Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:30:25 Amersfoort 7125 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-125

Ambulance 09-125

dinsdag 19 januari 2021

DINSDAG 24|11

Basisschool De Bron in Barneveld ontruimd vanwege brand

De kinderen werden tijdelijk opgevangen in basisschool de Spreng aan de Van Houtenlaan

BARNEVELD - Aan het einde van de ochtend is er in de keuken van basisschool De Bron aan de Dr. Kuyperlaan in Barneveld een kleine brand ontstaan bij de kookplaat. Daarbij kwam veel rook vrij. De melding kwam rond 12:00 uur binnen bij 112 Meldingen Barneveld, waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam.

 

Toen de brandweer aankwam hadden de BHV'ers de school al ontruimd en stond iedereen buiten. De ontruiming verliep snel en rustig. De kinderen werden buiten verzameld op het grasveld en tijdelijk opgevangen in basisschool de Spreng aan de Van Houtenlaan.

 

De BSO ruimte is gecontroleerd en er wordt op dit moment apparatuur neergezet om de geur van de rook weg te werken. Deze ruimte is gewoon veilig en dit geldt ook voor de rest van de school.

 

De school merkt dat het incident bij sommige kinderen best impact heeft. De jongste groepen zijn ook even wezen kijken bij de BSO. Vanmiddag zal de BSO in een andere ruimte plaatsvinden. De school evalueert dit met het team en de brandweer zodat we weer kunnen leren van deze situatie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines