Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 november 2014, 15:21

Inbrekers betrapt dankzij Mobeyes

Laatst bijgewerkt: zondag 13:07 uur

AMERSFOORT – Op zaterdag 1 november werden in een pand aan de Utrechtseweg dankzij ingezette Mobeyes twee verdachten betrapt op inbraak.

 

Inbrekerswerktuig

Op 1 november werd na een alarmsignaal van de Mobeye rond 22.30 uur een 26-jarige man in het pand aangetroffen en aangehouden. Een medeverdachte, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde zich al snel nadat agenten met honden het pand vervolgens betraden. Beide mannen hadden inbrekerswerktuigen bij zich. In het pand werden eveneens tassen met inbrekerswerktuig aangetroffen.

 

Koperdiefstal

In het leegstaande pand van een zorginstelling was eerder al een inbraak gepleegd waarbij sprake was van koperdiefstal. Omdat de dieven mogelijk terug zouden komen, adviseerde de politie op 31 oktober aan de aangever om Mobeyes te plaatsen. De volgende avond sloegen deze alarm, dat leidde tot de aanhouding van het tweetal. Zij hebben na verhoor en onderzoek van de politie een dagvaarding gekregen.

 

Werking Mobeyes

De Mobeyes – mobiele alarmsystemen – worden sinds begin 2014 in Amersfoort ingezet. Deze zijn door de gemeente Amersfoort aangeschaft en in beheer bij de politie in het kader van bestrijding van inbraken. Ze worden veelal geplaatst in woningen of op locaties waar de inbraken stijgen. Het apparaat geeft bij waargenomen bewegingen een alarm af bij de politie. De agenten gaan bij meldingen direct ter plaatse. Doel van de inzet van deze Mobeyes is de pakkans van inbrekers te vergroten.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl, www.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.