Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:03:58 Amersfoort 96163 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-129

Ambulance 09-129

zondag 20 september 2020

Archief

Fietsster slaat over de kop na remactie in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 18:30

AMERSFOORT - Woensdagmiddag 29 april rond 17.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Kruidendreef in Amersfoort.

 

Een fietsster wilde voor de verkeersdrempel afremmen, maar sloeg toen over de kop. De jonge dame raakte daarbij gewond en werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd en heeft een mitella omgekregen. Ze is door familie opgehaald.

Auto vat vlam in parkeergarage van De Nieuwe Hof in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 21:32

AMERSFOORT - Woensdagavond 29 april rond 21.00 uur heeft een auto vlam gevat in de parkeergarage van winkelcentrum De Nieuwe Hof aan de Zonnewijzer in Amersfoort. De vlammen slaan uit de auto.

 

De brand zou ontstaan zijn in het motorcompartiment, maar was snel geblust door de brandweer. Bij de brand kwam enorm veel rook uit het trappengat. Omstanders worden, voor hun eigen veiligheid, op afstand gehouden.

Bestelwagen botst achterop vrachtwagen bij afrit Vathorst in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 16:20

NIJKERK - Donderdagmiddag 30 april rond 12.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A28 in Nijkerk. Bij afrit Amersfoort-Vathorst is een bestelwagen achterop een vrachtwagen gebotst. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

 

De bestelwagen heeft daarbij de nodige schade opgelopen en moest door een berger worden afgesleept. Niemand raakte gewond.

Getuigen gezocht poging overval Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 17:30

AMERSFOORT - Een gewapende man wilde maandag 27 april een stel in een winkel beroven. De recherche is op zoek naar getuigen.

 

Rond 13.30 uur kwamen een man en een vrouw aan bij een winkel aan de Grote Haag. De 35-jarige eigenaar had daar een zakelijke afspraak. Een man die aan kwam lopen en zwaaide werd binnengelaten. De Amersfoorter zag dat twee andere mannen zich verdacht gedroegen in de buurt van zijn zaak. Toen de eerste man binnen was, deed de eigenaar snel de deur op slot.

 

Ineens kwam een van de twee andere mannen naar de deur gelopen met een wapen in zijn hand. Ook hij wilde de winkel in, maar omdat de deur op slot zat, kon hij niet binnen komen. De eerste man raakte in paniek en is de winkel uitgelopen. Ondertussen waren de mannen buiten al verdwenen. Een van deze twee mannen rende in de richting van de Amersfoortse Kei.

 

De signalementen van de daders is als volgt.

 

Dader 1:

 • donker getint
 • 1.85 meter lang
 • 20-25 jaar
 • dreadlocks tot net over de schouders
 • brildragend (geen zonnebril)
 • dun/mager postuur
 • zwarte jas
 • donkere broek
 • Nike sneakers

 

Dader 2:

 • donker getint
 • kleiner dan man 1
 • dun/mager postuur
 • mogelijk brildragend
 • kort haar
 • kleding weet ik

 

De man die in de winkel was, zag er als volgt uit:

 • leeftijd begin 30 jaar
 • lengte ongeveer 1.80 meter
 • normaal postuur
 • kort zwart haar
 • tatoeage onder het linkeroog
 • tatoeage rechts in de nek

 

Informatie?

Wie heeft er rond 13.30 uur iets gezien op de Grote Haag? Wie heeft informatie die het team kan helpen in het onderzoek? Neem contact op via 0900-8844 of vul onderstaand formulier in. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Advies overheid: verwijder NL-Alert-app vanwege data-lek!

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 21:13

NEDERLAND - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vandaag melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een data-lek in de aanvullende informatie-app van NL-Alert. Deze app is vrij nieuw en is aanvullend op het algemene NL-Alert alarmmiddel van de overheid in het geval van een noodsituatie. De app kan sinds begin maart worden gedownload door gebruikers van een Android- of iOS-toestel voor aanvullende informatiediensten. Intussen hebben circa 58.000 gebruikers deze extra informatie-app gedownload. Zij krijgen het advies om deze aanvullende NL-Alert-app te verwijderen van hun telefoon. Het verwijderen van de aanvullende app heeft geen gevolgen voor het ontvangen van alarmberichten van NL-Alert zelf, want het is een heel ander systeem.

 

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat nader onderzoek wordt gedaan naar de omvang van het data-lek in de aanvullende app en hoe het heeft kunnen ontstaan. Om naast alarmberichten van NL-Alert aanvullende informatiediensten via de app te kunnen leveren, bijvoorbeeld met pushberichten, moeten op dat moment locatiegegevens worden verzameld van de gebruikers die zich dan in een getroffen gebied begeven. Er zijn echter ook locatiegegevens en mogelijk andere persoonsgegevens, zoals informatie over het besturingssysteem en andere geïnstalleerde apps, bij een externe notificatiedienst terecht gekomen zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven. Deze externe dienst is verzocht het verzamelen van data via de app per direct te staken en de al verzamelde data te vernietigen.

 

Dichten data-lek
Er worden nu maatregelen genomen om de aanvullende app op een andere, veiliger manier in te richten. Zolang dit proces niet is voltooid, is het advies de app te verwijderen. Er zal binnen enkele dagen een update van de app worden verspreid, waarin de betreffende externe dienst is verwijderd. Daarmee wordt het lek zo snel mogelijk gedicht.

 

De NL-Alert app is een waardevolle aanvulling op de crisiscommunicatiemiddelen van de overheid. Tegelijkertijd moeten burgers erop kunnen vertrouwen dat er op zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Minister Grapperhaus heeft de Auditdienst Rijk (ADR) gevraagd onderzoek te doen naar de gang van zaken. De ADR heeft hiermee ingestemd.

 

Zodra er meer bekend is over het data-lek zal die informatie worden verspreid via de website van NL-Alert en wordt ook weer de Tweede Kamer geïnformeerd.

Politiewagen knalt in de vangrail op de A28 bij Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 04:38

AMERSFOORT - Vrijdagavond 1 mei rond 23:00 uur is een politiewagen in de vangrail beland ter hoogte van oprit nr. 7 'Leusden', rijrichting Hoevelaken.

 

De politie was met spoed onderweg naar een melding. In de auto zaten twee agenten. Eén agent is achter de vangrail nagekeken door het ambulancepersoneel en is in de ambulance meegenomen.

Drie automobilisten rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 23:05

AMERSFOORT - Drie automobilisten zijn het rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding bij controle op de Bunschoterstraat en de rijksweg A30.

 

Rijden met een snelheid van 130 km waar 80 km is toegestaan : proces verbaal snelheid en rijbewijs ingevorderd. Daar deze bestuurder meerdere overtredingen, zoals bumperkleven heeft gepleegd volgt ook nog een EMG (Educatieve Maatregel Gedrag). Rijden met een snelheid van 137 km waar 80 km is toegestaan : proces verbaal snelheid en rijbewijs ingevorderd. Rijden met een snelheid van 174 km waar 100 km is toegestaan : proces verbaal snelheid en rijbewijs ingevorderd.

 

Bij invordering stuurt de politie het rijbewijs binnen drie dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen tien dagen of het rijbewijs wordt ingehouden of dat de autobestuurder zijn rijbewijs terugkrijgt. In de periode dat de automobilist zijn rijbewijs kwijt is mag hij geen enkel motorvoertuig besturen. Ook niet als deze het voertuig nodig heeft voor zijn werk.

 

Inhouding van het rijbewijs
De officier van justitie kan het rijbewijs voor langere tijd inhouden. De inhouding van het rijbewijs is een maatregel die geldt totdat de zaak voor de rechter komt. De officier van justitie is wettelijk verplicht de zaak binnen zes maanden na de invordering voor de rechter te brengen.

Grote groep 'sportieve' rijders aangehouden bij Harderwijk

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 23:12

HARDERWIJK - De politie heeft zaterdagavond een groep hardrijders aangehouden bij Harderwijk. Vier bestuurders gingen flink over de schreef en reden 100 kilometer per uur te hard. Zij konden hun rijbewijs inleveren.


