Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:24:33 Amersfoort 127937 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

zaterdag 05 december 2020

MAANDAG 16|11

Amersfoort wordt wakker van politiehelikopter boven de stad

Veel mensen werden al vroeg gewekt door het geluid

AMERSFOORT - Maandagochtend 16 november is ingebroken bij een juwelier aan de Utrechtsestraat in het centrum van Amersfoort. De politie heeft kort daarna al twee verdachten kunnen aanhouden. Maar, is op zoek naar meer verdachten. Ook de politiehelikopter vloog boven de stad. Veel mensen werden al vroeg gewekt door het geluid.

 

Rond 05.00 uur gaat het inbraakalarm af bij een juwelier aan de Utrechtsestraat. Agenten gaan direct op de melding af en zien dat het hekwerk aan de achterzijde geforceerd is en een ruit vernield. Wanneer de agenten daar staan, horen ze gebonk en zien ze een aantal personen vluchten via het dak. De omgeving is meteen afgezet en een zoektocht gestart naar de verdachten.

 

Aanhouding
Een van deze verdachten wordt vervolgens op een dak aangehouden. Dit is een 23-jarige man uit Amsterdam. Een ander heeft zich verstopt in de schuur van een buurtbewoner. Dit is een man van 26 jaar uit Amsterdam. De hele omgeving werd uitgekamd, met ondersteuning van de politiehelikopter in de lucht en politiehonden op de grond. Helaas zijn de andere verdachten niet meer gevonden. De Amsterdammers zitten vast voor verhoor.

 

Uw tip!
Er is een onderzoek ingesteld naar de inbraak en de overige verdachten. Heeft u iets verdachts gezien in de vroege maandagochtend rond 05.00 uur in de omgeving van de Utrechtsestraat? Heeft u misschien de inbrekers zien wegrennen? Meld u zich dan bij de politie via 0900 – 8844.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines