Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 november 2014, 13:04

Amersfoorter verduistert bijna 200 autobanden

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:07 uur

AMERSFOORT – De politie heeft op de Birkt bijna 200 verduisterde autobanden en velgen aangetroffen na een melding dat een 45-jarige werknemer van een autodealer in Amersfoort op heterdaad betrapt was op het verduisteren van autobanden van dit bedrijf.

 

Traceringapparatuur

De werkgever miste de afgelopen weken uit zijn voorraad al veel autobanden, vaak in combinatie met velgen, en vermoedde dat de man iets te maken had met de diefstallen van de banden. Om die reden besloot de werkgever traceringapparatuur onder het voertuig te plaatsen, waarin de verdachte werknemer autobanden vervoerde voor het bedrijf. Hieruit bleek dat de werknemer afweek van zijn route en stopte op de Birkt in Amersfoort. Toen de werkgever de man hiermee confronteerde, bekende hij banden te hebben doorverkocht. Daarop werd de politie ingeschakeld. Deze hield de man ter plekke aan en nam hem mee naar het bureau.

 

Aanhoudingen

Agenten namen vervolgens op donderdag 13 november poolshoogte bij een terrein op de Birkt. Hier werden zo’n 200 autobanden en velgen aangetroffen die afkomstig bleken van de gedupeerde Amersfoortse autodealer. Ook in een aanhanger, die op het terrein stond, werden banden aangetroffen die behoorden tot de voorraad van de autodealer. De eigenaar van de aanhanger vol autobanden, een 59-jarige Amersfoorter, werd ter plekke aangehouden voor heling. Hij had bovendien een auto op zijn naam staan met daaronder eveneens verduisterde banden. Deze auto is in beslag genomen voor onderzoek.

 

Onderzoek voortgezet

Alle banden werden door de politie in beslag genomen en overgedragen aan de rechtmatige eigenaar. De 59-jarige Amersfoorter mocht na het afleggen van een verklaring het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De 45-jarige werknemer zit vast voor onderzoek en verhoor.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.