Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:24:33 Amersfoort 127937 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

zaterdag 05 december 2020

WOENSDAG 21|10

Paard in weiland bij het Schothorsterpark na mishandeling overleden

Wie weet wie er mogelijk verantwoordelijke is voor deze ernstige mishandeling?

AMERSFOORT - Tussen zaterdag 12 september 2020 en maandag 22 september 2020 werd een paard in een weiland bij het Schothorsterpark (nabij de Duivensteeg) mogelijk ernstig mishandeld. De eigenaar ontdekte een flinke wond aan het geslachtsdeel. Het paard werd door een dierenarts behandeld maar helaas mocht dat niet meer baten. Het paard overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

 

Op zaterdag 12 september gaat een man uit Leusden aan het begin van de middag naar zijn weiland aan de aan de Duivensteeg in Park Schothorst, dat is tegenover de speeltuin. De man ziet dat een van zijn paarden, Neelianne, rustig in het weiland staat en haar halster omheeft. Als hij diezelfde avond rond half tien twee paarden terugbrengt naar het weiland, ziet hij dat Neelianne geen halster meer omheeft. Hij denkt dat het halster is gestolen en omdat hij op het eerste oog niets bijzonders ziet aan het paard, besteedt hij er verder geen aandacht aan. In de dagen daarna merkt hij wel dat zij de merrie praktisch niet meer te pakken kunnen krijgen.

 

Op maandag 21 september lukt hem gelukkig om haar te vangen. In de stal zien ze dat het paard verwondingen heeft bij haar geslachtsdeel. Dat was in het weiland niet opgevallen, omdat de staart daar overheen zit. Zij waarschuwen direct een dierenarts. De arts stelt een onderzoek in en constateert dat Neelianne ook inwendig letsel bij haar geslachtsdeel heeft. Zeer waarschijnlijk met opzet veroorzaakt door een persoon.

 

Ondanks alle inspanningen van de eigenaren en de meervoudige bezoeken van de dierenarts, kunnen zij niet voorkomen dat Neelianne op donderdag 15 oktober komt te overlijden.

 

Vragen
Wie heeft tussen zaterdag 12 en maandag 21 september iets bijzonders gezien bij het weiland, dat te maken zou kunnen hebben met de ernstige mishandeling van Neelianne?

Wie weet wie er mogelijk verantwoordelijke is voor deze ernstige mishandeling?

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines