Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:04:40 Amersfoort 6845 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

vrijdag 18 januari 2019

DINSDAG 28|11

Bedrijfsverhuizing: ruimte voor woningbouw in Wekerom

Op het huidige perceel van Van Lambalgen komen 6 appartementen, die uitkijken op de Grote Valkse Beek

WEKEROM - Het bedrijf Van Lambalgen allround reclame gaat verhuizen van de Edeseweg in Wekerom naar bedrijventerrein Het Laar. Hiermee ontstaat er aan de Edeseweg ruimte voor een kleinschalig woningbouwproject. Op het huidige perceel van Van Lambalgen komen 6 appartementen, die uitkijken op de Grote Valkse Beek. Daarnaast worden er in een voormalig bedrijfsgebouw twee kamers gerealiseerd.

 

Bestemmingsplan

De loodsen en schuren die nu nog op het terrein staan worden gesloopt en maken plaats voor de appartementen. De voorzijde van de appartementen aan de zijde van de beek wordt ingericht als 'groen erf', een mooie voortuin met gras, hagen en bomen. Het huidige kantoorgebouw blijft staan en wordt geschikt gemaakt voor kamerbewoning voor maximaal twee kamers. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de wijziging van het bestemmingsplan die hiervoor nodig is.

 

Verhuizing

De verhuizing van Van Lambalgen past goed in het gemeentelijk beleid om bedrijvigheid zoveel mogelijk te concentreren op bedrijventerreinen. Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Door de verhuizing van deze onderneming ontstaat een win-winsituatie. Het bedrijf krijgt de ruimte op Het Laar en de woonfunctie in de kern van Wekerom wordt verder versterkt.'' Van Lambalgen is van plan om begin volgend jaar te gaan bouwen op Het Laar. Na de verhuizingen zal begonnen worden met de uitvoering van de plannen aan de Edeseweg.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines