Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:16:14 Amersfoort 53669 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-111

Ambulance 09-111

zondag 19 mei 2019

MAANDAG 03|12

Opvallend veel inbraken gepleegd in en rond Hoogland

De inbraken werden voornamelijk gepleegd door middel van cilindertrekken en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 16 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 9 pogingen. Er zijn opvallend veel inbraken gepleegd in en rond Hoogland.


De inbraken werden voornamelijk gepleegd door middel van cilindertrekken en het openbreken van een raam of deur met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. De meeste inbraken worden tussen 18:30 en 23:00 uur gepleegd.


Op donderdag 29 november, omstreeks 18.45 uur, hoorde een bewoner van een woning aan de Diezestraat gestommel in de woning en zag hij het schijnsel van een lamp via het raam in de slaapkamerdeur. Toen hij de slaapkamerdeur opende zag hij twee jongens die de woning uit renden en er op een scooter vandoor gingen.


Op vrijdag 30 november, omstreeks 20.00 uur, hoorde een bewoonster van een woning aan de Fluitekamp een klap bij haar voordeur. Toen zij ging kijken zag zij dat de voordeur open stond en zag zij twee jongens, in het donder gekleed, weglopen bij haar deur.


Mocht u getuige zijn geweest van een van deze woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie