Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 23 november 2014, 13:24

Tweetal opgepakt na woninginbraak De Baander

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:08 uur

AMERSFOORT – Een 16-jarige jongen en een 22-jarige man, beiden uit Amersfoort, zijn zaterdag 22 november aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een woninginbraak aan De Baander. Zij zitten vast voor onderzoek en verhoor.

 

Agenten kregen omstreeks 14.20 uur een melding van een inbraak in een woning waarbij twee personen waren gezien. Agenten stelden direct een onderzoek in en zagen het tweetal nabij de woning met een scooter. Agenten sommeerden hen te blijven staan. Eén verdachte reed echter weg op de scooter weg en die zag ook kans een tas weg te gooien.

 

Weggegooide tas met buit gevonden
Het lukte de agenten ook deze verdachte staande te houden. Bovendien werd de weggegooide tas teruggevonden. In de tas zaten goederen die mogelijk bij de inbraak waren buitgemaakt. De scooter werd in beslag genomen. Het tweetal is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.