Logo 112Amersfoort

Redactie 112 0 reactie(s) di 10 februari 2015, 11:45

Hennepkwekerij in woning Weerepolder

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:09 uur

AMERSFOORT – De politie heeft maandagmiddag 9 februari een hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Weerepolder in de wijk Vathorst.

 

Agenten deden een onderzoek omdat de woning geheel verduisterd was en het dak opvallend droog was ten opzichte van de andere daken in de straat. Ook was het geluid van een ventilatiesysteem goed hoorbaar. Na het binnentreden in de woning werd op de zolderetage en in twee slaapkamers een volledig ingerichte kwekerij met oogstrijpe planten aangetroffen. In totaal ging het om 500 planten met een geschatte straatwaarde van 50.000 euro. De planten werden gerooid en vernietigd en de kwekerij ontmanteld.

 

Mogelijkheid tot ontstaan van brand

Hierbij werd zichtbaar dat de lampen en andere elektrische apparaten op een buitengewoon onveilige wijze met elkaar waren verbonden waardoor het ontstaan van brand niet ondenkbaar was. De netwerkbeheerder van het elektriciteitsnet constateerde dat de elektriciteit was omgelegd buiten de meter om. Van de diefstal van stroom werd aangifte gedaan.

 

In de woning werden geen personen aangetroffen maar wel sporen veiliggesteld. De politie zet het onderzoek naar de eigenaren van de kwekerij voort.

 

Hennepkwekerij? Meld het aan de politie!

Hennepteelt wordt vaak vanuit georganiseerde criminaliteit opgezet en leidt niet zelden tot brandgevaarlijke situaties. De aanpak van deze organisaties en de daarmee samenhangende witwascriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politiek en de politie. Bent u op de hoogte van een hennepkwekerij of vermoedt u de aanwezigheid daarvan, dan kunt u dit melden via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

112 Amersfoort

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amersfoort lees je in onze categorie 112 Nieuws Amersfoort. Alle 112 alarmeringen uit Amersfoort kan je live volgen via 112 meldingen Amersfoort.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amersfoort

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amersfoort
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.