Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:00:52 Reanimatie (afhijsen) Pitrus Amersfoort 098052 Prio Hoog Eenheid | Kazernealarm hulpverlening hoofdpost Brandweer...
zaterdag 11 juli 2020

MAANDAG 11|11

Groep probeert jongeren uit Bunschoten en Nijkerk te beroven met pistool

Het gebeurde op het Wieringenpad nabij de Workumstraat in de Amersfoortse wijk Vathorst

AMERSFOORT - Vier jongemannen uit Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk zijn vrijdagavond het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Dat gebeurde op het Wieringenpad nabij de Workumstraat in de Amersfoortse wijk Vathorst. De politie onderzoekt de zaak en wil graag spreken met getuigen.

 

Die vrijdag had een van de jongemannen via sociale media contact gekregen met iemand die een smartphone te koop aanbood. Nadat de twee gegevens, waaronder foto's van een smartphone, hadden uitgewisseld en tot een prijsafspraak waren gekomen, spraken zij die avond om 22.00 uur af in Amersfoort.

 

Samen met drie vrienden ging de jongeman die avond naar Amersfoort. Gezamenlijk parkeerden zij hun scooters in het zogenaamde 'Kaipark' in Amersfoort. Daar werden de vier op het Wieringenpad door een groep van ongeveer twaalf personen omsingeld. Vervolgens werden zij bedreigd met een pistool.

 

Drie van de vier slachtoffers zagen kans weg te rennen, maar de vierde van het groepje bleef achter in de groep belagers. Hij werd gedurende enige tijd bedreigd. Uiteindelijk gingen de daders weg en ontfermden omstanders zich over hem. Ook de politie was inmiddels gewaarschuwd.

 

Getuigen gezocht
De recherche is een onderzoek gestart. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Bent u getuige of heeft u informatie die de recherche bij deze zaak kan helpen? Bel dan met de politie via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000.

Foto's
1/1
Reacties
Claudia zegt: spacer
Geen beschrijving van de daders, of ligt dat te veel voor de hand?
Hoe kun je nu helpen als massa, als de politie geen informatie geeft.
12-11-19 12:26
Score: 1
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines