Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:51:03 Br Container Zeldertsedreef Amersfoort 090131 Prio Hoog Eenheid | Kazernealarm brand hoofdpost Brandweer...
dinsdag 26 januari 2021

ZATERDAG 28|11

White performance laat tegengeluid corona maatregelen horen in Amersfoort

De kunstzinnige mars vond tegelijkertijd plaats in tien verschillende steden in ons land

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag werd er in Amersfoort, een 'White Performance' gehouden. Geheel gekleed in het wit verplaatst een groep zombieachtige verschijningen met masker zich door de binnenstad. Tijdens deze mars worden de landelijke coronamaatregelen van het kabinet door speakers luid gescandeerd zoals 'knuffelen verboden', 'handen kapot wassen' en '1.5 m afstand houden'.


Deze vorm van kunst vindt gelijktijdig plaats in 10 Nederlandse steden. Het heeft veel weg van een flashmob. In dit geval ontmoeten 12 personen elkaar op het internet, performen 3 minuten, en verdwijnen weer.

 

Uiteindelijk is het een continue mars geworden van ongeveer een half uur. Het idee komt voort uit eerdere eerdere vergelijkbare uitingen van kunst is Zwitserland en Duitsland.

Reacties
Reactie van John heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -6
Elisa smith zegt: spacer
Jammer dat het als levensgevaarlijk werd betiteld bij de commentaren, maar dit is een waarschuwing voor waar het heen gaat in de wereld, het ging om veel meer dan de 3 zinnetjes, nadenken is levensgevaarlijk, nooit geen menselijk contact meer, alleen nog maar denken zoals de overheid wil dat je denkt,enz enz, deze performance was meer om je wakker te maken en te laten nadenken waar we heen gaan, levensgevaarlijk is de tunnelvisie van het kabinet
29-11-20 01:52
Score: 11
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 

Ook interessant

Headlines