Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 20:21:54 Amersfoort 83727 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

donderdag 29 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 03|05

Schaapskudde weer terug op de heide in Stroe [video]

Wilt u kennis komen maken met de schaapskudde van De Grazerie op de Stroescheheide?

STROE - Vanaf zaterdag 1 mei zijn de schapen van schaapherder Willo weer terug op de Stroescheheide. In 2020 is Staatsbosbeheer gestart met schapenbegrazing op de Stroescheheide. Een kudde van 200 Veluwse heideschapen helpt de komende jaren bij het beheer van dit gebied. De begrazing wordt uitgevoerd in samenwerking met De Grazerie Landschapsbeheer uit Kootwijkerbroek.


Heidebeheer
De Stroescheheide is een belangrijk leefgebied voor veldleeuwerik, roodborsttapuit, insecten en reptielen zoals de adder en zandhagedis. Door stikstofdepositie (neerslag van stikstof) en successie neemt de vergrassing op de heide steeds verder toe. De schapen helpen Staatsbosbeheer om de vergrassing tegen te gaan. Waar gras verdwijnt krijgen jonge heideplanten een kans om te ontkiemen. Het resultaat is een heideterrein met veel variatie in de vegetatie en met een grote diversiteit aan diersoorten.

 

Wilt u kennis komen maken met de schaapskudde van De Grazerie op de Stroescheheide? Vanaf de parkeerplaats aan de Houtbeekweg in Stroe is het mogelijk om per fiets of te voet het gebied te verkennen.

Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines