Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:02:24 Leusden 55580 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

vrijdag 05 juni 2020

ZONDAG 05|05

Zwanenjong gedood nabij het Avelonpad in Amersfoort

De medewerkers van de dierenambulance hadden sterk het vermoeden dat het zwanenjong niet door een dier gedood was, maar door een mens

AMERSFOORT - Zondag 5 mei 2019 is er nabij het Avelonpad in Amersfoort een overleden zwanenjong aangetroffen. Het volwassen zwanenpaar beschermden op dat moment nog steeds het overleden jong volgens de melder.


Een dierenambulance is samen met een eenheid van de politie ter plaatse gegaan. De kop van het dier was van de romp gescheiden. De medewerkers van de dierenambulance hadden sterk het vermoeden dat het zwanenjong niet door een dier gedood was, maar door een mens. Zij vertelden ons dat de kop van het zwanenjong met grote kracht van de romp gescheiden was en dat er geen sporen waren van een aanval door een dier.


Een van de buurtbewoners vertelde dat hij deze week nog een grote tak van het nest had gehaald, waarvan hij dacht dat deze op het nest was gegooid. Ook vertelde hij dat er sinds gisteren twee eieren weg waren uit het zwanennest.


De medewerkers van de dierenambulance vertelden dat zij vaker meldingen ontvangen dat mensen eieren uit zwanennesten verwijderen, of zwanen lastig vallen.


Bent u getuige van mishandeling van dieren? Neem dan contact op met de politie.

Foto's
1/2
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines