Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:09:57 Aanrijding Letsel De Nieuwe Poort Amersfoort Prio Eenheid | Politie Utrecht (Persinfo)
donderdag 01 oktober 2020

DONDERDAG 10|09

Winkel op het Euterpeplein een dag gesloten uit protest tegen corona spoedwet

Door de winkel te sluiten heeft Petra een signaal willen afgeven dat dit straks weleens de werkelijkheid zou kunnen worden voor haar en veel andere winkeliers

AMERSFOORT - Wie gisteren langs de Read Shop op het Euterpeplein in Amersfoort liep zal het zijn opvallen dat de winkel gesloten is. Op de winkelruiten en de deur van de winkel zijn posters geplakt met de teksten "Corona spoedwet is een gevaar voor de grondrechten", "Wat niet normaal is, moet niet normaal worden", "PCR test is ongeschikt" en nog meer teksten aangaande corona en de spoedwet.

 

Petra de Bruin, 52 jaar en al 23 jaar eigenaar van de winkel, zegt de winkel te hebben gesloten omdat zij klanten, andere winkeliers en voorbijgangers bewust wil maken van de destracieuze gevolgen die de spoedwet voor ons gaat hebben. Zij is er van overtuigd dat een alleenheerschappij van minister de Jonge gevaarlijk is.

 

'De minister krijgt bevoegdheden om zonder instemming van het parlement bedrijfssectoren, scholen, verpleegtehuizen, gebouwen, openbare plaatsen of gebieden beperkingen op te leggen of te sluiten, verder mag de minister demonstraties, vergaderingen en manifestaties verbieden, kan hij een mondkapjesplicht voor binnen en buiten invoeren, quarantaine en deelname aan verspreidingsonderzoek verplichten en samenkomsten verbieden, daarbij worden ook de torenhoge boetes voor het niet nakomen van de maatregelen in de wet opgenomen en kunnen zelfs flink verhoogd worden met een celstraf erbij. Ook kan de minister de komende verkiezingen voor onbepaalde tijd uitstellen.'

 

In de winkel komen per dag zo'n 350 klanten, ook oudere mensen. Door de winkel te sluiten heeft Petra een signaal willen afgeven dat dit straks weleens de werkelijkheid zou kunnen worden voor haar en veel andere winkeliers. Uiteindelijk treft dit alle branches. Hopelijk kunnen wij gezamelijk als winkeliers een signaal afgeven naar de overheid dat het anders moet.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines