Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 28 november 2014, 22:39

Wie herkent een vierde verdachte van overvallen?

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:08 uur

OvervallerAMERSFOORT – Het onderzoek naar de overvallenreeks op winkels in Amersfoort is nog altijd in volle gang. Een 16-jarige Amersfoortse verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd over het plegen van een derde overval, op een winkel aan de Wiekslag op 30 juli 2014. Hij heeft hierover een bekennende verklaring afgelegd en betrokkenheid bij de overvallen op supermarkten aan de Albert Schweitzersingel en de Leusderweg.

 

Bekennende verklaring
De politie hield op dinsdag 18 november de 16-jarige Amersfoorter aan. Op dezelfde dag werd een 18-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een supermarkt aan de Albert Schweitzersingel op 3 oktober 2014. Op dinsdag 7 oktober 2014 werd al een 19-jarige Amersfoortse verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op de supermarkt aan de Leusderweg. Deze drie verdachten hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd voor de overvallen op de supermarkt op de Albert Schweitzerssingel. De 16- en 19-jarige verdachten bekenden ook de overval op de Leusderweg.

 

Overval restaurant Eemplein
Het onderzoek wordt voorgezet. Op basis hiervan vermoedt de recherche dat de verdachten betrokken zijn bij een overval op een horecagelegenheid aan de nieuwe Poort op 29 augustus 2014 en sluit toekomstige aanhoudingen van nieuwe verdachten niet uit.

 

Wie herkent de verdachte van de overval?

Op de foto staat een van de daders van de gewapende overval op een horecagelegenheid op de Nieuwe Poort op 29 augustus.

 

Overzicht

  • Op woensdag 30 juli vond rond 08.30 uur een overval op een winkel aan de Wiekslag. Hierbij wisten twee mannen onder bedreiging van wapens geld buit te maken.
  • In de nacht van 28 op 29 augustus overvielen drie gewapende mannen een horecagelegenheid binnen aan De Nieuwe Poort. Zij bedreigden het personeel en gingen er vandoor met buit vandoor.
  • Op maandag 29 september vond een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Albert Schweitzersingel. De drie daders kwamen met wapens tegen sluitingstijd de winkel binnen. Ze eisten geld van het aanwezige personeel. Deze wisten de daders zonder buit weg te jagen. Niemand raakte bij deze overval gewond.
  • Op vrijdag 3 oktober 2014 vond een overval plaats op een winkel aan de Leusderweg te Amersfoort. Voor openingstijd drongen twee mannen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Deze wisten echter te voorkomen dat de overvallers met buit vertrokken. Ook hier raakte niemand lichamelijk gewond door de overval.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.