Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:02:03 Amersfoort 65177 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-133

Ambulance 09-133

dinsdag 15 juni 2021

Archief

Kluis met inhoud gevonden aan de Wiekslag in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 17:44

AMERSFOORT - Op maandag 1 februari is op de Wiekslag in Amersfoort een kluis met inhoud gevonden. Tot nu toe heeft de politie geen eigenaar kunnen achterhalen.


Mogelijk weet u, of kent u iemand die de inhoud van de kluis herkend. Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 en vermeld het referentienummer: 2021034813.

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 19:26

NEDERLAND - Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.

 

Scholen en kinderopvang
Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Het is daarbij essentieel dat scholen, kinderopvang en ouders alles op alles zetten om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken. Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo, voor medewerkers in het onderwijs. Op korte termijn wordt gestart met een proef met sneltesten bij basisschoolleraren. De ministeries van OCW en SZW komen op zeer korte termijn met aanvullende richtlijnen om de verspreidingsrisico's op basisscholen en kinderopvanglocaties verder te beperken. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten, omdat dit tot extra contacten en besmettingen zou kunnen leiden.

 

De middelbare scholen blijven dicht tot in ieder geval 1 maart, dus tot na de voorjaarsvakantie. De school blijft open voor onder andere examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie. Het RIVM heeft nieuwe richtlijnen opgesteld om de verspreidingsrisico's verder te verkleinen, zodat scholen straks verantwoord kunnen heropenen. Om te zien wat dat betekent op een hele school, mogen vanaf volgende week op enkele scholen meer leerlingen naar school. Scholen die al meedoen aan de proef met sneltesten kunnen ook hieraan meedoen.

 

Bestellen en afhalen
Niet-essentiële winkels blijven voorlopig gesloten. Toch wil het kabinet consumenten en ondernemers tegemoet komen met een kleine aanpassing om de lockdown iets draaglijker te maken. Daarom maakt het kabinet per 10 februari bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk. Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren hun producten (online of telefonisch) en halen dit op afspraak af bij de winkel. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Bekijk de regels voor afhalen en bestellen.

 

Avondklok
De avondklok geldt tot en met 10 februari om 04:30 uur. Het kabinet vraagt het OMT om advies over de huidige situatie van het coronavirus en de het pakket van maatregelen. Op basis van dat advies wil het kabinet begin volgende week opnieuw de balans opmaken.

Vier mensen aangehouden voor GGD- datadiefstal

Gemaakt: Woensdag, 03 februari 2021 17:03

UTRECHT - De politie heeft tot nu toe 4 mensen aangehouden in het onderzoek van het cybercrimeteam van Midden-Nederland naar de verkoop van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor de Covid-19 testen.

 

Op vrijdag 22 januari kregen politie en OM melding van de GGD dat er op Telegram persoonsgegevens uit GGD-systemen te koop zouden worden aangeboden. Hierop startte het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde al snel naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. Op 23 januari zijn een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

 

Inmiddels zijn nog 2 mannen aangehouden. Op dinsdag 2 februari is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden en op woensdag 3 februari een 22-jarige man uit Heiloo.

Het stelen en verkopen of doorverkopen van persoonsgegevens is een ernstig misdrijf. Politie en Openbaar Ministerie zitten hier bovenop. Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten. Het onderzoek gaat verder, onder meer naar de omvang van de datadiefstal.

 

Vragen en antwoorden

 

Wat voor persoonsgegevens boden de verdachten te koop aan?

Persoonsgegevens zoals naam, adres en geboortedatum.

 

Zijn er mensen die de persoonsgegevens hebben gekocht?
Dit maakt deel uit van het politieonderzoek. Wat we wel weten is dat criminelen altijd naar manieren zoeken om aan persoonsgegevens te komen, bijvoorbeeld om deze mensen vervolgens te proberen op te lichten. We kunnen nog niet uitsluiten dat er gegevens zijn verkocht. Het politieonderzoek gaat verder.

 

Waarschuwt de politie mensen als hun gegevens in handen van criminelen zijn gekomen?
Als data van een bedrijf of instantie in verkeerde handen vallen, moet dit bedrijf dit melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (volgens de AVG-wetgeving). Daarnaast is het sterk aan te raden om aangifte te doen bij de politie. De GGD heeft dit allebei gedaan in deze zaak. Als duidelijk is welke mensen mogelijk betrokken zijn bij deze zaak, neemt de GGD contact op.

 

Welk risico loop ik als criminelen mijn persoonsgegevens hebben?

  • U loopt het risico slachtoffer te worden van oplichting. Criminelen bellen of mailen u bijvoorbeeld – zogenaamd uit naam van een voor uw geloofwaardige instantie zoals uw bank – en winnen uw vertrouwen omdat ze al veel over u weten (zoals uw geboortedatum of woonadres). Voordat u het weet, heeft u een betaling voor iets gedaan – maar feitelijk op een phishinglink geklikt. Ontdek hier hoe u zich kunt beschermen tegen phishing.
  • Een ander risico is identiteitsfraude. De fraudeur gebruikt uw persoonsgegevens bijvoorbeeld om producten en diensten te krijgen op uw naam. Of om een bankrekening te openen of een creditcard aan te vragen. Ontdek hier meer informatie over identiteitsfraude.
  • Doe altijd aangifte als u slachtoffer wordt van cybercrime.

 

Wat kan ik doen als ik zie dat iemand op Telegram (of elders) persoonsgegevens verkoopt?
Bel direct de politie op 0900 8844. Of anoniem op 0800 7000. Melding doen, heeft altijd zin. Hiermee voorkomt u slachtoffers en kan de politie direct verdachten opsporen en hun criminele praktijken stoppen.

 

Wat kan ik als verwerker van persoonsgegevens doen om diefstal te voorkomen?
Wees scherp op alle regels en adviezen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wat doet de politie?
Criminaliteit speelt zich steeds vaker online af. Dezelfde technologie die ons leven verrijkt, wordt ook door criminelen gebruikt en zal bovendien altijd kwetsbaarheden bevatten waar criminelen misbruik van kunnen maken. Naast het opsporen van cybercriminelen zetten politie en justitie in op het verstoren van cybercrime. Dit gebeurt o.a. samen met (internationale) overheidsdiensten zoals Europol, Interpol en de FBI. Deze samenwerking werpt vruchten af: verdachten worden aangehouden en services offline gehaald. De politie werkt ook steeds meer samen met private partijen. Deze publiek-private samenwerking is van groot belang bij de aanpak van cybercrime.

Scooterrijder gewond bij ongeval op fietspad in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 03 februari 2021 18:57

AMERSFOORT - Op Het Masker in Amersfoort heeft woensdagavond 3 februari rond 18.30 uur een ongeval plaatsgevonden.  Twee bezorgscooters reden op het fietspad over het Masker richting Park Schothorst. Bij de parkeerplaats van het winkelcentrum nabij de kruising met de Laan der Hoven sloeg een busje af richting parkeerplaats op het moment dat de scooters paseerden. Een scooter kwam op dat moment ten val en liep letsel op. De bestuurder moest mee met de ambulance. De scooter is beschadigd.

 

De politie doet nog onderzoek. Mogelijk is het busje doorgereden na de aanrijding.

Overstekende fietser geschept door bestelwagen in Leusden

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 16:32

LEUSDEN - Donderdagmiddag 4 februari rond 15.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de splitsing de Arnhemseweg - N226 met de Groene Zoom in Leusden. Een overstekende fietser is geschept door bestelbus.

 

De fiets is bij de aanrijding doormidden gebroken. Het slachtoffer is gecontroleerd in een ambulance en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft één van de bestuurders het rode verkeerslicht genegeerd.

Achtervolging eindigt met botsing in woonwijk Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 17:44

AMERSFOORT - Donderdag, aan einde van de middag, is een achtervolging geëindigd midden in een woonwijk. De politie achtervolgde een verdachte richting de Graaf Janlaan alwaar het voertuig tegen een geparkeerde bedrijfsauto aan reed.

 

De verdachte sloeg direct na de aanrijding direct op de vlucht. Waar de automobilist van wordt verdacht is niet bekend.

Brandweer redt hond uit het water aan de Neonweg in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 18:53

AMERSFOORT - Donderdagmiddag 4 februari rond 17.40 uur is een hond te water geraakt aan de Neonweg in Amersfoort. De hond raakte te water tijdens het uitlaten en kon niet op eigen kracht aan land komen.

 

Toevallig passerende kajakers hebben de brandweerduikers geassisteerd met het redden van de hond. De hond raakte niet gewond.

Weg in Amersfoort afgezet vanwege diepe kuil na werkzaamheden

Gemaakt: Donderdag, 04 februari 2021 19:00

AMERSFOORT - Op de kruising Ringweg Randebroek / Euterpeplein in Amersfoort ontstaat een diepe kuil in het wegdek. Er zijn werkzaamheden geweest maar blijkbaar is het gat niet goed gedicht. De stenen zakken weg, de bodem is poreus.

 

Bij veel auto's werd de onderkant geraakt door de gerezen bobbel. De politie heeft de weg inmiddels afgezet.

Nederland zet zich schrap voor sneeuw en hoogwater

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 16:38

NEDERLAND - Dit weekend krijgt Nederland met een heuse winterinval te maken. Een actieve storing gaat samen met koude lucht uit het oosten voor vorst met sneeuw en ijzel zorgen. Naast de sneeuw is het de verwachting dat het waterpeil komend weekend het hoogste niveau bereikt.

 

De weermodellen zijn op dit moment ronduit indrukwekkend en geven niet alleen sneeuw maar ook felle windstoten tot 100 kilometer per uur over het noordwesten van Nederland. Hierdoor zal in Nederland op sommige plaatsen sneeuwjacht ontstaan.

 

Verkeer
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om dit weekend alert te zijn en goed alle weer- en verkeersinformatie in de gaten te houden vanwege het voorspelde winterweer. Op sommige plaatsen kan mogelijk tot 20 centimeter sneeuw vallen. De ANWB verwacht vanwege het winterse weer meer pechmeldingen. Moet je de weg op, zorg er dan voor dat je ruiten en spiegels helemaal ijsvrij zijn als je gaat rijden!

 

Wandelen door de sneeuw en schaatsen tijdens corona

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen. Dit moeten we volhouden door ons aan de maatregelen te houden. Ook binnen de regels kunnen we komend weekend gaan genieten van het winterse weer.

 

Wandelen door de sneeuw of misschien wel schaatsen op de uiterwaarden? Kies een locatie dichtbij huis en ga daar zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar toe. Vermijd drukte en groepsvorming, houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Blijf thuis als je klachten hebt, ook als het maar lichte klachten zijn.

Basisscholen vanaf maandag weer volledig open

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 16:54

NEDERLAND - Vanaf maandag 8 februari gaan alle basisscholen weer volledig open. Tot die tijd geven zij les op afstand. Een aantal leerlingen mag voor 8 februari al fysiek naar school. Ook het speciaal onderwijs mag voor 8 februari al volledig open zijn.

 

Extra maatregelen vanaf 8 februari
Om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er extra maatregelen op basisscholen vanaf 8 februari.

 

Brengen en halen
Voor groep 1 tot en met 6 geldt dat één ouder/verzorger het kind mag brengen en halen. Daarbij blijven zij buiten de school, houden 1,5 meter afstand. Het advies is om een mondkapje te dragen. Kinderen van groep 7 en 8 komen zoveel mogelijk zelf naar school.

 

Begin- en eindtijden en pauzes
Om het aantal contacten te beperken komen er gespreide begin- en eindtijden en gespreide pauzes.

 

Afstand houden
Onderwijspersoneel houdt zoals altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en personeel is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Waar mogelijk worden in de school looproutes met eenrichtingsverkeer gemaakt.

 

Vaste groepjes
Er geldt het dringende advies om zoveel mogelijk met vaste groepen te werken. Mocht er toch een besmetting plaatsvinden, dan hoeven in dat geval mogelijk alleen de leerlingen uit hetzelfde groepje in quarantaine. Dit beoordeelt de GGD. In de groepen 4, 5 en 6 is het advies om groepjes van 5 kinderen te maken, die bij elkaar in de buurt mogen komen. In de groepen 7 en 8 wordt met kleinere groepjes of koppels gewerkt. Buitenspelen gebeurt alleen met de eigen klas. Klassen worden niet gemengd.

 

Mondkapje
Onderwijspersoneel dat lesgeeft aan groep 7 en 8 kan een mondkapje of faceshield dragen. Dit is niet verplicht. Scholen krijgen het dringende advies om leerlingen van groep 7 en 8 in de gangen een mondkapje te laten dragen wanneer zij geen afstand kunnen houden tot leerlingen uit andere klassen.

 

Quarantaine
Onderwijspersoneel en leerlingen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus gaan 5 dagen in quarantaine. Na deze 5 dagen kunnen zij zich laten testen. Dit is vrijwillig. Personeel of leerlingen die zich niet laten testen moeten nog 5 dagen langer in quarantaine blijven. Dit is in lijn is met het quarantainebeleid dat per december al geldt. Scholen geven in de periode van quarantaine zoveel mogelijk onderwijs op afstand.

 

Sneltesten op basisscholen
In de week van 8 februari wordt op de eerste locaties gestart met sneltesten voor onderwijspersoneel met klachten of voor leraren die in contact zijn geweest met een besmet persoon. De inzet is om binnen 3 maanden een landelijk aanbod van sneltesten voor leraren te realiseren.

Amersfoortse IJsvereniging treft voorbereidingen voor opening

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 15:43

AMERSFOORT - De Amersfoortse IJsvereniging AIJV hoopt de Rubensbaan begin komende week te kunnen openen. In de nacht van zondag op maandag verwacht men met een trekker (met giertank erachter) water op de baan te kunnen gaan sproeien. Het beste kan vanaf een tempetatuur vanaf -6 graden worden gesproeid. Op dit moment worden o.a. hekwerk geplaatst en paaltjes geslagen bij de in en uitgang van de baan.

 

Vanwege de Coronarisico's en -regels kan de vereniging slechts een beperkte groep schaatsers blij maken met schaatspret op de baan. Om voldoende afstand te kunnen houden, mogen maximaal 140 mensen van 13 jaar en ouder tegelijkertijd aanwezig zijn. Jongere kinderen hoeven geen afstand te bewaren tot anderen en hoeven ze daarom in de bezetting niet mee te tellen.

Code rood, alle test- en vaccinatielocaties zondag dicht

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 16:57

NEDERLAND - Morgen, zondag 7 februari 2021 komt er hevige sneeuwval in combinatie met veel wind. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land dicht zijn. Alle afspraken die ingepland staan voor teststraten en vaccinatielocatie op zondag 7 februari 2021 komen te vervallen.

 

De GGD belt nu alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden of die een testafspraak hadden. Het is mogelijk dat de GGD mensen niet op tijd bereikt. Mensen kunnen zelf bellen om de afspraak voor vaccinatie opnieuw in te plannen. Ze kunnen hiervoor bellen het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

 

Mensen met een afspraak voor een coronatest kunnen een nieuwe afspraak maken door te bellen met de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202 of online via coronatest.nl.

 

Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kunt u ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen.

 

Geen verspilling vaccins
De ongebruikte vaccins gaan in een speciaal daarvoor geschikte koelkast. We gebruiken de vaccins in de aankomende dagen. De aanlevering van vaccins passen we zo nodig aan, zodat we niet onnodig vaccins verspillen.

 

Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt de GGD in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van onze teststraten en vaccinatielocatie op maandag 8 februari en de rest van die week.

Boetes voor mensen die net iets te hard rijden gaan omlaag

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 18:07

NEDERLAND - Ernstige en gevaarlijke verkeersovertredingen wil het kabinet zwaarder bestraffen en de relatief kleine overtredingen in het verkeer juist lager. Zo wordt bijvoorbeeld de boete voor het vasthouden en gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden verhoogd van 240 euro naar 340 euro. Tegelijkertijd worden de boetes voor te hard rijden op de snelweg voor de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid verlaagd met 15%.

 

Door aanpassing van het boetestelsel wordt verwacht dat de verkeersveiligheid wordt versterkt door het strenger bestraffen van ernstige verkeersovertredingen. Tegelijkertijd zal de maatschappelijke acceptatie worden vergroot door lichtere overtredingen minder zwaar te beboeten. Voor de verkeersveiligheid is hierbij van belang dat ook de pakkans van verkeersovertreders wordt verhoogd. Door versterkte inzet van de politie is de afgelopen tijd te zien dat het aantal staandehoudingen gestaag stijgt.

 

Daarnaast wordt door de politie en het OM steeds meer gewerkt met innovatieve vormen van digitale handhaving; bijvoorbeeld door de inzet van camera's bij het controleren op telefoongebruik in het verkeer. Verder is het aantal trajectcontrolesystemen in Nederland uitgebreid en staan deze niet alleen meer op snelwegen, maar ook op provinciale N-wegen waar relatief veel ongelukken gebeuren doordat er te hard wordt gereden. De Tweede Kamer moet 'later dit jaar' nog akkoord geven voor het wijzigen van de boetebedragen.

 

Bron: Rijksoverheid

Autobanden in brand gestoken op vluchtheuvel in Renswoude

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 05:05

RENSWOUDE- In de nacht van zaterdag op zondag, rond 00.57 zijn op de Dorpsstraat in Renswoude een aantal autobanden in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur geblust.

 

Door het bluswater op de weg ontstond een gevaarlijke situatie. De gemeente komt de weg extra strooien. Tijdens de zoektocht naar de daders heeft een politiewagen een lantaarnpaal geraakt.

Nederland ontwaakt onder deken van sneeuw

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 05:15

NEDERLAND - Op veel plaatsen in Nederland is afgelopen nacht sneeuw gevallen. De snelwegen zijn moeilijk begaanbaar ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat. Op de A28 ligt een laag ijs met sneeuw wat de weg levensgevaarlijk maakt. Op de A1 is een snelheidsbeperking van 50km/h van kracht omdat deze ook spiegelglad is. De combinatie met ijskoude wind, ijzel en sneeuwjacht kan nog wel eens voor problemen zorgen.

 

De sneeuw heeft inmiddels ook Groningen en Texel bereikt. Het sneeuwgebied trekt zeer langzaam richting het noorden. De rest van de dag zal de meeste sneeuw vallen in de Achterhoek en Twente, waar nog zo'n 10-15 centimeter extra kan vallen.

Sneeuw in Amersfoort levert mooie plaatsjes op

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 15:46

AMERSFOORT - Het grootste deel van Nederland is zondagmorgen bedekt onder een sneeuwdeken. De harde wind maakte het extra koud. Ook op plekken waar het nauwelijks vroor kon het aanvoelen als -10 door de harde wind. Gemiddeld ligt er zo'n acht tot negen centimeter en de sneeuwval houdt voorlopig nog aan.

 

De oude binnenstad van Amersfoort ziet er prachtig uit onder een laagje sneeuw. Op sociale media verschijnen steeds meer sfeerbeelden. Stuur jouw sneeuwfoto in via de knop 'Toevoegen' onder de foto's!

Auto botst door gladheid tegen boom op de Outputweg in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 16:35

AMERSFOORT - Zondagmiddag kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding letsel op de Outputweg in Amersfoort. Komend uit de richting Hoogland was een personenauto net voor de kruising met de Basicweg tegen een boom gereden. Medewerkers van de ambulance hebben de inzittenden nagekeken. Er hoefde niemand mee met de ambulance.

 

De politie heeft de moeder en twee kinderen van het gezin meegenomen. De vader wachtte in de auto op de berger. Dit leidde wel tot verwarring bij inzittenden van een passerende auto. Ze dachten dat er nog eerste hulp nodig was. De berger heeft uiteindelijk de auto meegenomen.

Door aanhoudend winterweer, vandaag geen NS-treinen meer

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 17:05

NEDERLAND - Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat NS en ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden. Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden.

 

Later vandaag volgt meer informatie over het treinverkeer van morgen. De NS adviseert reizigers de reisplanner en de nieuwsberichten goed in de gaten te houden.

Etui aangetroffen bij verdachte van autokraak, wie herkent dit etui?

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 16:43

AMERSFOORT - De politie heeft op vrijdagavond 5 februari 2021, rond 23:00 uur, een verdachte aangehouden op de Durgerdamhaven (Vathorst) in Amersfoort voor inbraak in een auto. Bij zijn fouillering troffen agenten een etui aan welke niet van hem is. De politie wil graag weten of iemand zijn/haar etui herkent.

 

Mocht er iemand zijn die dit etui herkent dan graag contact opnemen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844.

Strenge vorst: NS rijdt alleen met Sprinters

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 15:43

NEDERLAND - Vanwege de strenge vorst rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet.

 

Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat ze zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen. Waar het kan, worden treinen verlengd.

 

De situatie op het spoor blijft echter onzeker, de NS adviseert u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

 

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

Burenruzie in de wijk Nieuwland loopt uit de hand

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 19:50

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag rond 18:00 uur liep een burenruzie uit de hand aan de Kalmoes in Amersfoort. Volgens een omstander zou onder andere een kledingstuk zijn losgerukt door een buur. Ook zou er iets met een geparkeerd busje zijn gebeurd. De hulpdiensten waren met twee politie wagens ter plaatse. De politie heeft in de buurt verklaringen opgenomen.

 

Een politieheli cirkelde een tijdje boven de wijk Nieuwland in Amersfoort.

Fikse vertraging op Gelderse snelwegen door vorstschade en ongevallen

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 15:23

REGIO - Woensdag 10 februari is het op de A1 weer armoe troef met de doorstroming van het verkeer. Door een slecht wegdek en afgesloten rijstroken gebeuren er met regelmaat aanrijdingen.

 

Vanuit Hoevelaken richting Apeldoorn staat de weg drie rijstroken vol. Verkeer moet tot aan Stroe rekening houden met ruim een half uur vertraging en verderop bij Twello komt daar nog eens drie kwartier vertraging bij. Vanwege vorstschade zijn twee rijstroken afgesloten.

 

Van Barneveld richting Hoevelaken is één rijbaan volledig afgesloten.

Schaatsers moeten het ijs verlaten op last van de burgemeester

Gemaakt: Donderdag, 11 februari 2021 18:10

NIJKERK - Donderdagmiddag rond 17.00 uur heeft burgemeester Gerard Renkema het de schaatsbaan op het randmeer net voor de Nijkerkerbrug laten ontruimen door politie en handhaving.

 

Op het hoogtepunt vanmiddag waren er ruim zeshonderd mensen op het ijs, ten tijde van de ontruiming waren er nog zo'n vierhonderd personen op het ijs. Rond 16.15 uur is er zeker één persoon door het ijs gezakt, deze is door omstanders op het droge geholpen. De persoon raakte niet onderkoeld.

 

De ontruiming verliep rustig, na ongeveer een half uur was iedereen van de ijsvloer vertrokken. Of er morgen wel weer geschaatst mag en kan worden is nog niet bekend.

Man zakt door het ijs op de Eem in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 12 februari 2021 17:01

AMERSFOORT - Vrijdagmiddag 12 februari rond 16.10 uur is een persoon bij de fietsbrug over de Eem ter hoogte van de Kleine Koppel in Amersfoort door het ijs gezakt.

 

Door middel van een reddingsboei kon de man zelfstandig uit het water komen. De duikers van de brandweer zijn het water ingegaan om het slachtoffer te helpen. De man werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De man zou aan het wandelen zijn geweest op het ijs.

Eerst sneeuw eendjes, nu Valentijns hartjes in binnenstad Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 16:18

AMERSFOORT - Afgelopen week waren de eendjes van sneeuw van Jeroen Somers in het nieuws . De eendjes waren door hem op diverse plaatsen in de stad geplaatst. Nu, tijdens de mooie zaterdag dat er veel wordt geschaatst, is hij bezig Valentijns Hartjes van sneeuw te plaatsen.

 

Aangemoedigd door mensen om hem heen is hij vandaag weer op pad gegaan. Dit keer heeft hij de mal zelf gemaakt met een 3D printer. En het werkt perfect !

Zangvogelweg in Amersfoort afgesloten vanwege vallend ijs vanaf dak

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 16:30

AMERSFOORT - Zaterdag rond 13:30 uur is de brandweer van Amersfoort gestuurd naar de Zangvogelweg in Liendert. Er bleek gevaar te zijn ontstaan door vallend sneeuw en ijs vanaf het dak van een flat. Het sneeuw stortte omlaag, op de stoep, en tot halverwege de Zangvogelweg.

 

Net toen de brandweer de wagen had geparkeerd bij de flat stortte er ter plaatse van de wagen het sneeuw op en naast de brandweer wagen. De brandweer heeft de stoep afgezet en de gemeente ingelicht.

Natuurfotograaf vindt vastgevroren zwaan in Eemnes

Gemaakt: Zaterdag, 13 februari 2021 16:38

EEMNES - Zaterdagmiddag 13 februari rond 13.45 uur is een vastgevroren zwaan gevonden aan de Zuid Ervenweg in Eemnes. Een natuurfotograaf kwam de vastgevroren zwaan tegen en alarmeerde de hulpdiensten.

 

Na een aantal pogingen kon de zwaan gevangen worden door de brandweer. De zwaan is meegenomen door medewerkers van de dierenambulance om gecontroleerd te worden.

Jan van Arkelweg in Achterveld tijdelijk afgesloten vanwege schoorsteenbrand

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 16:29

ACHTERVELD - Bij een woning aan de Jan van Arkelweg in Achterveld heeft de brandweer zondagmorgen een schoorsteenbrand bestreden. Het vuur brak rond 10:35 uur uit.

 

Met behulp van een ladderwagen uit Amersfoort kon het schoorsteenkanaal geveegd worden.

Code rood voor maandagochtend vanwege gladheid door ijzel

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 18:15

NEDERLAND - Weggebruikers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

 

Alle niet strikt noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het hele land, en dan met name op lokale wegen, is aanhoudende gladheid mogelijk door sneeuwresten.

 

Alle test- en vaccinatielocaties zijn tot 12.00 uur gesloten.

Uitslaande brand in woonboerderij aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 21:43

NIJKERKERVEEN - Zondagavond 14 februari rond 20.45 is brand ontstaan in een woonboerderij aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand. Er is opgeschaald vanwege de omvang van de brand.

 

Het pand stond leeg en is volledig afgebrand. De brandweer had moeite met het bereiken van het pand. Vermoedelijk is de brand aangestoken.