Redactie 112 0 reactie(s) za 27 december 2014, 11:44

Amersfoortse inbreker betrapt op dak van loods

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12:08 uur

‘S-HERTOGENBOSCH – Agenten hielden vrijdagavond 26 december omstreeks 21.30 uur twee mannen aan op een dak van een loods, gelegen op een afgesloten bedrijventerrein aan de Hedikhuizerweg. De verdachten zijn een 35-jarige man uit Soest en een 39-jarige man uit Amersfoort. Ze worden verdacht van poging inbraak.

 

Kort ervoor zag een politiesurveillance in de verte twee personen lopen over de Weerdskampweg. De personen waren geheel in het zwart gekleed en hielden zich verdacht op. De agenten besloten daarop de mannen te onderwerpen aan een onderzoek. Toen de agenten met hun voertuig arriveerden op de plek waar ze voor het laatst de personen zagen, waren deze uit het zicht verdwenen.

 

Brandweer

Even later zag de politie twee personen in donkere kleding op een dak van een loods lopen. Daarop werd de omgeving afgezet en klommen agenten het dak op. Hier werden de mannen aangetroffen en aangehouden. Uit veiligheidoverweging werden de twee verdachten met een ladderwagen van de brandweer van het dak gehaald. Op het dak vond de politie handschoenen en zijn deze voor verder onderzoek in beslag genomen. De 39-jarige verdachte had inbrekersgereedschap op zak, waaronder schroevendraaiers. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.