te zorgen dat je een rechtvaardige vergoeding krijgt voor de schade die je hebt geleden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Auto botst tegen boom op de Liendertseweg in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 27 april 2019 18:04

AMERSFOORT - Op zaterdag 27 april rond 15:10 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Liendertseweg in Amersfoort. Daar is door nog onbekende oorzaak een auto tegen de boom gereden.

 

De ambulance heeft de bestuurder nagekeken. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis.

Veel schade bij kop-staart aanrijding voor verkeerslicht in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 16:49

AMERSFOORT - Maandag omstreeks 11:40 uur heeft er een kop staart aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen op de Heiligenbergerweg in Amersfoort.

 

De aanrijding gebeurde voor de verkeerslichten vanaf de brug vanuit de richting van Leusden. De bestuurder van de zwarte auto zag vermoedelijk niet dat het voertuig voor het verkeerslicht stilstond waarna deze met een klap achterop haar voorligger in reed. De volkswagen raakte flink beschadigd. De bestuurder van de voorste auto klaagde over flinke pijn in haar been, een ambulance kwam ter plekke om haar te behandelen.

Opvallende stijging van inbraken in Kattenbroek en Schothorst

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 17:35

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 16 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 7 pogingen. Opvallend is de stijging van inbraken in Kattenbroek en Schothorst.


De inbraken van afgelopen week werden vooral gepleegd door middel van cilindertrekken, het ingooien van een ruit en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. De inbraken vonden met name in de nachtelijke uren plaats.


De politie ziet steeds meer dat er gebruik wordt gemaakt van cilinders met kerntrekbeveiliging waardoor inbraken gepleegd door middel van cilindertrekken niet slagen.


Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Wielrenner onderuit bij wegwerkzaamheden in Woudenberg

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 20:47

WOUDENBERG - Op maandag 29 april rond 15:30 uur is een fietser hard onderuit gegaan op de N224 bij Woudenberg. Mogelijk heeft de wielrenner het bord genegeerd waarop staat dat fietsers moeten afstappen.

 

Er waren namelijk op dat moment werkzaamheden. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Metershoge vlammen uit auto op de Stille Steeg Oost in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 22:23

AMERSFOORT - Op maandag 29 april is de brandweer met spoed uitgerukt naar een voertuigbrand op de Stille Steeg Oost in Amersfoort. De brandweer rukte met twee wagen uit.

 

Bij aankomst sloegen de vlammen al meters hoog uit het voertuig. Door snel optreden van de brandweer kon schade aan de naastgelegen woning voorkomen worden. De politie gaat onderzoek doen of het om brandstichting gaat.

Man wordt beroofd van tas tijdens hulpverlening bij ongeval

Gemaakt: Woensdag, 01 mei 2019 16:19

AMERSFOORT - Woensdagmorgen omstreeks 10:05 uur is een man beroofd van zijn tas terwijl hij hulp aan het verlenen was bij een aanrijding tussen een auto en een voetganger op de Hellestraat in Amersfoort.

 

Een automobilist zag de overstekende vrouw over het hoofd waarna een aanrijding niet meer voorkomen kon worden. Het slachtoffer is gestabiliseerd door ambulancepersoneel waarna ze is overgebracht naar het ziekenhuis.


Direct nadat bekend werd dat de tas van de man die zijn hulp aanbood was verdwenen ging er een burgernetactie uit. Meerdere politie voertuigen zoeken in de omgeving naar een man met een Indische uiterlijk, in de leeftijd van 55 tot 60 jaar, 1,70 meter lang, kort en donker haar, donkere kleding en een zwarte tas met witte strepen. Die burgernetactie leverde echter geen resultaat op, meldde de politie een half uur later.

Vermissingen: wist u dat…

Gemaakt: Woensdag, 01 mei 2019 17:53

Vandaag begint de themamaand ´Mis je Mei?´ waarin de politie extra aandacht vraagt voor vermisten. Weet u wat de politie doet rond vermissingen? En wat u kunt doen als bijvoorbeeld een bekende van u vermist raakt in het buitenland? Kortom, wist u dat...´

 

... 24 uur wachten bij vermissingen een fabeltje is?
Bij veel mensen heerst de hardnekkige gedachte dat de politie pas na 24 uur gaat zoeken naar een vermiste. Dit is niet waar. De eerste 24 uur zijn juist cruciaal. Het klopt dat veel weglopers na enkele uren weer terugkomen. Daarom bekijken we bij een vermissing goed wat onze volgende stappen worden. Bij iedere vermissing wordt het verhaal goed aangehoord en wordt een zo goed mogelijke inschatting gemaakt. Het is daarbij belangrijk dat de politie gelijk alle informatie krijgt die iets over de urgentie van de vermissing kan zeggen.


De meeste vermissingen van kinderen worden binnen 6 uur na de vermissing gemeld bij de politie.

 

... bij het zoeken naar vermisten personen ook een helikopter kan worden ingezet?
Bij urgente vermissingen wordt met regelmaat een helikopter ingezet van de Luchtvaart Politie. In veel gevallen kan deze ´heliview´ een goede bijdrage leveren aan het opsporen van vermiste personen. Zo is de heli uitgerust met high-tech camera's waaronder een warmtebeeldcamera.


De helikopter is echter geen wondermiddel en heeft ook zijn beperkingen. De camera kan niet door bladeren kijken en het voertuig heeft een beperkte vliegduur. Tevens kan het weer een rol spelen bij het wel of niet kunnen vliegen.


In de toekomst zullen in de gebieden die zich daar voor lenen en waar de omstandigheden het toelaten vanuit het project Onbemande Luchtvaartuigen steeds vaker drones bij zoekacties worden ingezet.
Iedere inzet is maatwerk.

 

... er naast Amber Alert ook andere oproepen mogelijk zijn?
Vermissingen kunnen op verschillende manieren bij het publiek onder de aandacht worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan Burgernet, Vermist Kind Alert en Amber Alert.

Burgernet kan snel door de meldkamer worden ingezet. Dit is heel lokaal. Het gaat om verspreiding van politieberichten binnen een postcodegebied, wijk of (gedeelte van een) stad.

Vermist Kind Alert is onderdeel van Amber Alert maar niet landelijk. Het gebied is groter dan Burgernet. Denk hierbij aan een stad of gebied met meerdere steden. Ook wordt hierbij niet het landelijke sms-alert uitgezonden. Dit kan worden ingezet bij ernstige zorgen om het welzijn van het vermiste kind.

 

Amber Alert is het landelijke alerteringssysteem. Dit alert bereikt ongeveer 12 miljoen mensen en kan worden ingezet bij een vermist of ontvoerd kind waarbij het sterke vermoeden is dat dit in levensgevaar verkeert.

 

Alle inzetten worden zorgvuldig overwogen dus als een middel niet wordt ingezet, is dit vanwege een reden waar de politie vaak geen openheid over kan geven.

 

... u een vermissing in het buitenland ook kunt melden?
Soms raken Nederlanders vermist in het buitenland. Een dergelijke vermissing kan ingewikkeld zijn. Wat moet iemand dan doen? Het is raadzaam om deze vermissing bij de politie te melden, en vooral aan te geven waarom er zorgen bestaan over iemand. De politie kan via haar Internationaal Rechtshulp Centrum contact zoeken met een buitenlandse overheid. Burgers kunnen de vermissing ook melden bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Daar zijn ze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het 24/7 BZ contactcenter, telefoonnummer: +31247247247.
Buitenlandse Zaken doet zelf geen onderzoek maar kan contact opnemen met de lokale autoriteiten. Wilt u in het buitenland gaan zoeken neem dan eerst contact op met de (reis)verzekeringsmaatschappij.


Slachtofferhulp Nederland kan ondersteuning bieden aan achterblijvers van (langdurige) vermissingen.

Letsel door risicovol rijgedrag uberchauffeur of pizzabezorger?

Gemaakt: Woensdag, 01 mei 2019 20:35

De afgelopen maanden is Nederland al menigmaal opgeschrikt met tragische berichten over ongevallen met taxichauffeurs. Vooral Uber-chauffeurs waren de afgelopen periode vaker betrokken bij ongevallen en de gevolgen waren ook ernstiger.

 

Onderzoek van de Verbond van Verzekeraars heeft uitgewezen dat taxichauffeurs relatief vaker betrokken zijn bij ongevallen. Volgens het verbond zijn taxi’s drie keer zo vaak betrokken bij een ongeval dan een reguliere auto.

 

Inmiddels is de minimale leeftijd van een Uber-chauffeur verhoogd naar 21 jaar en moeten Uber-chauffeurs onder de 25 jaar een verplichte cursus volgen over risico-inschatting en sociaal rijgedrag.
Ook zijn verzekeraars, Veilig Verkeer Nederland en Uber in overleg over verdere maatregelen. Verzekeraars geven aan dat er nu écht iets moet gebeuren. Het zal anders steeds lastiger worden om als taxichauffeur een verzekering te krijgen. Goed natuurlijk, want voorkomen is altijd beter dan genezen, maar ik vraag mij wel af in hoeverre dit nu echt een oplossing biedt.

 

Iedere gemotoriseerde bestuurder is verplicht om een WAM-verzekering af te sluiten (wettelijke aansprakelijkheid motorvoertuigen). Voor taxichauffeurs, en dan met name zelfstandige chauffeurs, blijkt het steeds lastiger te worden om een verzekering af te sluiten. Dit lukt nog wel tegen hoge(re) premies. Een neveneffect hiervan is dat er steeds meer onverzekerde taxichauffeurs rondrijden. Uiteindelijk zijn de slachtoffers van de ongevallen hier de dupe van. 

Op het moment dat je letsel oploopt bij een verkeersongeval met een taxichauffeur of als inzittende van een taxi, kun je een rechtstreeks beroep doen op de verzekering van de taxichauffeu
r. Als de taxichauffeur geen verzekering heeft afgesloten, dan moet je de taxichauffeur persoonlijk aansprakelijk stellen. De taxichauffeur moet de schade dan zelf vergoeden. Je zult begrijpen dat het vaak erg lastig is om de schade daadwerkelijk te verhalen. Zeker als er sprake is van langdurig en/of ernstig letsel en de financiële gevolgen voor het slachtoffer groot zijn. Naast dat je vaak te maken krijgt met de onwil van de veroorzaker om de schade te vergoeden, loop je ook het risico dat de veroorzaker niet genoeg geld heeft om de schade te vergoeden. Als slachtoffer heb je dan pech, want van “een kale kip kan je niet plukken”.

 

In sommige gevallen kan er ook een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer, hier zijn wel bepaalde eisen en voorwaarden aan verbonden.

 

Wat voor taxichauffeurs geldt, geldt ook voor bezorgscooters. Wanneer je in het weekend lekker op de bank zit en geen zin hebt om te koken, dan heb je tegenwoordig genoeg opties om eten te laten bezorgen. Wist je dat bezorgscooters statistisch gezien 6x vaker betrokken zijn bij een ongeval, dan privéscooters. Ook voor deze branche geldt dat een verzekering voor het afsluiten van een bezorgscooter bij bijna geen enkele verzekeraar mogelijk is en dat de premies ook veel hoger liggen.

 

Veilig Verkeer Nederland maakt zich al tijden zorgen over deze tendens. Samen met de Vereende hebben zij buiten de box gedacht en getracht de specifieke doelgroep aan te spreken in hun taal. De organisaties hebben vijf belangrijke gedragsregels opgesteld en deze door een Amsterdamse rapgroep laten vertalen in straattaal (https://vvn.nl/actueel/nieuws/2019/youtuber-kalvijn-actie-voor-veilig-verkeersgedrag-bezorgkoeriers-1).


Naast de traditionele manieren die ingezet worden om het rijgedrag van bezorgscooters positief te beïnvloeden is dit naar mijn mening een mooie manier om jongeren extra bewust te maken van de gouden gedragsregels en de verkeersveiligheid.

 

Wellicht dat deze actie gemeentes en taxiorganisaties ook inspireert om buiten de box te denken, duidelijkere gedragsregels met elkaar af te spreken en daardoor hopelijk ongevallen te voorkomen, zodat we straks geen grote toename hebben van onverzekerde taxi’s.

 

Mocht je zelf betrokken zijn geweest bij een ongeval met een taxi of scooter en je vraagt je af of je je schade kan verhalen. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of nummer 030 2002852.

 

Mocht je geen blog willen missen volg ons dan op LinkedIn of Facebook, zodat je steeds als eerste de blog ziet.

Vermeende 'vlammenzee' in Achterveld blijkt overgebleven paashoop

Gemaakt: Woensdag, 01 mei 2019 23:15

ACHTERVELD - Woensdagavond rond 22:15 uur is de brandweer gealarmeerd nadat automobilisten hoge vlammen waarnamen vanaf de Emelaarseweg in Achterveld. De brandweer rukte met twee wagens uit.

 

De vermeende brand bleek slechts een brandende afvalhoop te zijn welke tijdens de paasdagen, vanwege de droogte, niet mocht brandden.

 

Omdat het vuur over dreigde te slaan naar enkele bomen in de omgeving heeft de brandweer het vuur gedoofd.

Proefrit in Amersfoort eindigt met aanrijding

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 18:41

AMERSFOORT - Donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur zijn de hulpdiensten met spoed gestuurd naar de kruising Computerweg / Beeldschermweg in Amersfoort. Daar is door nog onbekende oorzaak een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto's.

 

Eén van de voertuigen was van iemand die een proefrit aan het maken was. Er raakte niemand gewond bij het ongeval.

Let op! Oplichter actief in het Leusderkwartier

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 21:07

AMERSFOORT - De afgelopen dagen is in het Leusderkwartier een man aan de deur geweest die zich uitgaf als loodgieter. Hij bekeek het dak en de goten en gaf aan dat er werkzaamheden uitgevoerd moesten worden. Voor het materiaal wilde hij een voorschot.

 

Vooral oudere mensen zijn helaas weer het slachtoffer geworden. Mocht u deze meneer aan de deur krijgen dan mag u 112 bellen. De politie deze types graag ophalen. Wees alert en let op uw buurtjes.

Darknetmarket ‘WallStreet Market’ gesloten na internationale actie

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 16:14

NEDERLAND - In een onderzoek dat gestart is door de Nederlandse politie heeft de Duitse politie drie personen aangehouden. In samenwerking met de Duitse politie heeft de politie de administrators van de darknetmarket 'WallStreet Market' weten te mede-identificeren. Ook zijn er kopieën geleverd van de data op de infrastructuur die zich deels in Nederland bevond. WallStreet Market was wereldwijd de grootste markt op het darknet waar illegale goederen zoals drugs, botnets, malware, vals geld maar ook rijbewijzen, scans en bankdocumenten werden aangeboden. Nederlandse verkopers hebben op deze manier tientallen miljoenen euro's verdiend.

 

Darkweb
Al langere tijd hebben de Duitse politie, de Amerikaanse FBI en de Nederlandse politie WallStreet Market op de korrel. Sinds 2017 werd er door de betrokken partijen onderzoek gedaan naar deze markt. Nederlandse rechercheurs hebben hier langere tijd intensief aan gewerkt. Hieruit bleek dat servers uit het netwerk van deze darkmarket zich in Nederland bevonden. Op het hoogtepunt waren er op deze markt meer dan 5000 online dealers actief en meer dan anderhalf miljoen accounts van kopers.

 

In het weekend van 20 april was de markt opeens niet meer goed toegankelijk. De politie kwam erachter dat er een exit-scam aan de gang was. Kopers en verkopers werden buitengesloten en konden niet meer bij betalingen en tegoeden. Het geld werd in grote getalen weggesluisd uit de markt.

 

Aanhoudingen
Omdat tijdens het onderzoek drie verdachten in beeld zijn gekomen die konden worden aangemerkt als administrators van deze markt, zijn de Duitse autoriteiten meteen tot actie over gegaan. De drie mannen, woonachtig in Duitsland en met de Duitse nationaliteit zijn op 24 en 25 april aangehouden.

 

Analyse gegevens
Uit de eerste analyse van de gegevens komt naar voren dat er van de meer dan 5000 'verkopers' minimaal 200 Nederlands lijken te zijn. Samen waren deze Nederlandse online dealers verantwoordelijk voor 40.000 advertenties. De Nederlandse 'verkopers' hebben hiermee meer dan 100 miljoen euro omgezet. De verwachting is dat de aantallen en bedragen nog groeien.

In Nederland heeft de politie bij een hostingbedrijf kopieën gemaakt van de servers. De data die hierbij is aangetroffen wordt geanalyseerd. De politie gaat verder met het onderzoek en het identificeren van de vendors. We verwachten na analyse onder de Nederlandse dealers aanhoudingen te verrichten.

 

Niet ongrijpbaar
Verkopers, kopers en ook beheerders van illegale marktplaatsen wanen zich vaak ongrijpbaar voor politie en justitie. Door het uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken naar deze criminelen wordt duidelijk dat het darkweb helemaal niet zo anoniem is als de gebruikers mogelijk denken. Door internationale samenwerking is de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van deze markten wederom grote schade toegebracht.

 

Politie waarschuwt voor het vervoer van lachgas

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 17:21

NEDERLAND - Steeds vaker treft de politie grote hoeveelheden lachgas in drukhouders aan bij controles in auto's. Dat vormt een potentieel gevaar voor de bestuurder en overige weggebruikers. Het vervoer van meer dan twee kilo lachgas is alleen onder strikte voorwaarden toegestaan. Dit vervoer wordt dan niet meer gezien als particulier vervoer, maar als bedrijfsmatig vervoer. Dit soort vervoer is gebonden aan voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

 

Vervoer onder strikte voorwaarden
Het vervoer van lachgas is niet verboden. Met minder dan twee kilo lachgas mag je de weg op, maar moet de gasfles wel dicht zijn en vaststaan. Vervoer je echter meer dan twee kilo, dan valt dit onder de ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Arnoud van Vliet, Team Transport en Milieucontrole (TMC): 'Dan gelden extra eisen voor het voertuig en de chauffeur. Denk daarbij aan ladingzekering, etikettering van de gasflessen en een specifieke opleiding. De meeste particulieren voldoen niet aan die eisen. Particulieren vallen slechts onder de vrijstelling van de ADR als zij minder dan 2 kg lachgas in drukflessen vervoeren.'

Porsche Cabrio in de sloot gereden in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 16:05

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 4 mei is een Porsche Cabrio in de sloot gereden op de Zuidwenk in Bunschoten. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

 

Een boer heeft met een trekker de auto op het drogen kunnen trekken. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De auto heeft veel waterschade door het voorval.

Zes woninginbraken opgenomen in de wijk Vathorst

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 16:13

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er in Vathorst 6 woninginbraken opgenomen waarvan 2 pogingen. De inbraken werden vooral in de late avond en nacht gepleegd. De inbraken worden het meest gepleegd middels cilindertrekken en het ingooien van een ruit.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Automobilist in Amersfoort rijdt 176 km/u waar 80 is toegestaan

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 17:32

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag 4 mei heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rondweg-Zuid in Amersfoort. Hierbij maakte een persoon het wel erg bont door 176 km/u te rijden waar je 80 km/u mag.

 

Deze persoon had net een half jaar zijn rijbewijs en mocht zijn rijbewijs direct inleveren.

Zwanenjong gedood nabij het Avelonpad in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 05 mei 2019 18:17

AMERSFOORT - Zondag 5 mei 2019 is er nabij het Avelonpad in Amersfoort een overleden zwanenjong aangetroffen. Het volwassen zwanenpaar beschermden op dat moment nog steeds het overleden jong volgens de melder.


Een dierenambulance is samen met een eenheid van de politie ter plaatse gegaan. De kop van het dier was van de romp gescheiden. De medewerkers van de dierenambulance hadden sterk het vermoeden dat het zwanenjong niet door een dier gedood was, maar door een mens. Zij vertelden ons dat de kop van het zwanenjong met grote kracht van de romp gescheiden was en dat er geen sporen waren van een aanval door een dier.


Een van de buurtbewoners vertelde dat hij deze week nog een grote tak van het nest had gehaald, waarvan hij dacht dat deze op het nest was gegooid. Ook vertelde hij dat er sinds gisteren twee eieren weg waren uit het zwanennest.


De medewerkers van de dierenambulance vertelden dat zij vaker meldingen ontvangen dat mensen eieren uit zwanennesten verwijderen, of zwanen lastig vallen.


Bent u getuige van mishandeling van dieren? Neem dan contact op met de politie.

Opvallende stijging van inbraken Vathorst

Gemaakt: Maandag, 06 mei 2019 17:06

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 17 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 6 pogingen. Opvallend is de stijging van inbraken Vathorst.


De inbraken van afgelopen week werden vooral gepleegd door middel van cilindertrekken, het ingooien van een ruit en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. De inbraken vonden met name in de nachtelijke uren plaats.


Uit buurtonderzoeken blijkt dat er meerdere keren verdachte personen en situaties zijn gezien bij woningen waar uiteindelijk blijkt te zijn ingebroken. Bel bij een verdachte situatie altijd 112. Dit vergroot de kans dat inbrekers op heterdaad worden aangehouden.


Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verdachte van aanranding aangehouden na tonen beelden

Gemaakt: Maandag, 06 mei 2019 17:23

AMERSFOORT - De politie heeft op zaterdag 4 mei een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van een aanranding in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari in Amersfoort.


De man wordt verdacht van het aanranden van een 17-jarig meisje op de Hellestraat in Amersfoort. De politie toonde afgelopen woensdag in Bureau Hengeveld beelden van de verdachte. Dit leidde al snel tot herkenning van de man: in totaal ontving de politie 28 tips.

 

De verdachte werd niet in zijn woning aangetroffen. De recherche zette het onderzoek onverminderd voort en na een zoekactie werd hij in Ermelo op zaterdagavond aangetroffen en aangehouden. De man zit vast voor verhoor en onderzoek.

Forse toename valse sms’jes

Gemaakt: Woensdag, 08 mei 2019 16:55

Heeft u een sms'je ontvangen met daarin een link? Wees dan alert. Oplichters versturen namelijk sms-berichten in grote aantallen. De Fraudehelpdesk ziet daarbij een enorme toename.

 

Het kan dan gaan om nep-boetes, bijvoorbeeld namens het CJIB. U krijgt een sms over een openstaande boete, met daarin een echte betaallink. U gaat via die link echt naar uw bank en betaalt daarmee de zogenaamde boete. Alleen betaalt u die niet aan het CJIB, maar aan een oplichter.

 

Het kan ook gaan om een phishing-bericht, zogenaamd namens uw bank. In de sms vraagt 'uw bank' om via een link in te loggen omdat anders uw rekening wordt geblokkeerd, uw pas vervalt of omdat er anders een bedrag zal worden afgeschreven. Op deze manier proberen fraudeurs achter uw inloggegevens te komen.

 

Via de link wordt u namelijk verwezen naar een nep-website die sprekend lijkt op die van uw bank. Als u hier inlogt, worden uw inloggegevens meteen doorgestuurd naar de fraudeur. De oplichter probeert vervolgens met die gegevens uw bankrekening te plunderen.

 

Advies:
Wees terughoudend met het plaatsen van uw telefoonnummer op internet.

Krijgt u een boete, rekening of ander verzoek om geld per sms, WhatsApp of e-mail? Bel dan altijd ter controle! Betaal nooit een rekening op basis van een tekstbericht alleen.

 

Zorg dat u bekend bent met het juiste internetadres van uw bank en 'bookmark' deze in uw browser. Als u werkelijk iets moet overmaken, doe dit dan door in te loggen via deze bookmark. Klik niet op (betaal)linkjes in mails, sms of WhatsApp.

 

Wordt er in een mail of sms gevraagd in te loggen omdat er anders iets vervelends gebeurt en u twijfelt? Neem dan contact op met de betreffende organisatie via het telefoonnummer op de juiste website. Klik nooit op de link in het bericht.

 

Wilt u weten wat werkelijk het webadres is in een link? Plak de link dan in de Linklezer van de Fraudehelpdesk.

 

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Meerdere aanhoudingen na vechtpartij in het Pr033 College

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 16:00

AMERSFOORT - Donderdagmorgen zijn meerdere eenheden van de politie uitgerukt naar Pr033 College in Amersfoort aan de Wiekslag. Een jongeman vluchtte na het uitdelen van klappen de school in. Familie van het slachtoffer had er lucht van gekregen en ging in de school verhaal halen. Waarna er steeds meer mensen er zich mee gingen bemoeien.

 

Er meerdere personen aangehouden door de politie voor het verstoren van de openbare orde.

Politiewagen in botsing met personenauto tijdens spoedrit in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 09 mei 2019 19:10

AMERSFOORT - Donderdagmiddag is de politie tijdens een spoed rit in botsing gekomen met een andere auto. Beide voertuigen raakten fors beschadigd. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

 

Beide voertuigen zijn afgesleept door een berger. Waar de politie tijdens de spoedrit op weg naartoe was is onduidelijk

Auto eindigt tussen de fietsen aan de Meridiaan in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 10 mei 2019 15:00

AMERSFOORT - Vrijdagmorgen omstreeks 08.45 uur zijn meerdere hulpdiensten opgeroepen naar de Meridiaan in Amersfoort. Daar is de bestuurster van de auto vermoedelijk onwel geworden is met haar auto tussen de fietsen beland.

 

De opgeroepen traumahelikopter hoefde uit eindelijk niet te in actie te komen. De brandweer heeft de ambulancedienst ondersteund met het bevrijden van de vrouw. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in het gemeentehuis van Woudenberg snel onder controle

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 03:15

WOUDENBERG - In de avond van 11 mei kreeg de brandweer melding van een brand in het gemeentehuis van Woudenberg. De brand woedde aan de zijde van het Beaufortpark op de begane grond van het pand. De brand was snel onder controle. De politie is gestart met een onderzoek.

 

Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting. Omstanders hoorden glasgerinkel en zagen vlak daarna een scooter wegrijden vanaf het gemeentehuis in de richting van De Schans.

 

Uw tip!
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Ook zijn we benieuwd of er mensen zijn die de scooter met daarop de mogelijke dader(s) tijdens de vlucht hebben gezien.

 

Heeft u informatie of denkt u informatie te hebben die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Auto in Amersfoort rijdt bijna winkel binnen

Gemaakt: Zondag, 12 mei 2019 16:10

AMERSFOORT - Zondagmiddag 12 mei zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Wiekslag in Amersfoort. Daar is een auto nog door onbekende oorzaak de stoep op gereden en bijna tegen een winkelpand aangereden.

 

Of de automobilist de macht over het stuur is verloren is onduidelijk ook is onduidelijk of de bestuurder gewond is geraakt. De auto zal worden geborgen door een berger.

Waterleiding en gasleiding gesprongen aan de Wiekslag in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 12:36

AMERSFOORT - Op de hoek Wiekslag en de Ganzenstraat in Amersfoort zijn maandag aan het einde van de ochtend een waterleiding en een gasleiding gesprongen.

 

Vitens als Stedin zijn opgeroepen om de leidingen te komen repareren. Hoeveel bewoners er zonder gas en water zitten is onduidelijk. Hoe de breuk heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Amersfoorter aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in winkel aan de Kamp

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 17:30

AMERSFOORT - Op 9 mei trof de politie in een winkel aan de Kamp in Amersfoort een net geoogste hennepkwekerij. Dit dankzij ontvangen tips.

 

Er werden 305 potten vol potgrond, hennepresten en een enkele plant aangetroffen. Deze werden in beslag genomen, net als allerlei andere benodigdheden voor een kwekerij, zoals 60 lampen en 5 koolstoffilters. De energiemaatschappij stelde vast dat er sprake was van diefstal van stroom. Dit zorgt bovendien voor brandgevaar én is dus risicovol voor mensen in de omgeving.

 

In het pand troffen de agenten een 50-jarige Amersfoorter. Hij werd aangehouden. Een auto op naam van de verdachte, een Mercedes ML350, werd in beslag genomen. Na verhoor werd hij heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek, dat nog in volle gang is.

Sieraden en geld gestolen uit woning aan de Zandkamp na babbeltruc

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 17:43

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 8 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 4 pogingen. De meeste inbraken zijn gepleegd in Amersfoort Noord. Zie de bijgevoegde kaarten voor de locaties.


De inbraken van afgelopen week werden vooral gepleegd door middel van cilindertrekken, het ingooien van een ruit en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. De inbraken vonden met name in de avond en nachtelijke uren plaats.


Op vrijdag 10 mei omstreeks 11:00 uur heeft er een babbeltruc plaatsgevonden op de Zandkamp. Twee mannen deden zich voor als inspecteurs en hebben zich zo naar binnen weten te praten en sieraden en geld uit de woning gestolen.


Signalementen
Man 1
Tussen 50 en 60 jaar; ongeveer 175 centimeter lang; blanke huidskleur; Nederlandse afkomst;
breed postuur; donkerblond haar;donkere Trenchoat tot aan de knieën.

 

Man 2
Tussen 50 en 60 jaar; ongeveer 170 centimeter lang; blanke huidskleur; Nederlandse afkomst; breed postuur; donkerblond stekelig haar; roodbruine Trenchoat tot aan de knieën.
Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.