Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 16:01:31 Amersfoort 78992 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-142

Ambulance 09-142

vrijdag 07 augustus 2020

MAANDAG 02|09

Bewoner Sijsjespeergaarde hoort glasgerinkel en ziet jongen wegrennen

De politie is op zoek naar getuigen

AMERSFOORT - De afgelopen week zijn er 9 woninginbraken opgenomen in Amersfoort waaronder 6 pogingen. De inbraken vonden vooral in de nachtelijke uren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam. In Vathorst en Nieuwland is een veel gebruikte werkwijze het ingooien / inslaan van een raam.


Op woensdag 28 augustus omstreeks 00:30 uur is er gepoogd in te breken in een woning aan de Sijsjespeergaarde. De melder hoorde glasgerinkel buiten en zag een jongen wegrennen met een breekijzer in zijn hand. De jongen had het volgende signalement:


- lang en slank postuur
- zwarte broek
- zwarte trui
- ongeveer 16 a 18 jaar oud
- droeg een zwarte hoodie over zijn hoofd.

 

Mocht u getuige zijn geweest van een van de genoemde woninginbraken of heeft u meer informatie over de verdachten, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines