Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 20:02:03 Amersfoort 65177 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-133

Ambulance 09-133

dinsdag 15 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

VRIJDAG 07|05

Amersfoort start campagne ‘ik ga elektrisch’

Amersfoort neemt al diverse schone lucht maatregelen zoals de autoluwe binnenstad en uitstootvrije bevoorrading

AMERSFOORT - Met de campagne 'Ik ga elektrisch' kunnen brommerbezitters een week lang gratis schoner vervoer in de vorm van een e-scooter, e-bike of speedpedelec proberen. Met dit probeeraanbod wil Amersfoort dat eigenaren van vervuilende brommers nadenken over schoner vervoer en een overstap maken.

 

Amersfoort neemt al diverse schone lucht maatregelen zoals de autoluwe binnenstad en uitstootvrije bevoorrading. Minder vervuilende brommers en scooters past hierbij. De campagne loopt in totaal een jaar.

 

Probeeraanbod
Via social media en deze website worden eigenaren van een brommer, snorfiets of scooter op benzine verleid om schoner vervoer te gaan proberen. Op www.ikgaelektrisch.nl staat het probeeraanbod. Bij vier winkels in de stad kan een e-scooters, e-bikes of speedpedelec geleend worden. Ook is er een probeeraanbod van 30 minuten gratis rijden op een elektrische deelscooter (Go Sharing) in de stad.

 

Samen werken aan schone lucht
In 2020 heeft Amersfoort het Schone Lucht Akkoord ondertekend. We nemen samen met partners allerlei maatregelen voor meer schone lucht in de stad zoals uitstootvrije bevoorrading en uitstootvrije taxi's in de stad. Ook de campagne houtstook draagt daaraan bij.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines