Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 15:52:53 Leusden 5997 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

woensdag 16 januari 2019

ZONDAG 04|11

Politie test met nieuwe onopvallende flitsers

Ook wordt de eerder aangekondigde 'telefoonflitser' getest, die automobilisten pakt die appen of bellen achter het stuur

NEDERLAND - Justitie gaat de komende maanden nieuwe flitsapparaten testen die nauwelijks opvallen. Ze zijn verborgen in aanhangwagens en worden vooral ingezet bij wegwerkzaamheden, meldt de NOS. Ook komen er camera's die automobilisten moeten betrappen die rode kruizen negeren.

 

De 'wegwerkcamera' wordt vanaf volgende week ingezet op de A76 in Limburg, later ook bij werkzaamheden op de N7 in Groningen. De 'rodekruisflitser' wordt verspreid over het land getest. Ook wordt de eerder aangekondigde 'telefoonflitser' getest, die automobilisten pakt die appen of bellen achter het stuur.

 

De proef met de camera's duurt een aantal maanden. Daarna wordt gekeken welke werken. Wie door zo'n apparaat wordt geflitst, kan gewoon een boete krijgen.

Foto's
1/1
Reacties
Henry ebbers zegt: spacer
Nog meer hard werlende nederlanders pesten en graaien. Ga eens fraudeurs en oplichters pakken. Buitenlanders aanpakken die hier illegaal verblijven en zelfs uitkeringen krijgen. Maar nee, de hardwerkende nederlander die naar en van zijn werk komt en een paar kilometer te hard rijdt, omdat die ook graag weer bij zijn familie is, pakken. Schande! Heeft meestal niks met verkeersveiligheid te maken, maar maakt wel het eerlijk werken moeilijk. Natuurlijk.moeten grove overtreders gepakt worden, maar 1-10 km te hard heeft weinig met veiligheid te maken. Pak eerst eens de echte criminelen aan
05-11-18 10:29
Score: 75
remco zegt: spacer
Oude aanhanger onbeheerd langs de weg, die koppel je toch aan en brengt het ding naar de stort
05-11-18 23:35
Score: 22
Rob zegt: spacer
Gaat met al die camera’s eens alle aan criminele activiteiten gerelateerde voertuigen opsporen. Je weet wel. Het echte tuig.
06-11-18 00:16
Score: 15
bossink zegt: spacer
Daar is wel geld voor? Om de Nederlanders nog verder uit te melken? Politiek, schaam je
06-11-18 07:36
Score: 6
Theo zegt: spacer
@Henry Ebbers Fraude en oplichting zijn in veelgevallen civiele aangelegenheden. Dit kan je wel melden bij de politie maar je zal vaak via andere wegen moeten oplossen. Je kan de politie niet alles kwalijk nemen. En te hard tijden is in veel gevallen een bewuste keuze.
07-11-18 07:44
Score: 3
H Hoekman zegt: spacer
Dat er gecontroleerd moet worden is duidelijk in het belang van de verkeers veiligheid .
J kunt je echter wel afvragen of dit op zo’n stiekeme wijze moet plaatsvinden , het lijkt een beetje op de activiteiten van kgb in de toenmalige Sovjet unie .
10-11-18 23:36
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines