Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:43:16 Amersfoort 10495 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-118

Ambulance 09-118

woensdag 29 januari 2020
TOP NIEUWS

GISTEREN 28|01

BARNEVELD - Bij woon- en dagbestedingslocatie Tharah in Barneveld heeft de brandweer dinsdagavond 28 januari een grote oefening gehouden.

 

Bij deze zorggroep, die sinds een jaar open is, waren twee cliënten ontsnapt en gingen koken. Tijdens het koken ging het mis en ontstond er brand. Twee BHV ers raakte door de brand onwel. Deze moesten door de brandweer gered worden. Net als een tiental bewoners op de eerste etage. De brand op de begaande grond, de eerste etage en het dak werd geblust.

GISTEREN 28|01

WAGENINGEN - Op de kruising Ritzemabosweg en de Diedenweg in Wageningen heeft dinsdagavond een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. De voorste auto remde voor twee politie voertuigen die met zwaailicht en sirene richting Renkum reden. De bestuurder van de achterste auto zag dit te laat en knalde op de voorste auto.


Bij de aanrijding raakte één persoon gewond. De berger is ter plaatse om een auto af te voeren.

1/1

GISTEREN 28|01

BARNEVELD - Doet u ook mee met dit experiment? De gemeente Barneveld is op zoek naar inwoners die deel willen nemen aan het project Snuffelfiets. Met een kastje aan uw stuur maakt u van uw eigen fiets een snuffelfiets. In dit kastje zit een mobiele sensor. Hiermee doet u al fietsend luchtmetingen, brengt u veelgebruikte fietsroutes in kaart en meet u de kwaliteit van het wegdek. Er zijn in totaal 50 sensorkastjes beschikbaar.

 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 februari 2020 via verkeer@barneveld.nl.

 

“Inwoners kunnen met de snuffelfiets op een makkelijke ...

GISTEREN 28|01

BARNEVELD - Dinsdagmiddag omstreeks 16:25 uur is een fietser gewond geraakt bij een ongeval op de Plantagelaan in Barneveld.

 

De fietser wilde de rotonde van de Churchillstraat met de Plantagelaan oversteken, maar werd daar door een automobilist over het hoofd gezien. De fietser klapte vervolgens op de voorruit van de auto. Hij is onderzocht door medewerkers van de ambulance en voor verder onderzoek meegegaan naar het ziekenhuis. De politie handelt de zaak verder af.

GISTEREN 28|01

VEENENDAAL - Dinsdagmiddag 28 januari rond 15.55 uur brand ontstaan op het Christelijk Lyceum aan de Kerkewijk in Veenendaal.

 

Het gebouw werd na de melding direct ontruimd. De brandweer kwam niet veel later met drie voertuigen ter plaatsen. Een hoogwerker heeft het dak gecontroleerd en brandweerlieden hebben in het pand controles uitgevoerd. In een toilet was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Het pand is na het blussen geventileerd.

 

Door de brand is rook en waterschade ontstaan.

1/1

GISTEREN 28|01

WAGENINGEN - De Nijenoord Allee in Wageningen is dinsdag 28 januari is tijdelijk afgesloten geweest vanwege het verwijderen van een omgevallen boom. Een grote boom was omgewaaid en op het fietspad en de weg was terecht gekomen. De gemeente was snel met veel mensen ter plaatse.

 

Een toevallig aanwezige chauffeur van een vrachtwagen heeft zijn heftruck ingezet om de boom, die in stukken werd gezaagd van de weg te halen. De brandweer kon onverrichte zaken huiswaarts.

1/1

GISTEREN 28|01

EDE - Maandag 27 januari is er in het bos nabij de parkeerplaats aan de Rijksweg N224 in Ede, door een passant een tasje gevonden. Toen de vinder deze tas opende, zag hij tot zijn schrik dat er een aantal handgranaten in zaten. Omdat hij de tas met daarin de handgranaten niet onbeheerd achter wilde laten, pakte hij de tas, met inhoud op en verplaatste het een aantal honderden meters.

 

Hij kwam gelukkig op tijd tot de conclusie dat wat hij deed, extreem gevaarlijk was. Vervolgens heeft hij de tas weer rustig neergelegd en de politie gebeld. Ter plaatse hebben agenten de ...

GISTEREN 28|01

VOORTHUIZEN - Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer!! Waarom het belangrijk is dat zo veel mogelijk mensen in ons land kunnen reanimeren? Omdat iedereen, waar dan ook, getroffen kan worden door een hartstilstand.

 

Alleen al in Nederland worden elke week 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Circa 70 tot 80 procent van die mensen zijn in of rond het huis. Het is van belang dat je weet hoe je moet handelen wanneer iemand in jouw naaste omgeving, bijvoorbeeld je partner, ouder, kind, familielid, kennis, buurman/vrouw, door een hartstilstand getroffen ...

ZONDAG 26|01

HOOGLAND - In de nacht van zaterdag op zondag 26 januari omstreeks 02.00 uur heeft er in Hoogland op de Lindenlaan een zware mishandeling plaatsgevonden van een fietser. De politie is op zoek naar de identiteit van de opzittenden van een scooter. Tevens is de politie op zoek naar getuigen van dit incident en mensen in de omgeving die mogelijk in het bezit zijn van camerabeelden.

 

Meldt u zich bij de politie, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer artikelen