Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:34:33 Amersfoort 138127 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-142

Ambulance 09-142

vrijdag 14 december 2018

DONDERDAG 22|02

Eerste fase werkzaamheden horecaplein afgerond

De gemeenteraad heeft tot een aantal maatregelen besloten om de overlast van jongeren in de directe omgeving van de Nieuwe Markt (horecaplein) tegen te gaan

BARNEVELD - In september 2017 heeft de gemeenteraad tot een aantal maatregelen besloten om de overlast van jongeren in de directe omgeving van de Nieuwe Markt (horecaplein) tegen te gaan. Momenteel is een deel (fase 1) van de maatregelen uitgevoerd en volgt eind maart de uitvoering van fase 2.


Werkzaamheden fase 1 afgerond
In fase 1 is de Uriflift geplaatst en zijn vier verzinkbare palen geplaatst waarmee een logische scheiding is ontstaan tussen het deel voor parkeren van auto's en fietsen. De gemeente heeft borden geplaatst en een verkeersbesluit genomen om de nieuwe situatie te versterken. De nieuwe situatie wordt de komende periode gemonitord.


Werkzaamheden fase 2 gepland
Fase 2 start waarschijnlijk in week 11 onder voorbehoud van de weersomstandigheden. In fase 2 verplaatsen we de hekken en plaatsen we nieuwe hekken en poorten. Na het (her)plaatsen van de hekken kan de loopstrook tijdens de horeca uren worden afgesloten. Tevens vervangen we de haag en leggen we het groene hofje in de hoek van kapper SAB en de Jumbo aan.


Als sluitstuk wordt er ook nog een groene wand geplaatst tegen de blinde muur van de Jumbo. Het plaatsen van deze wand laat nog even op zich wachten. Momenteel worden er sterkteberekening gemaakt voor het benodigde hekwerk. Zodra de constructie bekend is, wordt er een omgevingsvergunning aangevraagd. Nadat de vergunning is verleend wordt de wand geplaatst.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines