Redactie 112 0 reactie(s) wo 19 november 2014, 9:51

Trio berooft jongen (14) met mes van telefoon

AMERSFOORT – De politie heeft twee 13-jarige jongens en een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van een beroving op de Schothorsterlaan op 5 november 2014. Bij dit incident werd een 14-jarige jongen uit Hoogland onder bedreiging van een mes zijn telefoon afhandig gemaakt.

 

De jongen fietste die middag over de Schothorsterlaan en zag drie jongens voor hem lopen. Bij het passeren van het drietal, kreeg hij een duw en kwam ten val, waarbij hij terecht kwam in een greppel. De daders bedreigden hem met een mes en eiste zijn telefoon op. Daarna vluchtte het trio. De politie verrichte buurt- en passantenonderzoek, maar dit leidde nog niet tot een spoor richting de verdachten.

 

Alerte ouder

Op basis van informatie van één van de alerte ouders van de verdachten kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Hiervoor werd op 16 november een 14-jarige Amersfoorter aangehouden en ingesloten in het bureau voor verhoor. Op 17 november werden twee 13-jarige jongens als medeverdachten van de beroving aangehouden. De geroofde telefoon is daarbij door één van de ouders aangetroffen en overgedragen aan de politie.

 

Justitie beslist over vervolging

De de drie verdachten mochten na het afleggen van een verklaring naar huis in afwachting van een beslissing van het openbaar ministerie over strafvervolging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons