Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 november 2014, 13:04

Amersfoorter verduistert bijna 200 autobanden

AMERSFOORT – De politie heeft op de Birkt bijna 200 verduisterde autobanden en velgen aangetroffen na een melding dat een 45-jarige werknemer van een autodealer in Amersfoort op heterdaad betrapt was op het verduisteren van autobanden van dit bedrijf.

 

Traceringapparatuur

De werkgever miste de afgelopen weken uit zijn voorraad al veel autobanden, vaak in combinatie met velgen, en vermoedde dat de man iets te maken had met de diefstallen van de banden. Om die reden besloot de werkgever traceringapparatuur onder het voertuig te plaatsen, waarin de verdachte werknemer autobanden vervoerde voor het bedrijf. Hieruit bleek dat de werknemer afweek van zijn route en stopte op de Birkt in Amersfoort. Toen de werkgever de man hiermee confronteerde, bekende hij banden te hebben doorverkocht. Daarop werd de politie ingeschakeld. Deze hield de man ter plekke aan en nam hem mee naar het bureau.

 

Aanhoudingen

Agenten namen vervolgens op donderdag 13 november poolshoogte bij een terrein op de Birkt. Hier werden zo’n 200 autobanden en velgen aangetroffen die afkomstig bleken van de gedupeerde Amersfoortse autodealer. Ook in een aanhanger, die op het terrein stond, werden banden aangetroffen die behoorden tot de voorraad van de autodealer. De eigenaar van de aanhanger vol autobanden, een 59-jarige Amersfoorter, werd ter plekke aangehouden voor heling. Hij had bovendien een auto op zijn naam staan met daaronder eveneens verduisterde banden. Deze auto is in beslag genomen voor onderzoek.

 

Onderzoek voortgezet

Alle banden werden door de politie in beslag genomen en overgedragen aan de rechtmatige eigenaar. De 59-jarige Amersfoorter mocht na het afleggen van een verklaring het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De 45-jarige werknemer zit vast voor onderzoek en verhoor.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons