Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) zo 30 november 2014, 12:14

Vriendin zwaar mishandeld door Amersfoorter

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:08 uur

WAALWIJK – Een 23-jarige Waalwijkse is zaterdagavond 29 november 2014 in haar woning mishandeld. Haar 26-jarige vriend die in Amersfoort woont, is door de politie in zijn woonplaats rond 01.40 uur als verdachte aangehouden. De aangeefster heeft diverse kneuzingen aan hoofd, onderkaak en armen. Ze moest voor behandeling naar de huisartsenpost in het ziekenhuis.

 

Het slachtoffer deed aangifte, Ze verklaarde dat er een woordenwisseling was ontstaan. Haar vriend werd kwaad waarna hij haar met de vlakke hand sloeg en op de grond gooide. Hierna schopte hij haar. Ze kreeg meerdere trappen tegen haar hoofd. Ze begon te bloeden uit haar neus en werd duizelig en misselijk. Hierna vertrok haar vriend waarna ze de politie belde. Hij zou haar de avond ervoor ook al twee keer in het gezicht geslagen hebben.

 

Huiselijk geweld is niet normaal!

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

112 Waalwijk

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Waalwijk lees je in onze categorie 112 Nieuws Waalwijk. Alle 112 alarmeringen uit Waalwijk kan je live volgen via 112 meldingen Waalwijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.