Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:15:49 Leusden 25846 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-132

Ambulance 09-132

dinsdag 09 maart 2021
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 08|03

BARNEVELD - In de Expohal van de Midden Nederland Hallen (MNH) in Barneveld is maandag 8 maart gestart met het vaccineren tegen het coronavirus. Hier kunnen niet alleen mensen uit de gemeente Barneveld een prik halen maar ook uit de gemeente Nijkerk en Scherpenzeel.

 

Vaccinaties bieden perspectief, maar het hoge aantal coronabesmettingen geeft nu geen ruimte voor versoepelingen. Nederland blijft tot en met 30 maart in lockdown. Per 16 maart gelden een aantal kleine aanpassingen.

1/1

GISTEREN 08|03

BARNEVELD - Via een Burgernet actie werd maandagavond opgeroepen uit te kijken naar twee kinderen, een jongen en een meisje. De twee zouden tijdens een verdachte situatie gezien zijn en werden door een melder aangetroffen nabij de Rooseveltstraat in Barneveld.

 

De twee zouden volgens omstanders foto's hebben gemaakt van woningen en auto's. Volgens een getuige specifiek van het model BMW. De twee zijn door agenten staande gehouden en aangesproken op de Rooseveltstraat. Vooralsnog hebben de twee geen strafbare feiten gedaan en mochten na een gesprek hun weg vervolgen.

...
1/1

GISTEREN 08|03

LUNTEREN - De afgelopen weekenden bleken er namelijk diverse vernielingen gepleegd te zijn op de spoorwegovergang op de Ruitenbeekweg in Lunteren. Afgelopen weekend heeft Prorail daarom in burger een postactie gehouden rondom de spoorwegovergang. Gelukkig zijn er dit weekend geen vernielingen gepleegd.

 

De komende weekenden zullen er vaker postacties worden gehouden op de spoorwegovergangen in die omgeving. Inmiddels zijn er ook camera's geplaatst.

GISTEREN 08|03

AMERSFOORT - De politie is maandagmiddag  8 maart bij een doorzoeking van een woning aan de Leonorestraat in Amersfoort gestuit op een grote hoeveelheid harddrugs. De drugs is in beslag genomen en er wordt een onderzoek naar de herkomst van de drugs ingesteld. Eén persoon is aangehouden.

 

In de woning zijn nog dieren binnen en deze worden door de dierenambulance uit de woning gehaald en opgevangen. Bij en in de woning wordt onderzoek gedaan door recherche in witte pakken.

 

Rond 19.00 uur is een vrachtwagen naar de woning gekomen. Mogelijk werd in de woning een ...

GISTEREN 08|03

BUNSCHOTEN - Op maandag 8 maart was Youtuber Giel de Winter van het kanaal StukTV opgesloten in een bestelbus in Bunschoten. Het betrof een opname voor het nieuwe programma 'De Politieachtervolging'. Veel kinderen kwamen kijken bij de opnames. Een aantal aanwezige jongeren probeerde met Giel uit de bestelbus te bevrijden.

 

In de bestelbus zat ook een acteur die agent speelde. Met bruut geweld heeft ze de bevrijding kunnen voorkomen. Een van de jongeren heeft een pijnlijke hand er aan overgehouden. Na afloop van de opname heeft de acteur nog met de jongeren gepraat en excuses ...

1/1

GISTEREN 08|03

BARNEVELD - In de nacht van zondag op maandag 8 maart is de Barneveldse wijk De Burgt opnieuw doelwit geweest van auto inbrekers. Vanaf ongeveer 2.00 tot 4.00 zijn de inbrekers op diverse beelden te zien en is er door een dashcam zelfs gefilmd dat ze betrapt zijn en wegrenden. Omstreeks 3.45 is de politie gealarmeerd en deze zijn in de tijden 3.50-4.30 met 2 auto's in de wijk aanwezig geweest.

 

Heeft u beelden van de 2 mannen met rugtassen die omstreeks deze tijden in de wijk liepen? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

1/1

GISTEREN 08|03

EDE - Zondag 7 maart is er omstreeks 19.30 uur een straatroof gepleegd in Ede. Dit gebeurde in het Proosdijpark. Een fietsende pizzakoerier reed op de Veenderweg, ging het park in en heeft daar onder bedreiging van een mes, goederen moeten afstaan. De daders reden op een zwarte scooter.

 

De politie is op zoek naar getuigen! Bent u getuige of heeft u informatie die de politie verder kan helpen? Neem contact op via 0900-8844.

VRIJDAG 05|03

BARNEVELD - Politie Barneveld is op zoek naar een jongen van rond de zestien jaar, die verdacht wordt van schennispleging.

 

Het incident zou vrijdagochtend 5 maart hebben plaatsgevonden aan de Zijdehoenderlaan in de Barneveldse woonwijk Veller. De verdachte fietste weg in de richting van de Hoenderlaan. Via Burgernet vraagt de politie iedereen om naar de jongen uit te kijken.

 

De verdachte heeft volgens de politie een fors postuur en donker, halflang haar. Hij draagt een donkere jas en een spijkerbroek.

WOENSDAG 03|03

AMERSFOORT - De begeleiding bij inburgering wordt in Amersfoort vanaf 1 juli 2021 verbreed. Met de nieuwe aanpak is de gemeente een van de eersten in Nederland en neemt ze een voorschot op de nieuwe wet Inburgering die naar verwachting op 1 januari 2022 in gaat.

 

De vernieuwde aanpak houdt in dat Amersfoortse inburgeraars zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren, dit combineren met werk of studie, wegwijs worden gemaakt in onze stad en stadsgenoten ontmoeten. Vanaf het eerste moment doorlopen ze een programma waarin niet alleen aandacht is voor taal, maar ook voor andere aspecten ...

Meer artikelen