Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:11:13 Leusden 124917 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-123

Ambulance 09-123

vrijdag 27 november 2020

Archief

Vrouw uit Leusden aangehouden in onderzoek naar mensenhandel

Gemaakt: Donderdag, 09 juli 2020 17:32

LEUSDEN / HILVERSUM - In twee afzonderlijke onderzoeken naar mensenhandel heeft de politie afgelopen week aanhoudingen gedaan. Zo werd een 36-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van uitbuiting van een 36-jarige vrouw uit Leusden. Een 25-jarige man uit Bussum werd ook aangehouden. In zijn zaak gaat het om de uitbuiting van een destijds 19-jarige vrouw uit Hilversum.


De politie startte eind vorig jaar met het onderzoek in de Leusdense zaak. Het slachtoffer in die zaak is een 36-jarige vrouw met een licht verstandelijke beperking. De vrouw werd aan het werk gezet in de prostitutie en de inkomsten werden overgemaakt naar de 36-jarige verdachte uit Amsterdam. Hij had haar gezegd dat het geld bestemd was voor hun toekomst samen. In totaal werd op die manier zo'n 35.000 euro naar de man overgemaakt. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en hij zit op dit moment nog vast.

 

In de Hilversumse zaak werd het 19-jarige slachtoffer gedwongen tot seksuele handelingen met meerdere mannen. Dat gebeurde in 2018. De vrouw uit Hilversum werd benaderd met de loverboy methode en moest vervolgens een periode lang seks hebben met meerdere mannen. In deze zaak werd deze week een 25-jarige man als verdachte aangehouden.

 

Het Team Mensenhandel onderzoekt zaken waarin mensen worden uitgebuit of onder dwang bepaalde dingen moeten doen waarvoor ze niet kiezen en waar andere mensen van profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om: iemand dwingen om strafbare feiten te plegen, iemand onder erbarmelijke omstandigheden tegen een veel te laag salaris laten werken of iemand in de prostitutie te dwingen. De uitbuiting kan samengaan met dwang, geweld, chantage en misleiding.

Camper vliegt in brand in de file op de snelweg bij Terschuur

Gemaakt: Zaterdag, 11 juli 2020 17:06

TERSCHUUR - Zaterdagmiddag 11 juli rond 12.15 uur is brand ontstaan in een camper welke in de file stond naar aanleiding van een eerder ongeval op de A1 van Amersfoort richting Barneveld ter hoogte van Terschuur.

 

Tijdens het filerijden is er brand ontstaan in het motorcompartiment van de camper. Passerende automobilisten hebben met brandblussers getracht het vuur te blussen. Omdat de snelweg volledig vast stond kon de brandweer de plaats van de brand moeizaam bereiken, uiteindelijk heeft de brandweer het vuur geblust. De camper is afgevoerd door een berger.

Veel bekijks bij brand in woning aan de Duifpolder in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 12 juli 2020 16:09

AMERSFOORT - Zondagmiddag 12 juli is brand ontstaan in een woning aan de Duifpolder in Amersfoort. Buurtbewoners hoorden een brandalarm afgaan in de woning. Na een kwartier hebben zij besloten de brandweer te bellen. Volgens 112 Meldingen Amersfoort werd de barndweer om 14:31 uur opgeroepen.

 

De brandweer is de woning in gegaan en daar stond een pannetje op het vuur met een doekje erbij wat is gaan roken. De brandweer heeft het pannetje en het doekje naar buiten gebracht en de woning, die vol rook stond, is geventileerd. De bewoners waren niet thuis. Niemand raakte hierbij gewond.

Geen bekeuring, maar bekleuring in het Soesterkwartier in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 16:26

AMERSFOORT - Maandagmorgen 13 juli was de Noordewierweg in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort even afgesloten. De kinderen en velen anderen vinden dat er te hard wordt gereden in de straat. De kinderwijkraad organiseerde vanochtend een bekleuring van de straat. Tot 11.30 uur werd het verkeer omgeleid.

 

De wethouder van de wijk kwam de bekeuringen bekijken en een van de juffen werd in het zonnetje gezet door de kinderen in verband met haar zestigste verjaardag.

Soesterweg in Amersfoort geblokkeerd vanwege ontspoorde trein

Gemaakt: Maandag, 13 juli 2020 17:17

AMERSFOORT - Maandagmiddagbrond 16:30 uur is door de spoorbeheerder melding gemaakt van een ontspoorde trein in Amersfoort. De goederen trein staat stil op een rangeerspoor waarbij de locomotief in een wissel staat onder de viaduct van de Amsterdamseweg.

 

Door de lengte van de trein is overweg Soesterweg geblokkeerd door de trein en dus gesloten. Hoewel de melding een ontsporing betreft lijkt de trein ter plaatse van de locomotief op de rails te staan.

Ravage na aanrijding op kruising in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 17:19

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag 14 juli rond 12.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Nijverheidsweg-Noord / Radiumweg in Amersfoort.

 

Twee personenauto's zijn frontaal op elkaar gebotst en zijn hierbij flink beschadigd geraakt. De weg ligt bezaaid met brokstukken van beide auto's. Een persoon is in een ambulance gecontroleerd., maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

 

De kruising werd deels afgesloten voor verkeer. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept.

Junior Cyber Agents gezocht voor de gemeente Amersfoort!

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 17:38

AMERSFOORT - HackShield is samen met een aantal gemeenten op zoek naar Cyber Agents (8-12 jaar) die zichzelf, hun omgeving én hun gemeente kunnen beschermen tegen online gevaar! Daarom zijn we op zoek naar jou. Want jij weet toch veel meer van internet dan volwassenen?

 

Maak daarom snel een HackShield ID aan, start met de Basistraining en word Cyber Agent! Zo help je de gemeente digitaal veilig te maken. En... de beste Cyber Agents worden officieel gehuldigd door de burgemeester van hun gemeente.

 

Zet hem op!

Verdachten straatroof Piet Mondriaanplein melden zich bij politie Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 18:24

AMERSFOORT - Op maandag 29 juni werd op het Piet Mondriaanplein een jonge vrouw beroofd door drie tieners op fietsen. Inmiddels hebben twee van de drie tieners zichzelf bij de politie gemeld.


Het 24-jarige slachtoffer liep die dag rond 16.30 uur van haar werk naar station Amersfoort Centraal toen zij ter hoogte van het Piet Mondriaanplein werd ingesloten door de verdachten. Het gaat om twee meisjes en een jongen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Ze zetten de vrouw klem met hun fietsen. Een van de meisjes pakte de vrouw beet terwijl de jongen haar van haar persoonlijke bezittingen beroofde.

 

Twee verdachten besloten zichzelf vandaag bij de politie te melden. Van de derde is de identiteit bekend en ook deze verdachte zal binnenkort gehoord worden.

Lesauto volledig in vlammen aan de Eemlaan in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 17:46

AMERSFOORT - Woensdagmiddag 15 juli omstreeks 17:30 uur moest de brandweer met spoed uitrukken voor een voertuigbrand aan de Eemlaan in Amersfoort.

 

Bij aankomste bleek er een lesauto in brand te staan. De politie heeft de Eemlaan afgesloten voor al het verkeer. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Boeren voeren 22 juli actie; "Blijf een dagje thuis"

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:59

NEDERLAND - Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) hoopt daarbij ook op steun van burgers. "Blijf een dagje thuis".

 

Woordvoerder Sieta van Keimpena zegt tegen Omroep Brabant dat ze met thuiswerken de stikstofuitstoot willen reduceren 'zodat wij ons vee niet ziek hoeven te maken.' Dat is volgens de boeren het gevolg van minder eiwitten in het veevoer, een maatregel van Schouten.

 

De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. De kabinetsplannen om de uitstoot van ammoniak op deze manier te verminderen leidden deze maand al tot protesten.

Deel Meander Medisch Centrum in Amersfoort ontruimd vanwege brand

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 15:57

AMERSFOORT - Een deel van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is donderdag 16 juli aan het begin van middag ontruimd. Er bleek brand te zijn ontstaan in een electriciteitskast.

 

De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse. Een gedeelte van het pand werd ontruimd. Bij de ontruiming zijn geen patiënten betrokken. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust en heeft rond 12.45 uur het sein brandmeester gegeven.

Tot vijf jaar cel geëist voor gewelddadig overval juwelier in Amersfoort

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 21:26

AMERSFOORT - De eigenaar van een juwelier in Amersfoort aarzelt geen moment als twee overvallers met bivakmutsen op 16 juli vorig jaar zijn zaak binnen komen. Samen met zijn vader begint hij de mannen naar buiten te werken. Een van de overvallers probeert meerdere keren op de vader te schieten. Er ontstaat een heftige vechtpartij waarbij de juwelier en zijn vader hard worden geslagen met het vuurwapen en een voorhamer.

 

Buiten op straat gaat de vechtpartij verder. Met behulp van omstanders worden de twee overvallers overmeesterd en overgedragen aan de politie. De vader van de juwelier wordt met spoed naar de intensive care overgebracht. Hij blijkt meerdere gebroken ribben en een gescheurde milt te hebben opgelopen. De juwelier zelf heeft diverse wonden en kneuzingen. Tot op de dag van vandaag kampen de slachtoffers met de psychische gevolgen van deze traumatische dag.

 

Vandaag stonden de twee overvallers, Amersfoorters van destijds 22 en 18 jaar voor de rechter. Ze worden ten eerste verdacht van poging doodslag en het medeplegen daarvan. Uit onder meer camerabeelden en technisch onderzoek blijkt dat er meerdere keren geprobeerd is om gericht te schieten, maar dat het wapen haperde. Uit schiettesten blijkt dat het technisch wel degelijk mogelijk was om met het wapen kogels af te vuren. Behalve voor poging doodslag zijn de twee vervolgd voor poging afpersing danwel diefstal, (zware) mishandeling, bedreiging, verboden wapenbezit en heling.

 

Tegen de destijds 22-jarige man is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar geëist. De toen 18-jarige overvaller krijgt als het aan het Openbaar Ministerie ligt anderhalf jaar jeugddetentie, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hierbij gelden een reeks bijzonder voorwaarden. Daarnaast is gevraagd om de 18-jarige aanvullend de gedragsbeïnvloedende maatregel op te leggen, een intensief behandel traject voor de duur van een jaar. Uit deskundigenrapporten blijkt dat de 18-jarige als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd.

De officier van justitie heeft de rechtbank verzocht om de verdachten te verplichten een schadevergoeding van ruim 22 duizend euro te betalen, waarvan ruim 13 duizend euro voor immateriële schade.

Brand in container laat rookmelder in woning afgaan in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 17 juli 2020 03:27

AMERSFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag 17 juli rond 0.50 uur was brand ontstaan in een papiercontainer aan de Camera Obscurastraat in Amersfoort.

 

Als gevolg van de brand ging in een woning aan de overkant van de straat een rookmelder af. Na een korte controle in de woning bleek dat de brand zich buiten het huis afspeelde. Bij de brand kwam veel rook vrij.

 

Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Getuigen gezocht van beroving op de Zonnehof

Gemaakt: Vrijdag, 17 juli 2020 16:31

AMERSFOORT - Op maandag 13 juli 2020 rond 15.45 uur zitten drie jongens op de Zonnehof in het parkje naast het Rietveldpaviljoen. Vier andere jongens komen op hen af, wat uiteindelijk resulteert in een beroving van één van de tieners. De politie zoekt getuigen van deze beroving.

Drie tieners zijn net de stad in geweest om wat te winkelen. Op de Zonnehof gaan de jongens even in het parkje zitten, als er drie andere jongens vanaf de Utrechtseweg aan komen lopen. De jongens voegen zich bij het groepje onder de boom.

 

Agressief
In eerste instantie is de sfeer gemoedelijk, tot er zich nóg een jongen bij de groep voegt. Deze jongen vraagt het slachtoffer wat er in zijn tas zit en dat hij deze moet openen. Wanneer het slachtoffer zijn tas niet wil openen, wordt de jongen agressief en dreigt met een vuurwapen. Het slachtoffer opent daarop zijn tas en wordt beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Het signalement van deze dader luidt:
- jongen van 14-16 jaar oud
- ongeveer 1.65 meter groot,
- een lichtgetinte huid.
- een tenger/gespierd postuur
- Hij droeg die dag een wit vest met zwarte spetters.

 

De andere drie jongens zijn ook tussen de 14-16 jaar oud, met een donkere huid. Ze droegen sportieve kleding vooral zwart van kleur.

Na de beroving rennen de vier jongens weg in de richting van de Arnhemseweg.

 

Vragen
De politie zoekt getuigen van deze beroving. Was je afgelopen maandag tussen 15.15-16.00 uur op de Zonnehof en heb je dit groepje gezien? Of wellicht de jongens zien wegrennen in de richting van de Arnhemseweg? Woon of werk je op de Zonnehof en beschik je wellicht over camerabeelden? Of heb je misschien iets gehoord over deze beroving?

 

Meld misdaad
Is het antwoord op één van bovenstaande vragen ‘ja’, deel dit dan met de politie via 0900 – 88 44. We kunnen ons voorstellen dat je misschien iets weet, maar dit liever anoniem deelt. Ook dat kan, via Meld Misdaad Anoniem via MOnline of 0800-7000.

Bestelbus brandweer zakt weg in zachte berm aan de Barneveldseweg in Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 15:32

AMERSFOORT - Een bestelbus van de brandweer is zondagmiddag 19 juli vast komen te zitten in de berm aan de Barneveldseweg in Amersfoort.

 

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen had zijn voertuig in de berm naast het fietspad geparkeerd maar zakte weg in de zachte grond. Zijn collega's kwamen hem te hulp en trokken de bestelbus met een brandweerwagen weer op de weg.

Corona-app wordt op 1 september landelijk gelanceerd

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:30

NEDERLAND - Op 1 september is het de bedoeling dat de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland wordt ingevoerd.  De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

 

Minister Hugo de Jonge: “We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

 

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras. Minister De Jonge komt daarom met een wetsvoorstel die dergelijke situaties verbiedt.

 

De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen. Bij dit reguliere onderzoek vragen medewerkers van de GGD aan mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief zijn getest, of ze zelf klachten hebben. Daarbij gaat de GGD dus af op de contacten die mensen zich nog herinneren en die ze kennen. Voor contactonderzoek is het belangrijk te weten of mensen voor langere tijd dicht bij elkaar waren.

 

Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren bij wie ze allemaal in de buurt zijn geweest. De app herinnert die contacten wel. Daardoor bereikt de app mensen sneller dan het reguliere bron- en contactonderzoek. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen mensen eerder worden getest waardoor het doorgeven van de besmetting wordt beperkt.

 

Op 17 augustus wordt de app eerst in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond in de praktijk getest. Op 1 september is het de bedoeling dat de app in alle 25 GGD-regio’s is te gebruiken. De komende weken wordt dit intensief samen met GGD’en voorbereid. De praktijktesten zullen in de regio’s alleen starten wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens een positief advies over de app uitbrengt. Dat advies wordt eind juli verwacht. Ook wordt er voor 1 september nog een veiligheidstest, een zogenoemde ‘Pen-test’, gedaan op de definitieve app. Na de landelijke invoering blijft de app ook voortdurend op veiligheid getest worden.

 

Vanaf 17 augustus komt de CoronaMelder beschikbaar in de appstores, omdat begrenzing tot een regio in de appstores niet mogelijk is. Daarmee is de app voor iedereen te downloaden, maar buiten de testregio’s nog niet volledig bruikbaar.

 

De app functioneert weliswaar na het downloaden technisch volledig en wisselt bijvoorbeeld wel de anonieme codes uit. Het melden van positieve testuitslagen in de app wordt tijdens de testperiode echter alléén in de testregio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond ondersteund door de GGD van die regio. Wie niet in een testregio woont kan overigens wel een melding krijgen na een contact met iemand die wel in een testregio woont en positief is getest op het virus. Deze melding gaat uiteraard gepaard met het bijbehorende handelingsadvies van de GGD.

De app is ‘open source’ ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen het proces openbaar kan volgen en mee kan helpen om de app te ontwikkelen. Zo hebben al honderden vrijwilligers via verschillende internetplatforms het bouwteam van het ministerie van VWS kosteloos geholpen met adviezen over het design, de techniek en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Op www.coronamelder.nl of op www.rijksoverheid.nl is meer informatie over de app en het proces te vinden.

 

Bron: Rijksoverheid 

Motor vliegt in brand op de A1 bij Amersfoort

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 17:33

AMERSFOORT - Zondagmiddag 19 juli, even na 1700 is op de A1 richting Hoevelaken bij de afrit Bunschoten Spakenburg een motor in brand gevlogen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en blust de brand.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Scooterrijder gelanceerd bij aanrijding met auto in Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 16:03

AMERSFOORT - Maandagmiddag 20 juli rond 13.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een scooter en auto op de Liendertseweg in Amersfoort. De scooterrijder is hierbij gewond geraakt en behandel door een ambulancemedewerker en uiteindelijk met de solo-ambulance vervoerd naar de eerste hulp van het Meander ziekenhuis. Zowel de auto als de scooter hebben een behoorlijke schade opgelopen. Beide bestuurders hebben een blaastest gedaan hieruit bleek dat ze niet onder invloed waren.

 

Door het ongeval was een wegdeel afgesloten voor het verkeer. Het verkeer werd door een burgers geregeld. Een begingsbedrijf heeft de auto als de scooter geborgen.

Scooterbestuurder onder invloed rijdt in op agent in Leusden

Gemaakt: Maandag, 20 juli 2020 16:21

LEUSDEN - In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli heeft de politie een 21-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij met zijn bromfiets inreed op een agent.


Rond 02.15 uur zagen surveillerende agenten een bromfietser met een passagier rijden over het Jaagpad komende uit de richting van Amersfoort. De bromfietser voerde geen verlichting en reed de Horsterweg op in de richting van Leusden. Hij reed daarbij op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer.

 

Een agent gaf de naderende bromfietser bij de brug over het Valleikanaal een stopteken waarbij hij ook werd aangeroepen om te stoppen. Dit deed de 21-jarige Amersfoorter niet waarna hij tegen de agent aanreed. De agent en de opzittenden kwamen hierdoor te vallen en liepen licht letsel op. Ambulancepersoneel behandelde de gewonden ter plaatse, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

 

Onder invloed
De bestuurder van de bromfiets werd aangehouden en ingesloten. Bij onderzoek met een speekseltest bleek dat de verdachte een verhoogd THC had, dat vermoedelijk duidde op het gebruik van softdrugs. Er werd bloed afgenomen voor nader onderzoek en het rijbewijs van de Amersfoorter werd ingevorderd. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling.

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden aan de Kroontjesmolen in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 21 juli 2020 16:01

AMERSFOORT - Dinsdagmorgen 21 juli rond 10.45 uur is bij graafwerkzaamheden aan de Kroontjesmolen in Amersfoort een gasleiding geraakt.

 

De brandweer heeft een winkelpand in de straat geventileerd. Stedin is gekomen om de gasleiding te herstellen.

Boa's zien man met vuurwapen in zijn broeksband in auto stappen

Gemaakt: Dinsdag, 21 juli 2020 16:22

AMERSFOORT / ZEIST - Op de Laan van Vollenhove heeft de politie maandagavond 20 juli rond 23.00 uur met getrokken wapens twee mannen uit een auto gepraat in verband met een verdenking van verboden wapenbezit. De verdachten, twee Amersfoorters van 31 en 28 jaar, zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.


Circa twintig minuten daarvoor meldden twee bijzondere opsporingsambtenaren dat ze in Amersfoort op de Utrechtseweg drie mannen in een auto hadden zien stappen, van wie één een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. De boa's volgden de auto richting Soesterberg en Zeist en gaven onderweg steeds de positie door aan de politie. Die nam de achtervolging over en bracht de auto tot stoppen op de Laan van Vollenhove.

 

Uitpraatprocedure
Op dat moment zaten nog maar twee mannen in de auto. Vanwege het vermoeden van verboden wapenbezit, startten de agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. De inzittenden stapten uit, maar bleken niet in bezit van een vuurwapen. In de omgeving is nog gezocht naar de mogelijke derde inzittende en het wapen, maar die werden niet meer aangetroffen.

 

Nader onderzoek
De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Een van hen bleek in bezit van een wikkel met vermoedelijk een gebruikershoeveelheid drugs. Nader onderzoek wordt ingesteld, onder meer naar eventuele verborgen ruimtes in de inbeslaggenomen auto.

Duif vast in visdraad aan de Weverssingel in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 11:25

AMERSFOORT - Woensdagochtend omstreek 10:32 uur werd de brandweer opgeroepen voor een dier in nood aan de Weverssingel in Amersfoort. Het bleek uiteindelijk te gaan om een duif die aan de overkant met visdraad vast zat in een boom.

 

De brandweer ging samen met een medewerker van de dierenambulance via de autoladder naar de overkant om de duif te bevrijden.

Grote groep boeren veroorzaakt forse file op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 16:21

REGIO - Een grote groep boeren heeft woensdag een behoorlijke file veroorzaakt op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort. Er staat zo'n 10 kilometer file.

 

De boeren verzamelden zich onder andere op een parkeerplaats langs de A1 bij Bathmen en een parkeerplaats bij een BP station aan de A1 bij Ugchelen. De twee groepen voegden zich samen bij Ugchelen waarna onder politiebegeleiding richting de Bilt werden gereden. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging.

Luchtballon scheert laag over woonwijk in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 01:11

NIJKERK - Donderdagavond 23 juli rond 21.35 uur is een luchtballon geland in een open veld langs de Amersfoortseweg Nijkerk. Nog een andere ballon van hetzelfde bedrijf landde ook in de woonwijk Corlaer. Veel toeschouwers kwamen naar de landingsplekken om te kijken naar het spektakel.

 

Even daarvoor voer één van de de luchtballonnen laag over een woonwijk. Ook zouden er boomtoppen zijn geraakt met de mand van de luchtballon. De luchtballonnen zijn van Rob Wiegers, hij kwam vaker in het nieuws met bijzondere landingen. Vier dagen geleden landde de luchtballon vlak naast een snelweg.

Kop-staart aanrijding voor verkeerslicht op de Ringweg Kruiskamp in Amersfoort

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 17:08

AMERSFOORT - Vrijdagmiddag rond 16:00 uur heeft er op de Ringweg Kruiskamp in Amersfoort een kop-staart aanrijding plaatsgevonden voor het verkeerslicht met de Hogeweg.

 

Eén persoon, een man, gaat mee met de ambulance. Eén tweede persoon wordt ter plaatse nagekeken. Beide wagens worden door de berger meegenomen. Twee rijstroken zijn geblokkeerd. Er staat daardoor file op de Ringweg Kruiskamp.

 

De politie heeft aanleiding gezien om het rijbewijs van de bestuurster van de achterste wagen in te vorderen. De bestuurder van de voorste wagen is meegenomen met de ambulance. Zijn kinderen die hij bij zich had hadden geen letsel en zijn door de moeder opgehaald.

Man op leeftijd raakt te water in Leusden

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 19:08

LEUSDEN - Vrijdagavond 24 juli rond 18.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan De Kassen in Leusden. Een man op leeftijd liet zijn hond uit langs de sloot, door het hoge gras en steile kant viel de man in de sloot en kon er niet meer zelf uitkomen. Een andere man die aan het werk was bij een naastgelegen pand hoorde de man om hulp roepen, waarna hij 112 belde.

 

De brandweer heeft het slachtoffer uit het water gered. Hij werd vervolgens gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar raakte niet gewond. De man heeft er alleen een nat pak aan over gehouden.

Traumahelikopter landt in Amersfoort voor medische assistentie

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 15:29

AMERSFOORT - Aan De Tabaksschuur in Amersfoort is zaterdagmorgen Lifeliner 3 geland voor medische assistentie. Twee ambulances waren al aanwezig bij een woning aan De Tabaksschuur. Volgens een buurtbewoner betrof het 'een onwelwording van een man of zoon'. Ook de politie was ter plaatse bij de landingsplaats van de heli.

 

De ambulances zijn even later met spoed richting ziekenhuis vertrokken.

Demonstratie tegen coronamaatregelen in Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 25 juli 2020 16:08

AMERSFOORT - 'Vrij Waanzinnig Amersfoort', 'Amersfoort in verbinding' hebben samen met 'Viruswaanzin' de 'Vrijheidstocht Amersfoort Midden Nederland' georganiseerd die vandaag, zaterdag 25 juli, in Amersfoort plaatsvond.

 

"Omdat we ons zorgen maken over de gevolgen die de anderhalve meter samenleving en de spoedwet op de volksgezondheid, onze vrijheid, onze democratische rechtstaat, grondrechten en economie hebben. Behalve dat de maatregelen niet eens wetenschappelijk onderbouwd zijn, omdat besmetting via aerosolen plaatsvindt en het sterftepercentage maar 0,32 tot 1 procent blijkt te zijn, vindt de overheid het tóch nodig de maatregelen in stand te houden en zelfs in een wet welke steeds weer verlengd mag worden op te nemen. Dit terwijl de schade van de maatregelen allang vele malen groter is gebleken dan dat Corona daadwerkelijk heeft aangericht. Hier klopt een heleboel niet en dit moet stoppen!"

 

Volgens de organisatie was er veel animo. Helemaal voor een eerste Corona demonstratie in Amersfoort, ondanks het regenachtige weer bij aanvang en het feit dat onze groepen nog maar korte tijd bestaan.

Agenten in Amersfoort beledigd door verdachte lachgas gebruik

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 17:25

AMERSFOORT - Zaterdag 25 juli omstreeks 07.10 uur kregen agenten in Amersfoort van de meldkamer een melding van overlast door lachgasgebruik in de omgeving van Isoldepad. De agenten troffen ter plaatse een personenauto aan met een lachgascilinder. Bij de auto waren geen personen te zien. Kort daarna werd in de bosjes nog een cilinder aangetroffen op aanwijzingen van een melder.


Na onderzoek zijn de agenten naar het adres van de tenaamgestelde van de personenauto gegaan. De persoon die opendeed wilde nergens aan meewerken terwijl de agenten het in eerste instantie bij een gesprek wilde laten. Op het moment dat het gesprek afgerond was begon de persoon de agenten te beledigen.


Daarop hebben de agenten een identiteitsbewijs gevorderd van de persoon (verdachte). Na een kort gesprek begon de verdachte de agenten te beledigen. De verdachte werd daarom aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de verdachte verzet, daardoor zijn twee agenten lichtgewond geraakt.


De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.


Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

  • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
  • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
  • Download geen programma’s van verdachte bronnen
  • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
  • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.