Een grote groep sportieve auto's reed 'sportief' vanuit Amersfoort richting Harderwijk, schrijft de politie. De bestuurders reden 180 kilometer per uur waar 80 de maximumsnelheid was. In Harderwijk brachten agenten enkele auto's tot stoppen.

 

De politie nam niet alleen rijbewijzen in. In een van de hard rijdende voertuigen zaten een kind van 1 jaar en een kind van 6 jaar. Daarvan is een 'zorgmelding' gedaan, aldus de politie.

Schuim op de Patricierslaan zorgt voor gevaarlijke situatie

Gemaakt: Zondag, 03 mei 2020 18:14

AMERSFOORT - Op de Patricierslaan in de wijk Nieuwland in Amersfoort is een gevaarlijkde situatie ontstaan door schuim op de weg.

 

Op social media wordt gewaarschuwd, 'veel kinderen op de weg, bollen verstopt onder het schuim '. Het raken van de metalen bollen heeft vorig jaar al geleid tot het kantelen van een picnic wagentje.

 

Een buurtbewoonster op social media : ' Ik woon aan een van die fonteinen en heb vorig jaar nog net een kind onder het schuim uit kunnen halen dat bijna stikte. En dan heb ik het nog niet eens over de auto's die de kinderen hierdoor niet meer zien, wat pas écht levensgevaarlijke situaties oplevert. Ik begrijp dat sommigen de lol ervan inzien, maar vraag me wel eens af wanneer de gemeente hier iets aan gaat doen. Of moet er eerst echt iets met een kind gebeuren? '

“Mensen doen vaker een beroep op 112 dan vroeger”

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 01:12

Een ongeval in het verkeer, een slachtoffer reanimeren. Het maakt deel uit van de werkdag van een ambulanceverpleegkundige. Reggie Diets (59) was 25 jaar lang zo’n verpleegkundige die klaarstond als 112 werd gebeld. Inmiddels is hij manager onderwijs ambulancezorg en schreef naar aanleiding van zijn ervaringen een boek: ‘Ambulancezorg altijd in beweging’. 

 

“Dit boek kwam tot stand naar aanleiding van de blogs die ik regelmatig schreef over het dagelijkse werk van een ambulancezorgprofessional. Deze blogs zijn in verhalende vorm in het boek terecht gekomen en bieden onder meer een eerlijke kijk op het werk op de ambulance toen en nu, in de huidige zorg.” 

 

Diets startte in de jaren negentig als verpleegkundige in een ziekenhuis. “Ik wilde enorm graag verpleegkundige worden, ook al had ik zo’n zorgberoep niet van huis uit meegekregen. Sterker nog, mijn vader vond het een beroep voor vrouwen. Die zag me liever een ander vak leren en timmerman worden bijvoorbeeld.” 

 

In die tijd moest een ambulanceverpleegkundige man zijn, en sterk

 

Diets zette door en er vormde zich meer en meer een passie voor het vak van ambulanceverpleegkundige. “In die tijd bestond de eis voor ambulanceverpleegkundige vooral uit het feit dat je man moest zijn en sterk. Er waren immers nog geen trolleys voor onder de brancards zoals tegenwoordig. Ik was 27 jaar en na een eerste afwijzing kreeg ik toch de kans om te bewijzen dat ik met een medeverpleegkundige een persoon van tachtig kilo op een brancard vele trappen naar beneden kon dragen. Ik werd aangenomen.” 

 

Diets werkte drie jaar lang in Amsterdam op de ambulance en stapte vervolgens over naar Utrecht, waar hij tien jaar werkzaam was. Hij volgde ondertussen een interne opleiding, trouwde op zijn 35ste zijn vijftien jaar jongere vrouw die ook in de ambulamcezorg werkzaam was en is, en ging naast zijn dagelijkse werk in deeltijd studeren. “Ik wilde het onderwijs wel in en haalde mijn akte. Uiteindelijk werkte ik voor veertig procent op de ambulance en werkte de andere zestig procent in het onderwijs. Toen er een baan vrijkwam als opleidingscoördinator voor ambulancepersoneel heb ik dat met beide handen aangepakt.”

 

Mensen doen veel eerder een beroep op 112 dan vroeger

 

Zes jaar geleden stapte hij voor honderd procent op het onderwijs over en werd manager onderwijs bij een middelgrote ambulancedienst in het midden van het land. Dat doet hij nog steeds. “Het grote verschil met jaren geleden is dat de zorg enorm aan het digitaliseren is. Bovendien doen mensen veel eerder een beroep op 112 dan vroeger. Het is laagdrempeliger geworden. De zorg is een product dat mensen makkelijker consumeren. Daar komt nog bij dat de vraag in de zorg enorm toeneemt, en er is een tekort aan goede verpleegkundigen en artsen. Bovendien wordt de zorg ook nog eens intensiever. Zeker voor ambulancepersoneel.”

 

Voordat een patiënt in het ziekenhuis terecht komt, heeft het ambulancepersoneel al een reeks aan onderzoeken uitgevoerd. “Dat betekent dat deze ambulancezorgprofessionals zich regelmatig moeten bijscholen omdat de wet bepaalt wat er in en rond de ambulance al aan zorg moet plaatsvinden voordat de ziekenhuisverpleegkundigen het overnemen. Dat is een zware taak.” 

 

Of het nog zo is dat louter mannen op de ambulance werkzaam zijn, ontkent Diets direct. “Nee hoor. Was in mijn tijd misschien vijftien procent van het personeel vrouw. Tegenwoordig is het fifty fifty. Vrouwen tillen net zo makkelijk patiënten op een brancard als mannen en gaan even zorgvuldig en deskundig met bijvoorbeeld agressie van omstanders om. Zij doen niet onder voor mannen.” 

 

Sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen aan dit boek

 

Het boek dat hij schreef, in samenwerking met een van zijn studenten die de blogs omzette in boekvorm, is vooral heel verhelderend voor jonge mensen die graag op de ambulance zouden willen werken. Ze krijgen een reëel beeld van het dagelijkse leven van een ambulancezorgprofessional. “Ook mensen die ooit betrokken waren bij een ongeval of iets in die trant zullen in het boek herkenning vinden. Daarnaast kunnen sensatiezoekers er ook hun hart aan ophalen. Er staan natuurlijk beschrijvingen in van grote incidenten. Ongevallen en reanimaties van jonge kinderen bijvoorbeeld. Maar vooral ook hoe mijn werkdag er in die begintijd uitzag en hoe het er nu aan toegaat. Er staan ook veel persoonlijke passages in.”

 

“Ik heb 25 jaar patiëntenzorg geboden. Als ik nu met jonge mensen het werk als coördinator evalueer, mis ik het. Het is de dynamiek, en de contacten met politie, brandweer en huisartsen die ik mis. Ik werk nu dagelijks op kantoor om beleid te maken. Dat is wel heel iets anders.”

 

Dat hij nog regelmatig aan het werk herinnerd wordt, onderschrijft Diets met een praktijkvoorbeeld van een jaar terug. “Ik werd ingezet om kinderen te vaccineren en trof een moeder met een jongen van een jaar of zeventien. Kerel van 1.80 meter. ‘Ik ken u’, zei de vrouw. ‘U kwam als ambulanceverpleegkundige regelmatig een frietje eten in de patatzaak waar ik toentertijd werkte.’ Dat bleek echter niet alles. Toen in die tijd deze vrouw zwangerschapsproblemen had, werd er een ambulance gebeld. Haar zoon, die ik zou vaccineren, werd in die ambulance geboren. Ik was degene die haar bijstond als verpleegkundige. Zo kan het gaan.” 

 

Het boek ‘Ambulancezorg in beweging’ is voor 22,50 euro te bestellen via deze link: https://www.boekenbestellen.nl/boek/ambulancezorg-altijd-in-beweging/36419

 

Eind dit jaar volgt een tweede druk met daarin extra verhalen door Diets geschreven over de gevolgen voor het werk van het ambulancepersoneel in tijden van de coronacrisis. 

Discussie op straat mondt uit in een stevige vechtpartij

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 17:03

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag even na 14:00 uur ontstond er tegenover Albert Heijn op winkelcentrum Emiclaer een luide discussie tussen een man (met fiets) enerzijds en een man en vrouw anderzijds. Het betrof een discussie in privé sfeer.

 

Deze discussie mondde uit in een stevige vechtpartij. Een van de mannen raakte in de nek gewond. Met name één omstander, een man, nam het voortouw om de partijen te scheiden. Uiteindelijk is de man met de fiets vertrokken. Meerdere omstanders hadden de politie gebeld. Deze kwam ter plaatse nadat de man op de fiets al was vertrokken. Deze zal waarschijnlijk nog een thuis bezoek van de politie krijgen. De andere man begon het gevecht met een ijsje in zijn hand. Of het ijsje het gevecht heeft doorstaan is onbekend.

Huiselijk geweld melden via codewoord ‘masker 19’

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 17:14

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden.

 

Huiselijk geweld melden kan in eerste instantie door telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis of – bij een levensbedreigende situatie – met de politie. In sommige gevallen is het voor slachtoffers lastig om te bellen zonder dat de dader dit merkt, zeker nu iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis is.

 

Minister De Jonge: "Als het thuis niet veilig is, is deze tijd extra zwaar. Juist nu mag vrouwen niets in de weg staan om huiselijk geweld te melden. Iedere drempel om te melden moeten we wegnemen. Het codewoord bij de apotheek is een extra mogelijkheid voor slachtoffers om hulp te vragen."

 

Alle apotheken in Nederland ondernemen actie als iemand het codewoord noemt. Als een slachtoffer het codewoord 'masker 19' gebruikt bij de apotheek, en alleen is, nodigt de apotheker diegene uit om in een aparte ruimte samen Veilig Thuis te bellen. Als het slachtoffer samen met een ander de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis. Het melden van huiselijk geweld via een codewoord bij de apotheek is al eerder in een aantal andere landen ingevoerd.

 

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je vermoedens van huiselijk geweld in je omgeving? Je kunt iets doen door erover te praten of door advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Inzittenden auto slaan op de vlucht na ongeval op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 21:27

TERSCHUUR - Burgers hebben woensdag 6 mei de politie goed geholpen bij de aanhouding van twee mannen na een crash. De politie zat al achter de mannen aan, maar stopte de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd. Toen de auto even later crashte, renden de mannen het weiland in. Twee burgers hielden ze tegen en door anderen werd gezien dat de mannen in het weiland iets weggooiden. Een waardevolle tip die leidde tot de vondst van duizenden euro's.


De twee mannen vielen gisteravond rond 20.45 uur op doordat ze met snelheden van ver boven tweehonderd kilometer over de snelweg reden. Agenten gingen er direct achteraan, maar de mannen negeerden het stopteken en gaven extra gas. Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat dat met zich mee bracht, stopten de agenten de achtervolging. Ondertussen werden via de Meldkamer andere agenten naar de A1 gestuurd om de collega's te ondersteunen en de vluchtende auto verderop te kunnen stoppen.

 

Dat de hoge snelheden inderdaad gevaar met zich meebrachten, bleek wat later toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto crashte tegen de vangrail van de snelweg. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Rotterdam en een man van 27 uit Den Haag, vluchtten het naastgelegen weiland in. Via de sloot probeerden ze er aan de andere kant vandoor te gaan, maar daar stuitten ze op twee doortastende burgers. Die hielden de mannen staande en droegen hen over aan agenten, die de mannen aanhielden.

 

Ondertussen werd er ook een agent met een speurhond bijgevraagd. Een oplettende automobilist had namelijk gezien dat de mannen iets weg hadden gegooid in het weiland. Deze melding bleek van grote waarde: in het weiland werd ruim 13.500 euro gevonden.

 

Onderzoek waar het geld vandaan komt
De twee mannen zijn gisteravond door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt waar het geld vandaan komt en of het legaal of crimineel verdiend geld is en wat de rol van de twee mannen daarbij is. De gecrashte auto is afgesleept en wordt ook onderzocht.

Drugsdealers in Amersfoort na achtervolging klemgereden door politie

Gemaakt: Donderdag, 07 mei 2020 17:42

AMERSFOORT - Op woensdag 6 mei werden om 16:45 uur een vrouw en een man aangehouden in Amersfoort in verband met het dealen van harddrugs. De derde verdachte wist te ontsnappen. De politie is nog op zoek naar hem.


De recherche was een onderzoek gestart naar de verdachten na (anonieme) meldingen over het vermoedelijke dealen van drugs in Amersfoort. Tijdens het onderzoek bleek dat er inderdaad in diverse wijken in Amersfoort - maar ook in Leusden, Bunschoten en Soest- onder andere vanuit een auto gedeald werd door een man en een vrouw. De recherche besloot daarop de auto te volgen.

 

Aanhouding verdachten
De verdachten, een vrouw van 21 jaar uit Amsterdam en een man van 24 jaar uit Amersfoort, werden na een achtervolging klemgereden in hun auto door een politievoertuig. De man is aangehouden op de Heiligenbergerweg en de vrouw op de Meridiaan. De derde verdachte wist te ontkomen. De politie weet wie het is en is nog op zoek naar hem.

Bij de vrouw is er een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Ze had in haar bh 99 bolletjes zitten: 49 met cocaïne en 49 met heroïne en eentje met hash. Ook werd er bij haar een grote hoeveelheid cashgeld aangetroffen. Zij zit nog vast voor verhoor en wordt verdacht van de handel in drugs. De aangehouden man is na verhoor heengezonden.

 

Doorzoeking woning
Na de aanhouding werd de woning van de nog niet aangehouden verdachte op de Liendertseweg doorzocht. De recherche trof daar een handelshoeveelheid harddrugs aan.

Vrouw op fiets aangereden door auto in Kattenbroek

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 15:47

AMERSFOORT - Vrijdag 8 mei heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een vrouw op een e-bike. Het ongeval gebeurde omstreeks 13:30 uur op de kruising Heideweg - Laan naar Emiclaer in Amersfoort.

 

De vrouw raakte hierbij gewond en is door het ambulancepersoneel nagekeken. De ernst van de verwondingen is onduidelijk. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Gratis toegang tot tijdschriften, boeken en luisterboeken voor zorgbehoevende mensen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 15:54

Het coronavirus raakt ons allemaal. Voor de zorg betekent dit dat mensen hun dierbaren niet meer kunnen zien, zich vervelen en misschien zelfs eenzaam voelen. Tegelijkertijd is de druk op zorgverleners hoog.

 

Samen met de Meander Ziekenhuizen en uitgeverijen is de app Wait geactiveerd. Met Wait krijgen de zorgbehoevende mensen, op locatie, gratis toegang tot tijdschriften, boeken en luisterboeken.

 

Wait is zowel voor de gebruiker als de zorgorganisatie gratis.

Automobilist op de A1 bij Bunschoten rijdt 58 km/u te hard

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 15:51

BUNSCHOTEN - Op de Rijksweg A1 ter hoogte van Bunschoten een bestuurder staande gehouden die na correctie 58 km/u te hard reed. Toegestane snelheid ter plaatse was 100 km/u.

 

De bestuurder krijgt een bekeuring en zijn rijbewijs is ingevorderd.

EOD doet onderzoek naar mogelijk explosief aan deur van bedrijfspand in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:53

AMERSFOORT - De politie heeft dinsdagmiddag 12 mei met meerderde eenheden de Nijverheidsweg-Noord afgezet in verband met een verdachte situatie. Volgens omstanders zou er een handgranaat zijn gevonden bij een loods op het industrieterrein. Het mogelijke explosief was aan een deur vastgebonden.

 

De EOD is ingezet om onderzoek te doen naar het voorwerp dat lijkt op een handgranaat. Omstreekt 13.45 uur werd de weg weer vrijgegeven en vertrok de EOD. De politie doet nog onderzoek in het pand.

Veel schade na aanrijding op kruising in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 18:06

AMERSFOORT - Dindagmiddag rond 17:20 is de berger gestuurd naar de kruising Amsterdamseweg - Berkelstraat / Mijnbouwweg in Amersfoort. Bij het invoegen vanaf de parallelweg naar de hoofdrijbaan van de Amsterdamseweg is een personenauto in botsing gekomen met een andere personenauto. Beide wagens zijn dermate beschadigd dat ze moeten worden afgesleept.

 

De politie heeft een deel van de rijstroken afgezet. Eén bestuurder heeft last van zijn rug. Een ambulance is niet ter plekke gekomen.

Poging tot beroving in omgeving Vuurtoren Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 19:51

AMERSFOORT - Zaterdag 16 mei omstreeks 19:00 uur heeft er een poging tot beroving plaatsgevonden in omgeving Vuurtoren Amersfoort.

 

De politie is op zoek naar een persoon op een zwarte scooter, zwarte helm, zwarte kleding. Kenteken afgeplakt met een donker blauwe tas. Iets gezien? Bel 112 als je hem nu ziet, of anders 0900-8844. Mogelijk is de persoon richting Soest gereden.

Vandalen stoken vuurtje in Randenbroekerbos Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 16 mei 2020 20:02

AMERSFOORT - De brandweer van Amersfoort is zaterdagavond 16 mei met spoed uitgerukt naar de Heiligenbergenweg. In het Randenbroekerbos hebben vandalen brand gesticht.


Oplettende mensen konden erger voorkomen door de brandweer tijdig in te schakelen. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon vrij snel na de bluswerkzaamheden het sein brandmeester geven.

Vreemde lucht uit garageboxen in Amersfoort, brandweer stelt onderzoek in

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 16:03

AMERSFOORT - Zondagmiddag 17 mei rond 13.55 uur heeft de brandweer metingen verricht in een aantal garageboxen aan de Damiëtplein in Amersfoort.

 

Er werd een vreemde vreemde lucht waargenomen. Uit metingen is gebleken dat het om brandstof gaat van een lekkende motorfiets. Omdat de eigenaar van de garagebox niet aanwezig wat heeft de brandweer deze geopend.

 

Een buurtbewoner wist uiteindelijk de eigenaar te bellen en deze is poolshoogte komen nemen. De eigenaar gaf aan dat hij afgelopen vrijdag nog gesleuteld had aan zijn motor. De garageboxen zijn geventileerd.

Diefstallen gepleegd bij patiënten van meerdere zorg instellingen in de regio Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 16:30

REGIO - De politie heeft een onderzoek lopen naar diefstallen gepleegd bij patiënten van meerdere zorg instellingen in de regio Amersfoort. De politie zoekt nog de eigenaars / nabestaanden van de sieraden die op onderstaande foto's worden getoond. Hopelijk komen via deze weg de goederen weer bij de rechtmatige eigenaar(s) terecht.

 

Indien u één van genoemde goederen herkent verzoeken wij u contact op te nemen via het algemeen politienummer, 0900-8844.

Brandweer Amersfoort rukt uit voor brand in bosgebied Barchman Wuytierslaan

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 17:02

AMERSFOORT - De brandweer van Amersfoort moest zondagmiddag uitrukken voor een natuurbrand in het bosgebied aan de Barchman Wuytierslaan. Volgens Alarmeringen Amersfoort kwam de eerste melding om 16:18 uur binnen.

 

De brandweer moest helemaal om rijden om diep in het bos bij de brand te kunnen komen. Uiteindelijk kon de brandweer de brand blussen zonder verdere uitbreiding.

Fietser gewond bij inhaalactie door scooterrijder op het Accupad in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 21:28

AMERSFOORT - Zondagavond 17 mei moesten de hulpdiensten uitrukken naar het Accupad in Amersfoort. Daar is een persoon gewond geraakt nadat een scooterrijder een fietser in haalde.

 

De fietser raakte dusdanig gewond dat deze met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Hoe de inhaal actie zo fout kon gaan is niet duidelijk.

Brandweer moet opnieuw uitrukken voor natuurbrand

Gemaakt: Zondag, 17 mei 2020 21:35

AMERSFOORT - De brandweer moest zondagavond opnieuw uitrukken voor een natuurbrand. Ditmaal nabij kinderboerderij De Vossenheuvel aan de HeiligenBergerweg in Amersfoort.

 

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Maar kom snel onder controle worden gebracht door de brandweer Leusden.

Pizzabezorger beroofd van pizza op Het Masker in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 18 mei 2020 16:48

AMERSFOORT - Op zondag 17 mei werd een pizzabezorger overvallen door drie jonge mannen. Hij werd klemgereden door twee motoren en een scooter. Daarna werd hij beroofd van zijn pizza.


Toen een pizzabezorger rond 17:15 uur op weg was om een bestelling af te leveren werd hij op Het Masker in Amersfoort beroofd door drie mannen . Hij zag een donkerblauwe scooter en twee motoren op zich af rijden. Eén van de motoren blokkeerde hem aan de voorkant en de ander aan de achterkant. Verder kwam er een scooter vanuit de Emiclaerhof aanrijden die hem ook de weg versperde.

 

Het slachtoffer werd vastgepakt en in elkaar geslagen. De jongen viel hierdoor van zijn fiets op de grond. De jongens maakten zijn pizza buit en vluchtten weg.

 

Signalementen
Op de scooter reed een jongen met een breed postuur en een blanke huidskleur. Hij droeg een wit shirt en een donkere spijkerbroek. Op de motor reed een jongeman van ongeveer 19 jaar. Hij is 1m90 lang en droeg een zwarte jas en een wit shirt. De andere motorrijder is een jonge man met een kleine zwarte baard. Hij is ongeveer 19 jaar en hij droeg een donkere trui, donkerblauwe spijkerbroek en witte Adidas-sneakers.

 

Iets gezien?
Heeft u iets gezien van het incident? Of misschien heeft u wel camerabeelden gemaakt? Alle informatie helpt. Geef uw tips door via 0900-8844. U kunt de tips ook anoniem doorgeven via 0800-7000.

Bromfietser rijdt met een gangetje van 45 km/u over de A1 bij Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:13

AMERSFOORT - Tijdens een surveillanceronde trof een agent een bromfietser, met een gangetje van 45 km/u, rijdend aan op de rijksweg A1. De bestuurder in kwestie had naar eigen zeggen nog even de afslag genomen om te tanken in Amersfoort.

 

Toen hij weer de snelweg opreed werd hij gespot door de agent. De bestuurder werd eerst begeleid naar de bebouwde kom en kreeg daar een goed gesprek. Tijdens het gesprek bleek dat de bestuurder uit Amsterdam onderweg was naar zijn woonplaats Emmeloord. Bij controle bleek de bestuurder ook nog geen geldig rijbewijs te hebben. De bestuurder kreeg een tweetal bekeuringen waarna hij lopend zijn weg mocht vervolgen.

Gaslekkage aan de Paulus Buyslaan in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:23

AMERSFOORT -  Dinsdag 19 mei omstreeks 16:05 uur kreeg de brandweer een melding van een aardgaslek aan de Paulus Buyslaan in Amersfoort.

 

Voor de veiligheid werd de hele weg afgezet, waarna Stedin ook ter plaatse kwam. Rond 17:00 was het lek gedicht en kon de weg weer vrijgegeven worden.

Jongens vragen via QR-code om geld over te maken voor parkeerkaartje

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 17:38

AMERSFOORT - Bent u vandaag tussen 12:00 uur en 12:30 uur op de Piet Mondriaanlaan in Amersfoort benaderd door twee jongens met de vraag om via een QR-code geld over te maken of voor hen een parkeerkaartje voor te schieten.

 

Wilt u dan z.s.m contact op nemen met de politie via 0900 8844. Mogelijk is dit een babbeltruc geweest.