Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:04:40 Amersfoort 6845 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

vrijdag 18 januari 2019

WOENSDAG 16|05

Bezwaren omwonenden De Belt Wekerom deels gehonoreerd

De Belt is momenteel afgesloten voor recreatie

WEKEROM - De bezwaren van een groep omwonenden tegen de verleende vergunning voor de bouw van een uitkijktoren op De Belt in Wekerom worden deels gehonoreerd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De uitkijktoren mag door initiatiefnemer stichting Hoogte 50 wel worden gerealiseerd, maar de voorwaarden zijn verscherpt.

 

Herstelwerk

Het college heeft besloten dat het uitkijkpunt pas mag worden gebouwd als het definitieve herstelplan voor De Belt gereed is. Bovendien mag de toren, die zes meter hoog wordt - pas gebruikt worden als de herstelwerkzaamheden volledig zijn afgerond. De toren wordt de eerste drie jaar na de bouw gecontroleerd op verzakkingen. Daarnaast moet bij de bouw van de toren rekening worden gehouden met broedende vogels.

 

Afdeklaag

Uit onderzoek is gebleken dat de afdeklaag van De Belt op - een voormalige vuilstort - op diverse plaatsen moet worden hersteld. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. Een gespecialiseerd bureau heeft veldwerk verricht en stelt nu een definitief herstelplan op. Met de omwonenden is afgesproken dat zij actief worden betrokken bij het opstellen van dit herstelplan. Naast het herstel van de afdeklaag wordt in ieder geval ook een hek gebouwd, om in de toekomst zwijnen te weren. Tijdens de herstelwerkzaamheden is De Belt afgesloten voor recreatie.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines