Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:27:16 Leusden 122425 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-143

Ambulance 09-143

dinsdag 19 november 2019

Archief

Mes getrokken bij vechtpartij tussen twee mannen aan de Ariaweg

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 18:07

AMERSFOORT - Een ruzie tussen twee mannen is aan de Ariaweg in Amersfoort uitgelopen op een vechtpartij. Daarbij werd ook een mes getrokken. Eén man liep lichte verwondingen op. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

 

Op woensdagmiddag rond 17.00 uur werd de politie gebeld over een uit de hand gelopen ruzie aan de Ariaweg. Het bleek al snel dat twee mannen elkaar te lijf waren gegaan. Eén man was daarbij gewond geraakt. De politie hield uiteindelijk twee mannen aan. Het gaat om een 35-jarige en een 53-jarige man, allebei uit Amersfoort.

 

Om de precieze toedracht de kunnen vaststellen komt de politie graag in contact met mensen die iets gezien hebben. Deze getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Kledingstukken aangetroffen bij winkeldief in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 18:02

LEUSDEN - Welke ondernemer herkend zijn kledingstukken op de foto? De kleding is vrijdagmiddag gestolen bij vermoedelijk winkelcentrum Hamershof in Leusden.

 

De verdachte is aangehouden en deze bleek heel wat winkels in Leusden te hebben aangedaan.

Brandweer blust brandje op balkon van appartementencomplex in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 18:21

AMERSFOORT - Op zaterdag 29 juni rond 17:00 uur is de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan het Forel bij appartementencomplex La Balise. Daar had een brand met flinke vlammen gewoed in een plantenbak op een balkon van een appartement. Er was niemand thuis op dat adres.

 

Aanvankelijk probeerde men met een emmer water vanaf een hogere verdieping te blussen. Maar dat werkte niet. Een medebewoner had een sleutel van het appartement. Hierdoor kon de brandweer naar binnen. Daar is met water uit een emmer de brand geblust.

Insluiper na meerdere misdrijven op heterdaad aangehouden

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 03:19

AMERSFOORT - Zaterdag 29 juni is een 36-jarige man op heterdaad aangehouden voor het plegen van meerdere misdrijven op dezelfde dag. De zoektocht naar de verdachte eindigde na een achtervolging waar meerdere politievoertuigen bij waren betrokken. De man wordt verdacht van een woninginbraak, insluiping in een woning, diefstal van twee auto's en een winkeldiefstal.


Vanmorgen rond 10.00 uur kregen politieagenten een melding van een insluiping in een woning aan de Heinsiuslaan in Amersfoort. Daarbij werden autosleutels gestolen en ging de insluiper er met de auto van de bewoners vandoor. Agenten troffen in dezelfde straat een ander gestolen auto aan. Deze bleek eerder die ochtend buit te zijn gemaakt bij een woninginbraak in Vleuten.

 

Gestolen kleding

Even later die ochtend dook de insluiper in de gestolen auto weer op in Utrecht. Daar had hij in een kledingwinkel dure kledingstukken gestolen en ging hij er met hoge snelheid in het gestolen voertuig vandoor. Met inzet van ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) werd de auto rijdend aangetroffen op de snelweg A27 ter hoogte van Gorinchem. Agenten zetten de achtervolging in die eindigde in de gemeente Boven-Hardinxveld. Daar stapte hij uit de auto en vluchtte hij te voet de woonwijk in.

 

Verstopt in een schuur

Na een zoekactie werd de man op de Rembrandtstraat gevonden toen hij zich probeerde te verstoppen in een schuur van een bewoner. De 36-jarige Utrechter werd gelijk aangehouden en zit vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek en de gebruikte gestolen spullen in beslag genomen, om het snel mogelijk weer terug te kunnen geven aan de eigenaren.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

  • Open de applicatie Gezondheid.
  • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
  • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

  • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
  • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Automobilist onder invloed van drugs raakte meerdere auto's

Gemaakt: Dinsdag, 02 juli 2019 16:25

AMERSFOORT - Op dinsdag 2 juli 2019, rond 03.30 uur, hield de politie een 35 jarige man uit Amersfoort aan voor rijden onder invloed van drugs. Op zich doet de politie dit vaker, maar dit keer had de verdachte meerdere voertuigen geraakt voordat hij werd aangehouden. Niet alleen rijden onder invloed wordt hem ten laste gelegd, ook het verlaten van de plaats van een ongeval.


Met name rondom de Celzusterenstraat e.o. waren meerdere voertuigen en objecten door de man geraakt die daar in zijn bestelauto rond reed.


Heb jij / heeft u ook iets gezien? Heeft u zich nog niet gemeld bij de politie, meld u dan via 0900-8844 en vraag naar de recherche Amersfoort.

 

Heeft de man uw auto ook geraakt en weet de politie dit nog niet, meld u dan ook via bovenstaande nummer.

Ravage na aanrijding tijdens achtervolging in Amersfoort [update]

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:19

AMERSFOORT - Na een korte achtervolging die eindigde in een aanrijding, heeft de politie gisteravond een 28-jarige verdachte uit Vlaardingen op heterdaad aangehouden. De vluchtende bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Ook hebben agenten in de vluchtauto zes kilo vermoedelijke cocaïne aangetroffen.

 

Tijdens een surveillanceronde op dinsdagavond 2 juli in de Amersfoortse wijk Schothorst, zagen politieagenten een auto rijden waarvan het achterlicht niet brandde. Toen de agenten de bestuurder van de auto daarop wilden aanspreken en hem een stopteken gaven, ging de automobilist er vandoor. De politieagenten zetten uiteraard de achtervolging in. Na korte tijd was de achtervolging alweer ten einde, want op het kruispunt van de Holkerweg met de Ringweg Koppel botste de vluchtende bestuurder op een andere auto. De bestuurster van die auto raakte lichtgewond en zij moest per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd.

 

Opsporingsonderzoek
De vluchtende automobilist werd ter plaatse aangehouden. Hij bleek een 28-jarige inwoner van Vlaardingen. Zoals gebruikelijk bij ernstige verkeersovertredingen en verkeersongevallen werd een drugstest (speekseltest) bij de man afgenomen, waaruit een verdenking rees op het rijden onder invloed van softdrugs. De bestuurder is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij het onderzoeken van de vluchtauto troffen de politieagenten vervolgens zes kilo vermoedelijke cocaïne aan. Hierop is een omvangrijker opsporingsonderzoek gestart en vanmiddag heeft de recherche in het kader daarvan de woning van de aangehouden verdachte doorzocht.

 

De verdachte is in verzekering gesteld. Het opsporingsonderzoek is intussen nog in volle gang.

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:08

NIJKERK - Woensdag 3 juli omstreeks 11:50 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de A28 bij Nijkerk vanwege een aanrijding tussen meerdere voertuigen. Het is onduidelijk of er bij het ongeval ook gewonden zijn gevallen.

 

Vermoedelijk is er ook een vrachtwagen betrokken bij het ongeval. De snelweg werd in zuidelijke richting afgesloten, met een lange file vanaf Strand Horst tot gevolg, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Automobiliste in Amersfoort ramt meerdere lantaarnpalen

Gemaakt: Donderdag, 04 juli 2019 17:02

AMERSFOORT - Donderdagmiddag omstreeks 13:50 uur zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de N227 Doornseweg in Amersfoort. Daar is een vrouw vermoedelijk de macht over het stuur verloren en heeft daarbij verschillende lantaarnpalen geraakt en is bij de benzinepomp tot stilstand gekomen .

 

De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Vijftien jaar cel geëist voor moord op ex-partner in Hoogland

Gemaakt: Donderdag, 04 juli 2019 17:44

HOOGLAND - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een celstraf van vijftien jaar geëist tegen een 54-jarige man uit Hoogland. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin om het leven te hebben gebracht.

Op 14 december vorig jaar gaat het latere slachtoffer rond half twee 's middags langs bij haar ex-partner in Hoogland. Ze wil hem duidelijk maken dat het echt over is tussen hen beiden. In de periode ervoor heeft ze hem al laten weten dat ze niet verder met hem wil. Het bezoek loopt uit op een drama. Ongeveer anderhalf uur later krijgt de politie een telefonische melding van een mogelijk misdrijf op het betreffende adres in Hoogland. Agenten treffen in de woning het levenloze lichaam van het slachtoffer en daar bij ook de verdachte aan.

 

Onderzoek toont aan dat de vrouw is overleden als gevolg van verwurging of als gevolg van snijwonden in haar hals, of als een combinatie ervan. De verdachte heeft bekend dat hij zijn ex-vriendin heeft gewurgd en heeft gesneden met een mes.

 

Uit getuigenverklaringen blijkt dat de verdachte de hoop koesterde dat het nog goed zou komen tussen hen beiden en dat hij daarom ook uitkeek naar bezoek van zijn ex. Zelf verklaart hij dat tijdens het bezoek een moment van vertedering 'zomaar' omsloeg in agressie. De officier vindt dit niet aannemelijk en ziet de onwelgevallige boodschap die verdachte van het slachtoffer te horen kreeg als de aanleiding voor de uitbarsting van het geweld. In een afgeluisterd telefoongesprek vanuit het huis van bewaring vertelt de verdachte zijn gesprekspartner ook dat er een 'trigger' is geweest waardoor hij 'is geflipt' en dat hij 'ooit nog wel eens zal vertellen wat hem getriggerd heeft'.

 

Hoewel niets er op wijst dat de verdachte vóór de komst van zijn ex al van plan was haar van het leven te beroven, houdt het Openbaar Ministerie hem wel degelijk verantwoordelijk voor moord met voorbedachte rade. De lichtere verdenking van doodslag is van toepassing wanneer het delict in een plotselinge opwelling gepleegd wordt. In dit geval blijkt uit onderzoek dat er minuten tot tientallen minuten hebben gezeten tussen de aanvang van het geweld en de beëindiging ervan, waarna het slachtoffer is overleden. De verdachte heeft het slachtoffer eerst verwondingen in haar gezicht toegebracht en is toen over gegaan tot verwurging. Daar is hij mee gestopt om naar de keuken te gaan, een mes te pakken, terug naar de woonkamer te gaan en haar in de hals te snijden. In de visie van het Openbaar Ministerie kan door het tijdsverloop en de keuze om een ander wapen te halen en in te zetten niet gesproken worden van handelen in een opwelling en moet verdachte veroordeeld worden voor moord met voorbedachte rade.

 

De verdachte heeft in de visie van het Openbaar Ministerie op een verschrikkelijke wijze het leven afgenomen van een vitale vrouw die vol in het leven stond. Met haar dood zijn de levens van haar kinderen en die van vele anderen die haar lief hadden, compleet op hun kop gezet. Zonder afscheid te hebben kunnen nemen, moeten zij verder zonder haar. Uit het psychologisch onderzoek zijn geen stoornissen bij de verdachte naar voren gekomen. Hij is daarom geheel toerekeningsvatbaar. Daar staat tegenover dat de verdachte een blanco strafblad heeft. Alles afwegende is een lange celstraf passend en komt de officier van justitie tot een eis van vijftien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

 

Namens de nabestaanden is een schadevergoeding van ruim 170 duizend euro gevorderd.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
  • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

Motorrijdster licht gewond na valpartij in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 16:44

AMERSFOORT - Op zondagmiddag 7 juli omstreeks 14.00 uur zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Hogeweg in Amersfoort, ter hoogte van de Tabaksschuur. Daar is door nog onbekende oorzaak een motorrijder onderuit gegaan.

 

De vrouw op de motor is nagekeken door ambulancemedewerkers maar zij is zelf voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Het bleef bij lichte verwondingen. De politie heeft tijdelijk een deel van de weg afgezet.

A28 bij Amersfoort even dicht vanwege landing traumahelikopter

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 19:22

AMERSFOORT - Op zondagavond 7 juli zijn de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een incident op de A28, richting Utrecht, bij Amersfoort.

 

Er was sprake van een medische noodsituatie. Vermoedelijk werd een kind onwel in een auto. De A28 was eventjes afgesloten omdat de traumahelikopter op de snelweg moest landen. Het kind is even later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hierna werd de A28 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Vrachtwagen van ROVA vat vlam aan de Graaf Janlaan in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 17:44

AMERSFOORT - Maandagmiddag is de brandweer met spoed opgeroepen naar de Graaf Janlaan in Amersfoort. Bij aankomst bleek er brand te zijn in een vrachtwagen van de ROVA.

 

Medewerkers van ROVA hebben geprobeerd om met een poederblusser de brand uit te krijgen. De brandweer heeft een nacontrole gedaan. Bij het blussen kwam veel rook vrij.

Achtervolging met hoge snelheid eindigt in de wijk Kruiskamp in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 17:52

AMERSFOORT - Maandagmiddag 8 juli heeft de politie van Amersfoort met meerdere eenheden en BMW achtervolgd. De automobilist ging met hoge snelheid door verschillende woonwijken.

 

De lange achtervolging ging door Zielhorst, Schothorst, Liendert en de binnenstad. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand in Kruiskamp en kon de bestuurder worden aangehouden. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben.

A1 bij Hoevelaken dicht na ongeluk

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 19:21

HOEVELAKEN - De A1 richting Amsterdam is bij knooppunt Hoevelaken dicht na een ongeval.


Hoe het ongeluk kon gebeuren en of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Verkeer richting Utrecht / Amsterdam wordt omgeleid via de A30 en A12.

Snelle wagens door politie aan de kant gezet wegens ongewenst rijgedrag

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 20:40

AMERSFOORT - Bij een ongeval woensdagavond 10 juli op de A1 bij Amersfoort zijn vier snelle en peperdure auto's door de politie op de vluchtstrook gezet vanwege ongewenst rijgedrag.

 

De auto's doen mee aan de NexusBall Rally, die door een groot deel van Nederland, Duitsland en Denemarken trekt. De politie sprak de bestuurders aan maar men kon vervolgens hun weg weer vervolgen. Dit voorval stond los van de kleine aanrijding op de snelweg.

Politie doet inval in woning aan de Graaf Willemlaan in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 21:42

AMERSFOORT - De politie heeft woensdagavond 10 juli een inval gedaan bij een woning aan de Graaf Willemlaan in Amersfoort. De agenten ramden de deur er uit om binnen te komen.

 

Waarom de politie actie ondernam bij de woning kon een woordvoerder van de politie niet vertellen. De agenten hebben ook een stuk van de schutting eruit gehaald om zichzelf toegang te verschaffen tot de achterkant van de woning. De politie heeft tevens één persoon aangehouden die later bij het huis aankwam. Waarom deze is aangehouden is nog niet bekend.

Motorrijder gewond bij aanrijding met auto in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 17:15

AMERSFOORT - Donderdagmiddag omstreeks 15:00 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Heiligenbergerweg in Amersfoort. Ter hoogte van de Vosheuvel net voor voor de brug naar Leusden toe is een aanrijding gebeurd tussen een motor en een auto. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is onduidelijk.

 

De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrachtwagen met pech zorgt voor flinke file tussen Amersfoort en Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 18:55

BARNEVELD - Op de A1 bij barneveld heeft het verkeer vanuit Amersfoort last van een flinke vertraging. Ruim 7 kilometer file staat er tussen Amersfoort Noord en Barneveld met 25 minuten vertraging.

 

Oorzaak hiervan is een defecte vrachtwagen bij Barneveld. Rijkswaterstaat is ter plaatse om de situatie te beveiligen. Een bergingsbedrijf is onderweg om de gestrande vrachtwagen naar een veilige locatie te brengen.

Plofkraak op geldautomaat aan de Wouda in de wijk Vathorst

Gemaakt: Vrijdag, 12 juli 2019 05:53

AMERSFOORT - De politie zoekt getuigen van een plofkraak op een pinautomaat aan de Wouda. Deze vond vrijdag 12 juli plaats. Meerdere daders werden gezien, die er op scooters vandoor gingen

Rond 05.00 uur vond de plofkraak plaats. Door de ontploffing raakte de pinautomaat zwaar beschadigd. De brokstukken van het apparaat lagen tot op honderd meter afstand. Overigens raakte niemand gewond door de criminele actie. De daders gingen er zonder buit vandoor.

 

Signalement

Er is tot nu toe een beperkt signalement bekend: het gaat meerdere daders die op twee donkerkleurige scooters en er vandoor gingen. Zij waren geheel in het donker gekleed en reden na de plofkraak in de richting van de wijk Kattenbroek.

 

Tips

De politie verricht ter plekke sporenonderzoek. Vannacht heeft de politie al contact gehad met diverse getuigen en later vandaag volgt een aanvullend buurtonderzoek. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken maar wel meer informatie hebben of getuige waren van het incident, kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000 of via M-online.

Motorrijdster gewond bij valpartij in Achterveld

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 18:34

ACHTERVELD - Op de Emmelaarseweg in Achterveld is zaterdagmiddag rond 17:30 uur een motorrijdster onderuit gegaan en gewond geraakt. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak ten val.

 

De vrouw is onder andere met letsel aan haar been naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Volgens een omstander die eerste hulp verleende was het een van haar eerste ritten op de motor.

 

De licht beschadigde motor is door een berger afgevoerd.

Grote tak breekt af en beschadigt meerdere auto's in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 14 juli 2019 16:42

AMERSFOORT - Zondagmiddag 14 juli is er een grote tak afgebroken aan de Romeostraat in Amersfoort. De afgebroken tak heeft voor schade gezorgd aan meerdere voertuigen, Eén auto was dusdanig beschadigd, dat deze zal moeten worden afgesleept worden door een berger.


Dw politie heeft fotos genomen en een rapport opgesteld van het incident.

Jongens lopen met rollator door Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 14 juli 2019 21:14

AMERSFOORT - Zaterdag 13 juli zijn twee jongens gecontroleerd met een rollator. Ondanks dat beiden onvast ter been waren, hadden zij geen rollator nodig. De politie heeft het vermoeden dat nu iemand zijn/haar rollator mist in Amersfoort.

 

Is dit jouw rollator of weet jij van wie deze rollator is? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Omstanders overmeesteren overvallers van juwelier in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 16 juli 2019 15:45

AMERSFOORT - Omstanders en winkeliers hebben dinsdag 16 juli de politie geholpen met de aanhouding van twee overvallers. De daders hadden het vanmorgen voorzien op juwelier Leith Jewels aan de Kamp in Amersfoort. Een man van 18 en een man van 22 zijn overmeesterd en en aan de politie overgedragen.


Bij de aanhouding zijn over en weer harde klappen uitgedeeld. Volgens de politie zijn daarbij meerdere gewonden gevallen. Het winkelpersoneel raakte trouwens niet gewond. Maar het is onbekend hoe het nu precies met de medewerkers gaat.

 

Op het plaats delict ligt een tas met de vermoedelijke buit en een motorscooter.

1,2 miljoen slachtoffers van digitale criminaliteit

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:16

NEDERLAND - Aankoopfraude, stalking en identiteitsfraude. In 2018 waren ruim 1,2 miljoen mensen slachtoffer van deze en andere vormen van digitale criminaliteit. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar digitale veiligheid en criminaliteit van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


De politie werkte actief mee aan het onderzoek onder 38.000 personen. 'Voor een goede aanpak van digitale criminaliteit is een nauwkeurig beeld van wat er in de buitenwereld speelt onmisbaar', zegt Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime. 'Daarbij gaat het niet alleen om het totaalbeeld aan incidenten, maar ook om de impact op slachtoffers en inzicht in het aangifte- en meldgedrag. Het helpt ons om te bepalen of we onze aandacht op de juiste dingen richten.' Lees hier meer over de uitkomsten van het CBS-onderzoek.

 

Betere informatiepositie
'Dit werkveld is relatief nieuw en ontwikkelt zich continu', vertelt Van der Plas. 'De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn een waardevolle aanvulling op onze informatiepositie. Die is voor een belangrijk deel gebaseerd op de aangiftes die worden gedaan. En dat doet lang niet iedereen, blijkt ook uit dit onderzoek. Het onderstreept dat we ons dus moeten blijven richten op het verlagen van de drempel en het verruimen van de mogelijkheden om aangifte te doen', vervolgt hij. 'Dat doen we bijvoorbeeld door internetaangifte voor veelvoorkomende vormen van digitale criminaliteit mogelijk te maken. Daar wordt nu hard aan gewerkt.'

 

Meer dan opsporen alleen
Het is voor het eerst dat het complexe thema van slachtofferschap van digitale criminaliteit onder burgers in brede zin is onderzocht. Zo is er ook gekeken naar de kennis van internetgebruikers op het gebied van hun digitale veiligheid en de maatregelen die zij zelf kunnen treffen. Ook op dat gebied valt er nog wel wat te winnen. 'De aanpak van digitale criminaliteit gaat verder dan opsporen alleen', legt Theo van der Plas uit. 'Andere interventies – zoals het verstoren van de criminele praktijken of preventie – zijn soms minstens zo effectief. Informatie over de omvang van fenomenen of de werkwijze van criminelen is nodig om maatregelen te kunnen nemen of anderen – zoals de internetgebruiker zelf – daartoe in staat te stellen. Een goed voorbeeld is de samenwerking met Marktplaats en de banken, in de strijd tegen phishing. Met elkaar moeten we het ook online veilig houden.'

Vrouw (67) van fiets getrapt, politie zoekt getuigen

Gemaakt: Donderdag, 18 juli 2019 16:29

AMERSFOORT - Donderdagochtend 18 juli omstreeks 09:00 uur heeft er naar aanleiding van een verkeersconflict een mishandeling plaatsgevonden op het Enkeerdpad in Amersfoort.

 

De politie roept getuigen op contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Politie sluit De Kamp af na schade aan pand door zwaar vuurwerk

Gemaakt: Vrijdag, 19 juli 2019 07:15

AMERSFOORT - In de vroege ochtend van vrijdag 19 juli werden omwonenden van de Kamp opgeschrikt door harde knallen. Deze veroorzaakten schade, maar gelukkig geen gewonden. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen om meer informatie.

 

Rond 05.20 uur werden de knallen veroorzaakt door het laten ontploffen van vermoedelijk zwaar vuurwerk. Eén pand op de Kamp raakte hierdoor beschadigd. De politie zette uit voorzorg een deel van de straat af en liet een bomverkenner van politie poolshoogte nemen. Die constateerde dat gevaar voor verdere explosies geweken was. Daarna werd ter plekke sporenonderzoek gedaan door forensische experts.

 

Signalement
De politie heeft tot nu toe een summier signalement van de daders: het gaat om vier jongemannen die, na het veroorzaken van de knallen, rennend vluchtten via de Oliesteeg.

 

Tips gevraagd
De politie doet onderzoek en roept getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen met de recherche via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via M-online.

 

De lunchroom zit naast de juwelier die eerder deze week werd overvallen. De daders werden toen overmeesterd door omstanders.