Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 16 november 2014, 14:49

Inbreker (17) na achtervolging opgepakt in Leusden

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:08 uur

LEUSDEN – Een 17-jarige inbreker werd zaterdagavond 15 november na een achtervolging te voet aangehouden op de Wim Vrijhoefstraat. Dankzij Burgernet konden de inbrekers worden getraceerd.

 

Die avond rond 21.30 uur zag een bewoner van de Van Diepenheim Scheltuslaan dat er twee jongens aan het inbreken waren bij een woning. Na de melding zochten politieagenten in de omgeving en ging er een Burgernetmelding uit. Naar aanleiding van deze melding kwam er rond 22.00 uur een bericht binnen dat de jongens waren gezien op de Petri Markensteinstraat en dat het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement. Agenten konden met een korte achtervolging te voet één van de verdachten, afkomstig uit Leusden, aanhouden. De andere verdachte wist te ontkomen. Recherche heeft de zaak in onderzoek.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl, www.betecom.nl en JTG Beveiliging.

112 Leusden

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Leusden lees je in onze categorie 112 Nieuws Leusden. Alle 112 alarmeringen uit Leusden kan je live volgen via 112 meldingen Leusden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.