Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 januari 2015, 16:23

Duo heeft inbrekersgereedschap in auto

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

HET HARDE – Donderdagavond 29 januari heeft de politie twee mannen van 40 en 43 uit Amersfoort aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig in hun auto hadden liggen, en er een valse kentekenplaat op de auto zat.

 

Agenten in burger die in het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’ van de politie onopvallend aan het surveilleren waren, troffen de auto van de mannen donderdagavond rond 22.00 uur aan, vlakbij de toerit naar de A28. De mannen stonden buiten de auto. Op de grond lag een kentekenplaat.

De politie besloot het voertuig en de mannen te controleren. In de auto lag inbrekerswerktuig, waaronder een breekijzer en schroevendraaier. Ook bleek op de voorzijde van de auto een andere kentekenplaat te zitten dan op de achterzijde. Vermoedelijk waren de mannen net bezig met het verwisselen van platen. De mannen zijn aangehouden en de kentekenplaten en hun gereedschappen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

 

Van de set kentekenplaten die niet op de auto hoorde is inmiddels vastgesteld dat deze gestolen was. De gereedschappen worden nog onderzocht.

 

Donkere Dagen Offensief

Het Donkere Dagen Offensief van de politie is erop gericht om woninginbraken, overvallen op bedrijven en woningen en ook straatroven te voorkomen. In de donkere maanden, tussen oktober en april, is elk jaar sprake van een piek van deze delicten. Reden voor de politie om ondermeer meer te surveilleren, (preventie)acties te organiseren om deze misdrijven te voorkomen en het contact met geregistreerde veelplegers te intensiveren. Ook vraagt de politie u als inwoner om alert te zijn op verdachte situaties.

112 Het Harde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Het Harde lees je in onze categorie 112 Nieuws Het Harde. Alle 112 alarmeringen uit Het Harde kan je live volgen via 112 meldingen Het Harde.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.