Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:36:50 Amersfoort 7209 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-149 (RAVU) Utrecht
zaterdag 19 januari 2019

DINSDAG 27|02

Hoofdweg Ederveen wordt verkeersveiliger

Op dit moment rijden er dagelijks 1.000 fietsers tussen Veenendaal/De Klomp en Ederveen, voornamelijk scholieren en woon-werk verkeer

EDERVEEN - In Ederveen starten 5 maart de werkzaamheden aan de Hoofdweg tussen de N224 en de Scheivoor. Aan de oostzijde van de Hoofdweg wordt een vrijliggend en verhoogd fietspad aangelegd en wordt de maximum snelheid verlaagd naar 60 km. Tijdens de werkzaamheden is de Hoofdweg voor doorgaand verkeer afgesloten en zijn er omleidingen voor auto- en vrachtverkeer.

 

Omleidingsroutes

De werkzaamheden starten in de voorjaarsvakantie en zijn naar verwachting 30 maart afgerond. Het fietsverkeer kan via de westelijke fietspad gebruik blijven maken van de Hoofdweg. Het autoverkeer wordt in noordelijke richting omgeleid via de N224-Meikade-Nieuweweg (route 1) en in zuidelijke richting via de Buurtweg-Meikade-N224 (route 2). Het vrachtverkeer wordt omgeleid via de N224-A30-Postweg-Klomperweg-Bruinehorstweg en vice versa (route 3 en 4). Naast omleidingsborden worden verkeersregelaars ingezet voor extra begeleiding en veiligheid.

 

Dit project wordt uitgevoerd in het kader van het Fietsplan. De aanpassingen worden gedaan om de verkeersveiligheid van zowel het fietsverkeer als het autoverkeer te vergroten. Op dit moment rijden er dagelijks 1.000 fietsers tussen Veenendaal/De Klomp en Ederveen, voornamelijk scholieren en woon-werk verkeer. In totaal wordt 250 meter van de fietspad vrijliggend gemaakt. Tussen de N224 en de bebouwde komgrens van Ederveen wordt de maximum snelheid verlaagt van 80 km naar 60 km, waarbij de wegmarkering wordt aangepast.

Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines