Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:34:33 Amersfoort 138127 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-142

Ambulance 09-142

vrijdag 14 december 2018

WOENSDAG 21|02

Lionsclub Barneveld haalt € 1.250 op voor Stichting Michael-Wings

Michael kon zijn huiswerk niet verzenden vanuit het ziekenhuis, dus wilde hij op de kinderafdeling van het VUmc internetvoorzieningen implementeren wanneer hij weer beter was

BARNEVELD - Dinsdagavond 20 februari heeft John Kenniphaas namens Stichting Michael Wings een cheque in ontvangst genomen van € 1.250. Dit bedrag heeft de Lionsclub opgehaald met de verkoop van Prosecco tijdens Candlelight Barneveld.

 

Internet nog niet vanzelfsprekend in 21e eeuw Het lijkt onvoorstelbaar, maar in 2018 staan er nog 50 ziekenhuizen en zorgcentra op de wachtlijst voor Internet aan bed van kinderafdelingen. Internet aan bed blijkt nog steeds een sluitpost op de begroting van ziekenhuizen, waardoor het bij de meeste ziekenhuizen voor kinderen onmogelijk is contact te houden met school of hun vriend(inn)en of om bijvoorbeeld te kunnen gamen. Stichting Michael-Wings heeft er inmiddels voor gezorgd dat 29 ziekenhuizen/zorgcentra voorzien zijn van het Michael-Wings-syteem. Dit system systeem bestaat uit een draadloze internetaansluiting, medisch hygiënische toetsenborden en laptops.

 

Michael Kenniphaas

Het Michael-Wing-system is het idee van Michael Kenniphaas uit Alkmaar. Michael Kenniphaas is op 18 jarige leeftijd overleden ten gevolge van acute lymfatische leukemie. Michael had één grote wens: hij wilde vlieger worden in een F16. Hij was hiervoor in opleiding. Michael kon zijn huiswerk niet verzenden vanuit het ziekenhuis, dus wilde hij op de kinderafdeling van het VUmc internetvoorzieningen implementeren wanneer hij weer beter was. Hij heeft dit helaas niet zelf kunnen realiseren.

 

Door middel van Stichting Michael-Wings blijven Michael’s wensen levendig en wordt zijn idee breed uitgedragen. Het maakt de wereld groter en haal t vrienden en familie heel dicht bij. Michael-Wings: Michael staat voor Michael Kenniphaas, initiatiefnemer van internet aan bed. Wings staat voor Vleugels en onderscheidingen in de vliegerij (vliegen was Michael zijn passie, hij wilde later F16-piloot worden), maar de letters in het woord Wings staan ook voor Wireless Internet Network Gateway System.

 

Meer informatie over de Stichting Michael-Wings: www.michael-wings.nl

Foto's
1/1

Headlines