Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:15:49 Leusden 25846 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

dinsdag 09 maart 2021

Archief

Twee personen gewond na aanrijding tussen e-bike en scooter in Hoogland

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 16:18

HOOGLAND - Woensdagmiddag 21 oktober rond 14.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de ventweg aan de Bunschoterstraat in Hoogland. Een scooter en e-bike zouden in aanrijding met elkaar zijn gekomen. Hoe ze in aanrijding waren gekomen is onduidelijk. Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt. Ze werden gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Eén persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Omwonenden hebben de slachtoffers geholpen tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De scooter had enige schade maar kon zijn weg vervolgen.

Paard in weiland bij het Schothorsterpark na mishandeling overleden

Gemaakt: Woensdag, 21 oktober 2020 19:10

AMERSFOORT - Tussen zaterdag 12 september 2020 en maandag 22 september 2020 werd een paard in een weiland bij het Schothorsterpark (nabij de Duivensteeg) mogelijk ernstig mishandeld. De eigenaar ontdekte een flinke wond aan het geslachtsdeel. Het paard werd door een dierenarts behandeld maar helaas mocht dat niet meer baten. Het paard overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

 

Op zaterdag 12 september gaat een man uit Leusden aan het begin van de middag naar zijn weiland aan de aan de Duivensteeg in Park Schothorst, dat is tegenover de speeltuin. De man ziet dat een van zijn paarden, Neelianne, rustig in het weiland staat en haar halster omheeft. Als hij diezelfde avond rond half tien twee paarden terugbrengt naar het weiland, ziet hij dat Neelianne geen halster meer omheeft. Hij denkt dat het halster is gestolen en omdat hij op het eerste oog niets bijzonders ziet aan het paard, besteedt hij er verder geen aandacht aan. In de dagen daarna merkt hij wel dat zij de merrie praktisch niet meer te pakken kunnen krijgen.

 

Op maandag 21 september lukt hem gelukkig om haar te vangen. In de stal zien ze dat het paard verwondingen heeft bij haar geslachtsdeel. Dat was in het weiland niet opgevallen, omdat de staart daar overheen zit. Zij waarschuwen direct een dierenarts. De arts stelt een onderzoek in en constateert dat Neelianne ook inwendig letsel bij haar geslachtsdeel heeft. Zeer waarschijnlijk met opzet veroorzaakt door een persoon.

 

Ondanks alle inspanningen van de eigenaren en de meervoudige bezoeken van de dierenarts, kunnen zij niet voorkomen dat Neelianne op donderdag 15 oktober komt te overlijden.

 

Vragen
Wie heeft tussen zaterdag 12 en maandag 21 september iets bijzonders gezien bij het weiland, dat te maken zou kunnen hebben met de ernstige mishandeling van Neelianne?

Wie weet wie er mogelijk verantwoordelijke is voor deze ernstige mishandeling?

Brommerrijdster botst tegen afslaande auto op de Spoetnik in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 17:16

AMERSFOORT - Donderdagmiddag 22 oktober rond 14.25 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een brommerrijdster en auto aan de Ruimtevaart ter hoogte van de Spoetnik in Amersfoort.

 

De brommerrijdster is hierbij gewond geraakt en nadat ze was gestabiliseerd in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde toen een auto van Ruimtevaart naar de Spoetnik wilde afslaan. Hierbij zag de bestuurder van de auto de brommer die op het fietspad reed over het hoofd.

 

Op dit punt gebeuren vaker ongevallen, bestuurders geven aan dat het een onoverzichtelijk punt is. Fietser komen zowel van link als rechts over het fietspad.

Telefoondief wordt in zijn nek gesprongen door slachtoffer en breekt been

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 17:57

AMERSFOORT - Woensdagavond 21 oktober rond 19.45 uur is een jongen van zijn telefoon beroofd op het Stationsplein in Amersfoort. Een van de verdachten die op de vlucht sloeg, is gewond geraakt toen hij door het slachtoffer in zijn nek werd gesprongen op een trap in het station en een val maakte van 2,5 meter.

 

Een 19-jarige jongen uit Hoogland wilde zijn telefoon verkopen en had via snapchat afgesproken met een 17-jarige jongen uit Hoevelaken, die hij vaag kende. Ze ontmoetten elkaar bij het station van Amersfoort, aan de zijde van de parkeerplaats van de bussen bij de voetgangersbrug van het station.

 

De jongen uit Hoevelaken was in het gezelschap van drie jongens, allen ongeveer 17 jaar. Er werd wat gepraat en de telefoon werd overhandigd zodat deze bekeken kon worden door de potentiële koper. Blijkbaar beviel de telefoon want de jongen en zijn drie vrienden gingen er met telefoon en zonder te betalen rennend vandoor. Via de voetgangersburg holden zij het station in.

 

Het slachtoffer zette de achtervolging in. Op de trap naar beneden sprong hij in nek van de 17-jarige jongen uit Hoevelaken. Ze maakten allebei een val van 2,5 meter waarbij de jongen uit Hoogland boven op de jongen uit Hoevelaken terecht kwam. De Hoevelaker raakte daarbij gewond en brak o.a. een been. Volgens personeel van een vervoersbedrijf heeft het boefje huilend op getoonde bankje gezeten in afwachting van de ambulance die even later arriveerde.

 

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek naar de toedracht van het incident, zijn we op zoek naar mensen die gisteravond op het Stationsplein getuige zijn geweest van de beroving of het groepje van vijf jongens hebben zien staan. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. 

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Cameraset van persfotograaf gestolen uit auto in parkeergarage Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 20:38

AMERSFOORT - Op donderdag 22 oktober tussen 18.00 en 18.25 uur is een tas met camera en lenzen gestolen vanuit een geparkeerde auto in de Q-park garage aan de Beestenmarkt in Amersfoort.

 

De persfotograaf van deze website kwam terug bij zijn auto en zag dat een zijruit was ingeslagen en zijn tas verdwenen was. Het gaat om Canon apparatuur ter waarde van Euro 5000,-. Twee verdachte jongens hielden zich op in de garage. De politie is op de hoogte gesteld.

 

Bent u getuige geweest of weet u waar verdachte Canon foto apparatuur te koop wordt aangeboden neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Het betreft onder andere:

  • Canon 80D met serienummer: MC1263C010
  • Canon 24-70 lens met serienummer MC6313B005(92)

Kussens in brand in woning aan de Witte Wal in de wijk Kattenbroek

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 01:52

AMERSFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag 23 oktober, rond middernacht, is de brandweer opgroepen voor een woningbrand aan de Witte Wal in de wijk Kattenbroek Amersfoort. In de woning was brand ontstaan in stoelkussen.

 

De brandweer heeft de nog smeulende kussens naar buiten gebracht en geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Flinke file op A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn na aanrijding bij Terschuur

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 16:33

TERSCHUUR - Op de A1 ter hoogte van Terschuur heeft vrijdagmiddag rond 16.00 uur een ongeval plaatsgevonden. Een auto en twee bestelbusjes waren bij de aanrijding betrokken en raakten alle drie flink beschadigd.

 

Vanwege het ongeval werd een rijbaan afgesloten en ontstond een flinke file tussen Amersfoort en Apeldoorn. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Jeugd steelt en dumpt de spullen op de Laan der Hoven

Gemaakt: Zondag, 25 oktober 2020 16:49

AMERSFOORT - In de middenberm van de Laan der Hoven in Amersfoort ter hoogte van de Afrikaring / Amerikaring staan diverse zaken dat de aandacht trok. Inmiddels is duidelijk geworden dat bij diverse woningen spullen zijn meegenomen en hier is neegezet. Volgens een buurtbewoner heeft jeugd het er in de nacht van zaterdag op zondag, rond 02:30 uur neergezet.

 

Een fietsje, step en glijbaan zijn al weer terug bij de eigenaar. De eigenaar van de trampoline is inmiddels ook bekend. Er wordt nog gezocht naar de eigenaren van de aanhanger, vogelhuisje, kruiwagen, tuinaarde, bloembakken, stoeptegels, wegafzetting en kruiwagentje.

 

Verder staat er een winkelwagentje van de Jumbo en een bladkorf van de Rova. Dit laatste hoort wellicht wél op deze locatie te staan.

Overlast op weg en spoor door storing bij spoorwegovergang in Barneveld

Gemaakt: Maandag, 26 oktober 2020 15:32

BARNEVELD- Door een storing op het spoor was maandagmorgen 26 oktober de spoorwegovergang op de Hanzeweg in Barneveld ruim een uur gesloten. Structon was met meerdere monteurs hard aan het werk om het probleem op te lossen.

 

De spoorwegovergang bevindt zich op een druk gedeelte van industrieterrein Harselaar, hierdoor loopt ook veel vrachtverkeer vast. De storing was in de loop van de ochtend verholpen.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Twee gewonden bij aanrijding tussen motor en fiets op de Ringweg Koppel in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 18:13

AMERSFOORT - Woensdagmiddag 28 oktober rond 17.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Ringweg Koppel in Amersfoort. Een motorrijder en een fietser zijn met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval zijn twee gewonden gevallen waarvan één zwaargewond. Na behandeling van het ambulancepersoneel zijn de slachtoffers naar een ziekenhuis in Utrecht overgebracht. Een traumateam werd ingezet om het ambulancepersoneel te assisteren.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er exact gebeurd is.

Onopvallend politievoertuig betrokken bij aanrijding in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 20:12

AMERSFOORT - Woensdagavond omstreeks 19:55 uur kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding letsel op de Amsterdamseweg in Amersfoort.

 

Drie voertuigen waaronder een ongemarkeerde politie auto raakte zwaar beschadigd door de aanrijding op de kruising. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is op dit moment niet bekend. De politiewagen was met een lid van het arrestatie team onderweg naar een melding van een verwarde man op dak van woning in Hoogland.

Verwarde man klimt op dak van woning in Hoogland

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 20:20

HOOGLAND - Woensdagavond 28 oktober rond 19.40 uur staat er een man met verward gedrag op een dak van een woning aan de Coelhorsterweg in Hoogland.

 

De man schreeuwt en tiert tegen de politie. Een arrestatieteam van de politie is ingezet om de man van het dak te halen.

Poffertjesbakker begint eigen Corona teststraat in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 29 oktober 2020 15:14

BUNSCHOTEN - Op donderdag 29 oktober is een snelteststraat in gebruik genomen aan Het Steenland in Bunschoten. Ondernemer Patrick Dreijer is een eigen teststraat begonnen. Voorheen stond Patrick op festivals met poffertjes.

 

Stil zitten doet de ondernemer niet. Sinds vandaag heeft die zijn eigen teststraat. Binnen 15 minuten krijgen klanten het resultaat van de test te horen. De teststraat is gemaakt van een vrachtwagen die normaal dient als restaurant op festivals.

Automobilist verblind door lage zon rijdt E-bikester aan op de Ariane in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 29 oktober 2020 15:28

AMERSFOORT - Donderdagmorgen 29 oktober rond 7.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Ariane / Oude Zevenhuizerstraat in Amersfoort.

 

Een bestelbus was in de bocht in botsing gekomen met een vrouw op een e-bike. De vrouw raakte hierbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelbus raakte verblind door de zon, waardoor hij de fietsster niet zag met een aanrijding tot gevolg.

Veel schade na uitslaande woningbrand in de wijk Kattenbroek in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 15:23

AMERSFOORT - Vrijdagmiddag 30 oktober rond 12.40 uur heeft een uitslaande brand gewoed in een slaapkamer van woning aan de De Verwondering in Amersfoort. De aanwezigen hebben de woning op tijd kunnen verlaten. De twee poezen zijn opgevangen bij de overburen.

 

De brandweer heeft de brand weten te blussen. Hoe de brand in de slaapkamer is ontstaan, is niet duidelijk. In de woning word geklust. De bewoners hadden de woning pas sinds kort betrokken.

Scooterrijder gaat ervandoor na aanrijding met fietser (13) op de Van Galenstraat

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 18:48

AMERSFOORT - Op dinsdag 27 oktober 2020 heeft er tussen 12:15 uur en 12:45 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Van Galenstraat in Amersfoort. Een 13-jarige jongen fietste in de richting van het Ariaplein. Uit de Almondestraat kwam een scooter. Vervolgens botste de jongen en de scooterrijder met elkaar.

 

De bestuurder van deze scooter is na het ongeval doorgereden en het kenteken is onbekend. Het betreft een zwarte scooter met daarop één persoon. Deze persoon droeg een rode helm.


Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Onstabiele granaat met hoog explosief vermogen ontvreemd uit bosperceel in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 19:50

LEUSDEN - In een bosperceel in de gemeente Leusden is recent een 20mm granaat door een onbekende weggenomen. De granaat zou aldaar aanvankelijk onklaar worden gemaakt door het EOD. De granaat heeft een brandstichtend en hoog explosief vermogen en is zeer onstabiel.

 

Dringend verzoek aan de persoon die de granaat heeft meegenomen om zich te melden bij de politie. Neem de granaat niet mee naar een politiebureau! Meldt u zich via 0900-8844.

Frontale aanrijding in scherpe bocht op de Euroweg in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 15:03

AMERSFOORT - Op de Euroweg in Amersfoort zijn zaterdagmorgen twee auto's op elkaar gebotst. Het ging rond 10:45 uur mis in de bocht bij Loods5. Een man uit de zwarte auto klaagde zijn nek. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn vrouw en de andere automobilist raakte ook niet gewond.

 

Beide auto's moesten wel afgesleept worden wat gelijk voor een verkeersopstopping zorgde. De schade aan de auto's is aanzienlijk. De jongeman in de Alfa Romeo had zijn auto net twee weken.

Kat verstopt achter zonnepaneel in Amersfoort, prinses gered door de brandweer

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 15:13

AMERSFOORT - Zaterdagmorgen kreeg de brandweer van Amersfoort een melding van een dier op hoogte aan de Poortersdreef. Het betrof een kat die zich op het dak achter een zonnepaneel had verstopt. De eigenaresse hoorde haar kat in de tuin miauwen. Na enige tijd kwam ze erachter dat de jonge kat, de 1 jaar oude ragdoll 'Prinses Leia' (van Starwars, red.), niet in de tuin zat maar op het dak.

 

De brandweer had moeite om de kant achter het paneel vandaan te halen. Twee andere wagens waaronder een tankautospuit werden erbij gehaald. De eigenaresse heeft voor de brandweer koffie ingeschonken. Bij de tweede poging is de kat naar de andere zijde van de woning gevlucht, naar de dakgoot.

 

Inmiddels was ook de politie gearriveerd en een helft van de weg werd afgezet. Prinses Leia is rond 11:15 uur gered door de 11 brandweermannen en overhandigd aan de eigenaresse. De hele weg was uiteindelijk afgezet. Uit voorzorg werd ook een vangnet gereed gehouden.

Hulpdiensten rukken uit naar Den Treek in Leusden voor hulp aan mountainbiker

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 16:00

LEUSDEN - Zondagmorgen 1 November rond 09.12 uur zijn meerdere hulpverleners met spoed ter plaatse gegaan op landgoed Den Treek in Leusden. Op het terrein was een mountainbiker onwel geworden en moest gereanimeerd worden.

 

Ook landde een traumahelikopter met een mobiel medisch team (MMT) op het terrein. Het slachtoffer is na behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

DierenPark Amersfoort ontruimd na ontsnapping chimpansees, dieren doodgeschoten

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 16:39

AMERSFOORT - Dinsdagmorgen 3 november rond 11.00 uur werd per direct het DierenPark aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort gesloten. Het park werd per direct gesloten wegens een ontsnapping van twee chimpansees die een gevaar op kunnen leveren voor bezoekers. De apen waren door een menselijke fout ontsnapt uit hun verblijf. De dieren zijn doodgeschoten.

 

Geen verdoving

De ontsnapte chimpansees werden opgemerkt door medewerkers van het dierenpark. De twee ontsnapte dieren moesten worden doodgeschoten omdat de chimpansees imponerend gedrag vertoonden en voor een levensgevaarlijke situatie konden zorgen. Verdoven van de dieren was geen optie. Het zou zeker 15 minuten duren voordat het effect van de verdoving werkt en had zich een ramp kunnen voordoen.

 

Alle bezoekers werden direct in veiligheid gebracht en het park werd voor de rest van de dag gesloten. Niemand raakte gewond. Voor de bezoekers en medewerkers die getuigen waren van de ontsnapping is slachtofferhulp aangeboden.

Protestactie tegen doodgeschoten chimpansees bij DierenPark Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 15:38

AMERSFOORT - Woensdagmorgen 4 november is organisatie Alle Dieren Vrij in protest gegaan bij DierenPark Amersfoort aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort. Zij zijn van mening dat alle dieren in DierenPark Amersfoort opgesloten zitten en tentoongesteld worden aan de mens ter vermaak. Zij willen gerechtigheid voor de doodgeschoten chimpansees Mike en Karibuna en eisen een sluiting van het dierenpark.

 

Het dierenpark is ook vandaag gesloten. Bezoekers staan voor een gesloten poort.

 

Zie ook:

Twee auto's botsen op kruising in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 16:36

AMERSFOORT - Donderdagmiddag 5 november rond 12.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rondweg Noord / Laan van Duurzaamheid in Amersfoort.

 

Twee auto's zijn met elkaar in botsing gekomen bij het verkeerslicht. Mogelijk heeft de bestuurder niet gezien dat zijn voorganger stil stond voor het rode licht. Alle inzittenden werden gecontroleerd door het ambulancepersoneel.

 

Een berger zal komen om een van beide voertuigen mee te nemen.

Bestelbus raakt van de weg en schampt boom langs de A1 in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 16:53

AMERSFOORT - Donderdagmiddag 5 november rond 15.10 uur heeft een ongeval met een bestelbus plaatsgevonden op de A1 in Amersfoort. De bestelbus raakte van de weg, schoot tussen een bord door en schampte vervolgens een boom. De bus kwam enkele tientallen meters verderop in een berm tot stilstand. De bestuurder van de bestelbus zou mogelijk in slaap zijn gevallen.

 

De bus is meegenomen door een bergingsbedrijf. Een rijstrook was tijdens het ongeval afgesloten. Het overige verkeer ondervond wat hinder van het ongeval.

Brand in dak van woonwagen aan de Weidelaan Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 18:40

HOEVELAKEN - Donderdagmiddag 5 november is brand uitgebroken in een woonwagen aan de Weidelaan Hoevelaken. De brandweer van Hoevelaken werd omstreeks 17:41 uur gealarmeerd volgens 112 Meldingen Hoevelaken.

 

De brandweer is hard aan het werk om de brandhaard te traceren. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Demonstratie voor de vrijheid in het centrum van Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 16:49

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag 7 november rond 13.00 uur begon de demonstratie voor de vrijheid aan de Lieve Vrouwekerkhof in het centrum van Amersfoort.

 

Viruswaarheid Amersfoort demonstreert tegen de gedeeltelijke lockdown en tegen de coronaspoedwet. Meerdere sprekers zullen spreken tijdens de demonstratie. Amersfoort is bewuste keuze omdat de Onze Lieve Vrouwetoren in het midden van het land staat, dus in het hart van Nederland.

 

De politie is aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden.

Steeds meer commerciële sneltesten maar die zijn niet allemaal betrouwbaar

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 17:52

NEDERLAND - Het gebruik van commerciële antigeen sneltesten neemt snel toe. Het is erg belangrijk mensen met klachten te testen. Dat is de enige zekerheid om te weten of je corona hebt of niet. Niet alle testen die nu op de markt zijn/worden gebracht zijn betrouwbaar.

 

Teststraat van de GGD

Zekerheid heb je in een teststraat van de GGD. Binnen 24 uur heb je een testafspraak en 24 uur later de uitslag. Afspreken kan via 0800- 1202 of www.coronatest.nl En blijf vooral thuis als klachten hebt. De GGD heeft verschillende teststraten. Hier lees je meer over de XL- teststraten, L-teststraten en de snelteststraten.

 

Commerciële testen

Als klant is het moeilijk inschatten of een niet-GGD test betrouwbaar is. Informeer je zelf goed, onder meer via de website van de testaanbieder. Controleer of er een arts betrokken is. Heeft de test een CE-markering. Wordt hij door een zorgprofessional uitgevoerd.

Positieve testen moeten gemeld worden bij de GGD ivm Bron- en contactonderzoek. Maar ook om mee te tellen in de regionale cijfers.

De drie goedgekeurde testen van het RIVM zijn:

  • Panbio COVID-10-Ag rapid test (Abbott)
  • BD Veritor COVID test (Becton Dickinson)
  • SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test (Roche)

Auto crasht in Kootwijk na achtervolging over de A1 vanaf Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 20:59

KOOTWIJK - Zaterdagavond heeft een achtervolging plaatsgevonden op de A1 vanaf Amersfoort in de richting van Apeldoorn. De bestuurder is na een stopteken gestopt en is vervolgens op hoge snelheid over de vluchtstrook ervandoor gegaan. Uiteindelijk nam hij de afslag Kootwijk en is de Heetweg opgereden. Daar raakte hij de macht over het stuur kwijt, ter hoogte van de Noorderheideweg. Hij belandde tegen een hek.

 

Een politie helikopter vliegt boven Kootwijk op zoek naar 1 of meerdere personen, ook is er 1 arrestatie verricht.